Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
-
benim facebook'dan konuştuğum bir denetmen 6-7 ay denetim var dedi. denetmen arttıkça süre azalacak dedi. bir de yeterlilik için yds'den c almak gerektiğini söyledi.
-
Arkadaşlar aile Bakanlığında yeni başlayan bir denetmen yardımcısının maasi ne kadardır bilginiz var mi acaba ? Farklı kaynaklarda farklı rakamlar görüyorum da.
-
@miko hocam denetçi yardımcılığı 3600 ek gösterge olduğu için 4.000 TL civarında bir maaşla başlayacaklardır.
-
@Antimülakat teşekkür ederim ben de o civarda bir rakam görmüştüm. Ben aile Bakanlığının uzman yardımcılığına hazırlandim aslında 1 yıl boyunca ve daha yeni mezunum kesin çıkacağı duyumunu da aldım tarih için haber bekliyorum aslında. Bu iki meslek kiyaslandiginda bi öneriniz olur mu bana teşekkür ederim şimdiden rahatsız ediyorum kusra bakmayın.
-
@miko hocam denetçilik ile uzmanlık birbirinden çok bağımsız meslekler. Uzmanlıkta bakanlığın mevzuatıyla ilgili gerekli düzenlemeler, araştırmalar ve taşra birimlerinden gelen taleplere karşı çalışmalarla ilgili merkez de çalışmanıza karşın, denetçilikte bakanlığın kanun, mevzuat ve denetçilerin görev tanımında belirtilen inceleme, araştırma, denetleme ve ilgilisine cezai işlem uygulama şeklinde bir iş yapılmaktadır. Denetçilerin yıl içerisinde müfettişler gibi turnelere gittiği ve gittikleri yerde gerekli denetim işlemini yerine getirdiklerini de belirtmek gerekir. Bu nedenle iki meslek arasında kıyaslama yapmak çok yerinde olmayacak gibi geliyor. Burada hangi mesleğin size daha uygun olacağını size bırakmak gerekir?
Bir de forumda @paretowilfredo kardeşimin hem uzmanlık hem de denetçilik hakkında çok detaylı yazıları var. Bunları okumanızı ve bu doğrultuda tercihinizi yapmanızı tavsiye ediyorum.
-
Ilginize teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar aspb nin 2012 de uzman yardımcısı almak için yaptığı test usulü psikoloji sosyal hizmet çocuk gelişimi vs bölümlerini ilgilendiren sinav denetmenlik yazılı sınavı için bi fikir olusturabilir mi ?
-
@miko Neden oluşturmasın ki? Zaten internette pek soru bulunmuyor. Öpüp başınıza koymanız lazım. Test olan çok az kurum sınavının soruları açıklanır zaten.
-
@Łódź aynı fikirdeyim muhtemelen aynı kaynaklar üzerinden hem yazılı hem de mülakat sınavları yapılıyordur.
-
Bu kurumun sınavını hangi üniversite yapıyor dostlar ?
-
Birde turne sureleri ile ilgili kesin bilgisi olan var mi, o kurumda çalışan tanıdığım olmadığı için detaylı bilgi alamadım?
-
arkadaşlar selamlar. benim bölümüm psikoloji, dolayısıyla hukuk, anayasa mevzularına çok hakim değilim. bu alım sınavı için hangi kaynaklardan hazırlanmamı önerirsiniz? bir de, bölümlere göre acaba sorular değişir mi, sosyal hizmetler ve psikoloji aynı sınava girecek ama iki bölümün de konuları cidden farklı, acaba nasıl olacağı hakkında tahmininiz var mıdır?
-
denetçiler diğer bakanlık müfettişleriyle aynı harcırahı mı alıyorlar?
-
@nora Merhabalar ben de sosyal hizmetten başvurmayı düşünüyorum anayasaya kpss kaynağından çalışmayı düşünüyorum 2012 sorularına baktığımda da yeterli göründü ama siz bakıp karar verebilirsiniz. O dönem 5 bölüm aynı sınava girdiği için sorular baya karışık geldi bana ama fark ettiğim anayasa yoğunluktaydı bi 30 soru saydım ve sosyal hizmetten çok az soru vardı. Bu sefer 2 alan olduğu için dengeli dağılır diye düşünüyorum.
-
Merhaba arkadaşlar. Sosyal hizmet bölümünden başvurmayı düşünüyorum. Tez yeterlik sınavı sorun değil de yds 70 istemesi beni korkutuyor. İngilizcem 0. Sizce 5 sene içinde eğitim tez yeterlilik sınavının yanında 0 ingilizceden 70 yds puanı alabilir miyim? Bir de denetçilikte Ankara dışında görevlendirme nasıl oluyor ve ne kadar sürüyor?
-
@Amaral hocam bakanlıklar uzmanları için bazı özel eğitim kurumlarıyla anlaşıyor ve kurs ücretinin büyük bölümünü kendileri karşılıyor, bu sayede göstereceğiniz emekle yeterli düzeyde ingilizceye ulaşabilirsiniz. Olmaz ise artı 2 yıl daha verilecektir. 5 yılda da her türlü halledilir problem etmeyin.
Diğer bölümlerden mülakata girecek arkadaşlarımız da hukuk bölümünü dert etmesinler, genel kültür seviyesinde hukuk soruları gelecektir. Burada yazılan kpss'de çalışılan kaynaklar yeterli olacaktır.
-
@Antimülakat teşekkür ederim hocam cevabınız için. Valla yds kafamı çok kurcalıyor yapabilir miyim diye diyelim ki ydsyi veremedim düz memurluğa mı verecekler beni? Taşrada mı olacak Ankara'da mı?
-
@Amaral yaparsınız endişelenmeyin ben sıfırdan 6 ayda ilk denememde 60 aldım yeter ki isteyin emek verin neden olmasın
-
@Amaral muhtemelen merkez kadro düz memurluk olur. Taşraya da vermezler diye düşünüyorum. Daha önce uzmanlıktan memurluğa düşen bir tanıdığım olmadı.
-
@miko hocam sizin puanınız kaç? Anayasa hariç diğer konuları hangi kaynaklardan çalışmayı düşünüyorsunuz?