TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Ahbap
    Ahbap

2019 Yargı Reformu Paketi Yayımlandı! İçeriğinde neler var?

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    2019 yargı reformu paketi yayımlandı
    7
    18
    853
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • P
      paretowilfredo Son düzenleyen:

Merhaba dostlar. 2019 Yargı Reformu hükümleri bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
      Kafa karıştıran bazı hususları değerlendirmek istedim kısaca.

Öncelikle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı konuları. Bu iki sınav da şu an itibariyle sizleri alakadar etmiyor. Yükseköğretim Kanunu'na eklenen geçici madde hükmü ile bu tarihten sonra okullara kayıt yaptıracak olan kişiler için uygulanacak sınavlar.
      Bu konu hakkında detaylı bilgileri şu yazılardan alabilirsiniz;

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı

https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/hukuk-mesleklerine-giris-sinavi-nedir-sinav-kimleri-kapsiyor-h8948.html

https://www.tercihiniyap.net/haber/hukuk-mesleklerine-giris-sinavi-konulari-nelerdir-kac-soru-sorulacak-h9009.html

https://www.tercihiniyap.net/haber/2020-hukuk-mesleklerine-giris-sinavi-ne-zaman-sinava-kimler-basvuracak-h9007.html

İdari Yargı Ön Sınavı

https://www.tercihiniyap.net/haber/idari-yargi-on-sinavi-nedir-kimlerin-sinava-girmesi-gerekiyor-h9011.html

https://www.tercihiniyap.net/haber/adalet-bakanligi-idari-yargi-on-sinavi-konulari-nelerdir-h9024.html

https://www.tercihiniyap.net/haber/adalet-bakanligi-idari-yargi-on-sinavi-ne-zaman-h9026.html

İdari Yargı Ön Sınavı ile İdari Yargı Hakimliği Sınavı aynı şeyler değil dostlar. Bu konuda kafanız karışmasın. Yani İdari Yargı Hakimliği sınav konularınız aynen devam edecek. İdari Yargı Ön Sınavı başka bir sınav ve kendine has konuları var. Sınav İdari Yargı Hakimliği Sınavı'na başvuruda bulunabilmek için bir ön eleme sınavı.

%20'lik kota malesef geri geldi. Aklınıza takılan şeyin önümüzdeki sınavda uygulanıp uygulanmayacağı konusu eminim ki. Şahsi yorumum uygulanacağı yönünde. Çünkü ilan zaten reform içeriğindeki mezuniyet koşulları ile zaten uyumlu biçimde çıktı. Diğer yandan kotanın uygulanması ile alakalı olarak özel bir madde hükmü söz konusu değil. Kanun ise bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yani 2802'ye getirilen değişiklikler de hayata geçmiş oldu.

Hemen yürürlüğe girmemesi konusunda geçici madde ile şerh düşülen tek husus, yukarıda belirttiğim iki sınavın kapsayacağı adaylara dair Yani kota hükmü ile alakalı olarak herhangi bir şerh yok gözümden kaçmamışsa. Muhtemeldir ki 2019 sınavının mülakatları %20 kotanın uygulanacağı mülakatlar olacak.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
      ...

...her dem taze doğarız,
      bizden kim usanası?..

...

"bizi durduran, yürütür."

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • P
        paretowilfredo Son düzenleyen: paretowilfredo

Ayrıca İdari Yargı Hakimliği kotası ile alakalı düzenlemelere yazılarımızı güncelleyerek yer verdik;

https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/kimler-idari-yargi-hakimi-olabilir-hakimlik-sinavina-kimler-girebilir-h8482.html

https://www.tercihiniyap.net/meslek/idari-yargi-hakimligi-nedir-ne-is-yapar-nasil-olunur-idari-hakimlik-h6450.html

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
        ...

...her dem taze doğarız,
        bizden kim usanası?..

...

scofieldmustafa 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • scofieldmustafa
          scofieldmustafa @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo hocam çok teşekkür ederiz ama sitede yazı okumakta o kadar zorlanıyorum ki 20 saniyede bir sayfa yenileniyor bunun nedeni nedir? Sürekli kaldığım yeri bulmaya uğraşıyorum.

Herkes nerde?

