Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
tc kimlik no beyanı nasıl oluyor? kimliğin arkalı onlu fotokopisine yazıyla kimlik nomuzu yazıp imza mı atıyoruz?
-
bende de yds var ama işime yarayan puan türlerinden göremiyorum! hani p106 hani p108? ben ne yapayım p3üm p4üm 80 bile değilken. yds den 80 üstü almak da işe yaramıyor şaka gibi sadce bu ilan için geçerli olan bir şey de değil bu talihsizliğim. ilanlarda yds isteyen ve içinde "sosyoloji" barındıran bir şey bulmak o kadar nadir ki!!! evet, sınava gireceklere başarılar şimdiden.
-
@sumire Nasıl göremiyorsunuz? P36 ne güne duruyor? Yabancı dili iyi olanlar rahat girsin diye eklenmiş bir puan türü değil mi? Tabi öğleden sonraki oturumda uluslararası ilişkiler işaretlemediyseniz o puan türünüz hesaplanmamış olabilir.
-
Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların sonuçları açıklandı arkadaşlar, herkese başarılar
-
Neden liste yapilmamis acaba. Kimi kurum baba adina kadar yazar kimisi de boyle.. Hayirlisi bakalim
-
Haklısınız bu tutum acaba bir tarz meselesi mi yoksa kurumların şeffaflık düzeyiyle ilgili bir durum mu bilemiyorum, umarım birincisidir.
-
@giantsbane ben de umarim. Husnu zannimi koruyorum : )
-
Alışılmışın dışında bir hali var kurumun, yeni olmasından mı kaynaklı başka bir şey mi bilmiyorum ama bir tutarsızlık var gibi sanki. Şu yapılacak sınavla ilgili en ufak bir beklentim, arzum yok şahsen. Gerçi bu benden de kaynaklı olabilir ama niyeyse ya sınav çok zor olacakmış ya da ne yaparsam yapayım mülakatlara kalamazmışım gibi hissediyorum. Kafamda fazla bilinmezlik oluştu.
-
Hayırlı olsun. Gireceklere başarılar dilerim. Sözlü sınavla ilgili tecrübesi olan varsa paylaşımı çok iyi olur.
-
Bu kurumda geçmişte çok torpil döndüğü için güveni azalan adayların başvuruları az olmuştur. Yoksa 86,05'e inebileceğini tahmin etmiyordum. Son alımda giren arkadaşım soruların bilgiden ziyade yoruma dayalı olduğunu söylemişti. Mulakata kalıp kalmama da mulakatı geçme de siteden TC ile sorgulanmıştı. Umarım kurum bundan ders alıp liyakate önem verir ve seçici sorular sorar. Gerçi seçici sorsa bile İİBF'liler sosyoloji ve iletişimi nasıl yapsın? Soruları secneli yapsalar enfes olur. Zaten girecek arkadaşlar soruları paylaşınca kurum 2014'teki geleneği sürdürüyor mu sürdürmüyor mu anlaşılır.
-
@odtüsbky sorular secmeli degil miymis yani? Ilanda miydi test ve klasik yaziyordu. Kurum daha buna karar vermemis mi yoksa karisik mi olur demek acaba.
-
@leyla 2014 sınavında bölüm bazında çağırıp İİBF'lilere iktisat, maliye, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler sormuş. İlanda test demiyordu ama şimdiki ilanda ek olarak GK-GY var. Ben de GK-GY kısmının test olacağını, kalan kısmın klasik tahmin ediyorum. Belki kurumu arayınca öğrenilir...
-
@odtüsbky anladım sağ olasın. Aradım kurumu, önce oranlarını söyleyemem dedi. Kesin karışık yani dedim onu da bilemem falan dedi. İlanda belirtildiği şekilde imiş.. Dediğin gibi gkgy test olur mutlaka, demek asıl kısmımız klasik olacak. Zaten iletişim ve sosyoloji yapılacağını sanmıyorum. Onları yapabilen için de diğerleri eksik kalır. Tamamını yapan çıkmaz. Kpss ile alım yapıp yeniden gk gy sorma işine de ayrıca sinir oldum hatırlayınca. Her şey keyfi. Söylenecek çok şey var gerçekten. . .
-
Sınavın içeriğini geçtim sınav yeri hâlâ belli değil. Tabiki sınavdan önce açıklarlar ama şahsen ben Ankara dışından geleceğim aslen İzmirliyim üniversiteyi İstanbul'da okudum Ankara'yı ne bilirim ne de orada bir tanıdığım var sınav yeri belli olsa oraya yakın bir otelde vs. rezervasyon yaptıracaktım.
Bunlar hiç önemli değil elbette ki önemli olan itibarı zaten şaibeli bir kurumun kendi kendisini gayriciddi bir yapılanma durumuna düşürmesidir.
Sınava katılımın nasıl olacağını şahsen çok merak ediyorum. Sırf Dışişleri sınavı öncesi sınav deneyimi olması açısından katılacağım. Tekrardan katılacak tüm arkadaşlara başarılar. -
https://www.ytb.gov.tr/duyuru_detay.php?detay=5317
Bu C.tesi saat 10.00 - 12.45 arasında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde yapılacakmış. Hayırlı uğurlu olsun.
Dışişleri'nin Meslek Memurluğu sınavı da aynı yerde aynı saatte 1 hafta sonrasında yapılacak o da enteresan bir detay.
-
Sınav konularının kapsamı çok geniş. Kaç soru test, kaç soru klasik; süre dağılımı belirsiz. Ve bunlar ufak tefek ayrıntılar gibi gözükse de sonuca etkisi olacak şeyler. Nihai olarak yine bir belirsizliğe doğru gidiyormuşuz hissi içimde...
-
İyi geçmiştir inşallah Edebiyat sınavınız : ))) Bilsem şairlere şiirlere bakardım biraz sınavda afalladım.
Yalnız Klasik bölümde haklarını vermek gerek güzel konulardan sordular hem bilgisi bol hem yoruma açık konulardı.
Sınava girmeyenler için de yazalım, 50 soru test (soru başına 1.2 puan) ve 3 tane konudan istediğimiz 2 tanesi seçmeli Klasik sınav şeklindeydi.
Test kısmı 75 dk, sonra 15 dk ara ve en son Klasik kısmı da 75 dakikaydı.Bir tek beni mi rahatsız etti bilmiyorum da kaloriferleri açmayı akıl mı edemediler anlamadım, dondum resmen sınıfta.
-
@ErTuGS çok ilginç bir sınavdı gerçekten sınavı çözerken kendimi '' Kim Milyoner Olmak İster'' in hafif akademik bir versiyonunda hissettim, az daha gözetmene joker hakkımı kullanmak istiyorum diyecektim Son matematik sorusunda da cebelleşip şıklarda sonuç göremeyince tam çekimi alıp yarışmadan çekilmek isteyecektim ki soru iptal oldu.
salon konusunda da haklısınız çok soğuktu parmaklarım titriyordu bide hızlı yazmaya çalışınca arabçaya döndü klasik kısım -
.........
-
@khun 3 klasik sorudan 1 tanesi bile olur. Söyler misin ne ?