Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Baya çıkartmışsınız soruları arkadaşlar güzel olmuş bende ekleyim eksik kalanlardan
Adalet divanıyla ilgili hangisi doğrudur?
Cevap: UAD na başvurmak ihtiyari, başvurduktan sonra karara uymak zorunludur.Gibi bir şık vardı -
@khun Soruyu net hatırlamıyor olabilir miyiz acaba üstad? Yani böyle bir hatalı soru kuruma yakışmaz cidden.
-
@textliner Diğer şıkları hatırlıyor musunuz hocam?
-
................
-
@khun Evet aynen, ben çok emin bir şekilde Ziya ül Hak işaretlediğimi hatırlıyorum, bu mantıkla. Ama soru şu anki haliyle can sıkıcı Bu arada; şimdiye kadar belli olan sorularla sonuçlar genel olarak nasıl hocam? Ben 40 sınırında bir aşağı bir yukarı gidiyorum
-
@patronaj UAD sorusunun diğer şıklarını tam hatırlayamıyorum seçenekler uzundu ancak söylediğim şıkkı sınavda kendimden emin bir şekilde işaretlemiştim, yinede belki ben yanılmışımdır
-
@textliner Cevabınız doğrudur hocam da ben kendi işaretlediğim hatalı şıkkı hatırlamak için sormuştum Yine de teşekkür ederim.
-
................
-
@khun Klasikler belirleyici olacak anlaşılan hocam ve testte de, klasikleri tam puan hesaplarsak 35'e kadar düşüş olacağını düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı.
-
Bende de durum min 37 max 43 gelir diye tahmin ediyorum tek tek yazdım hatırladığımız soruları deftere ancak bazı sorularda çelişkide kalıp işaretlediğim şıkkı değiştirdim onlar meçhul, bazı soruları da hatırlayamıyoruz büyük ihtimalle uzun şıklı sorular hatırlanmıyor.
-
@patronaj baglantisizlar sorusunda Nehru vardi. Bence de cevap yine de Ziya-ul Hak
-
@patronaj hocam Tito, Nasır, Suharto hareketin genel sekreterliğini yapmış, eğer diğer şık Nehru ise o da kesin olarak bağlantısız lider. Ziya ül Hak olmalı.
-
@H_Yılmaz hocam öncüllerden birini hatırlayabildiniz mi bu sorunun?
-
Yurtdışında eğitim ve barınma faaliyetleri veren kuruluş sorusunu ben Yunus Emre Enstitüsü yaptım. Maarif vakfı'nı işaretleyen arkadaşlar da var. Kuruluş kanunları çok benzer görevler veriyo kurumlara .
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/05/20070518-3.htm
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/06/20160628-17.htm
-
@H_Yılmaz Hocam Maarif Vakfı ile Yunus Emre arasında şöyle bir fark var: Yunus Emre, Türkçe eğitimi vermek dışında eğitim alanında yok; Maarif, tamamen eğitim ve barınma üzerine kurulmuş bir kuruluş. Yine de cevap anahtarını ben hazırlamadığım için her seçeneğe açığım
-
@H_Yılmaz hocam ben maarif yaptım çünkü barınma ve yurt hizmetini de u vurguluyordu soruda.ikisinde de eğitim var ancak yunus emreninki daha çok kültürel, maarif ise genel eğitim okul gibi yurt ve barınmaya da ağırlık veriyor diye hatırlıyorum
-
@patronaj ahaha bende benzer şeyi yazıyordum yazdıktan gördüm msjını katılıyorum aynen
-
@zencimusa bir diğer soru da şuydu: "Hangisi Türkiye'nin işgücü göçü anlaşması yaptığı ülkelerden değildir?"
İngiltere -
@H_Yılmaz Cevap kesin mi hocam? Ben matematiksel sorudan hareketle tahmini olarak yapmıştım bu soruyu.
Sonradan ekleme: Tembellik edip, bakmak yerine size sormuştum. Çalışma Bakanlığı sitesinden bilgiye ulaştım. Yine de teşekkürler.
-
hatırlayamadığımız toplam 6 soru kaldı.