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • P
            paretowilfredo @scofieldmustafa Son düzenleyen:

@scofieldmustafa Merhaba dostum. Ekibime ilettim sorunu. Şu ara bir teknik dönüşüm geçiriyoruz bu nedenle bazı şeylerde değişiklerin üzerinde çalışıyoruz dostum, bu nedenle bu tip ufak aksilikler olabilir bir süre. Dediğim gibi ilettim sorunu 🙂

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
            ...

...her dem taze doğarız,
            bizden kim usanası?..

...

scofieldmustafa C 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • scofieldmustafa
              scofieldmustafa @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo 🙏

Herkes nerde?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • R
                RootofAllEvil Son düzenleyen:

Yani şimdi bu sınavda kota olacak mı?

scofieldmustafa 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • scofieldmustafa
                  scofieldmustafa @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@RootofAllEvil evet hocam maalesef

Herkes nerde?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • C
                    cagdasip @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo bir de sayfanın her iki yanında reklam var. Tabletten girince okunacak alanlar görünmüyor.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • P
                      paretowilfredo @cagdasip Son düzenleyen:

@cagdasip Dostum onun da sayfa içerisine yerleşimini ayarlamaya çalışıyoruz. okumaya engel olmayacak şekle inşallah getircez 🙂

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                      ...

...her dem taze doğarız,
                      bizden kim usanası?..

...

• S
                        sbf1983 Son düzenleyen:

Dgs ile gecersek seneye hukuka, sinava tabi miyiz acaba?

• P
                          paretowilfredo @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 Öyle olduğunu düşünüyorum dostum. Çünkü herhangi bir istisna belirtilmemiş. Hatta İİBF/SBF kaydı da aynı mantığa tabi İdari Yargı Ön Sınavı için. Hukuk Fakültesi kayıt tarihi baz alınacak. Bugünden sonra yapılan her kayıt Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'na tabiyet demek. En azından 4 senede bir değişiklik yapılmazsa.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                          ...

...her dem taze doğarız,
                          bizden kim usanası?..

...

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • S
                            sbf1983 @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo anladim ustat, cok tesekkur ederim cevabiniz icin, sinavsiz hayata hayat mi derim ben☺

• P
                              paretowilfredo @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 Ama şu kısmı acı dostum. Bakanlık Hukuk ve IIBF'deki yığılmanın farkında. Kalitenin düştüğünün de öyle. Çok önce yks süreçlerinde yapması gereken elemeyi okuldan sonraya atıyor bu uygulama ile. Yani sınavı geçemeyecek düzeydr olanlara bir anlamda boşa okudun hukuk alanına dair bir iş yapamazsın demek bu. Üzücü.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                              ...

...her dem taze doğarız,
                              bizden kim usanası?..

...

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • S
                                sbf1983 @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo evet haklisiniz ustat. bu sene hukukta baraj tekrar dustu sanirim. Eczacilik ve dis hekimligine de geldi. Biz avukat oluruz diyoruz, avukatlar kamuya girmeye calisiyor, en son birakacagim her seyi resim yapacagim:)

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • N
                                  Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @sbf1983 Son düzenleyen: Nahl

@sbf1983 nereye el atsak çark tersine dönüyor hukuka gitsem ayrı ibf ayrı dert bırakıp müziğe sarcam yıllardır ertelediğim yer belki en iyisi 🙂

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • S
                                    sbf1983 @Nahl Son düzenleyen:

@aroma bu ara youtuber furyasi türedi, insanin sevdigi isi yapma sansi yuzde kac bilemiyorum hocam, ya da oyle bir sey var mi...

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • N
                                      Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @sbf1983 Son düzenleyen:

@sbf1983 ülkemiz de bu anlayış var oldukça kendimiz olamicaz kendimizi gercekleştiremicez gibi iç söylemlerimi dışa vurup kendime dahi negatif yaklaşmakta korkar oldum neyse Bi şey demedim ! 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                      • M
                                        monser Yasaklı Son düzenleyen:

Hukuk fakülteleri 5 yıl olmasıyla ilgili bir bilgi göremedim... Olmayacak mı acaba ?

• 1 / 1
                                        • İlk ileti
                                          Son ileti
                                        Tercihini Yap | Devlet Kredileri