Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
-
@paretowilfredo Anladım hocam, teşekkür ederim. Şu an 240'a kadar geriliyor. Düşük bir ihtimal gelmesi.
-
@İNSAN puanin kac hocam
-
Benim puanim 86.7 siralamam 367.. Denetçi yardimciligi gelir mi acaba? Benden yüksekte olup halihazırda isi oldugu icin bunu yazmayacak olanlar da vardır mutlaka..
-
Sınava başvurmayacam ama branş hesabında örnek olsun diye toplamda 71. sırada olduğum 2016 branş sıramı paylaşıyorum:
KPSSP109 Puan Türünde 90,35××× puan ile SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ, ÇALIŞMA EKONOMİSİ, ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ, EKONOMETRİ, EKONOMİ, İKTİSAT, İŞLETME / İŞLETMECİLİK, KAMU YÖNETİMİ, KÜRESEL VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER / KÜRESEL SİYASET VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER, MALİYE, SİYASET BİLİMİ, SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER, ULUSLARARASI İLİŞKİLER alan(lar)ında 60. sıradasınız
Arada kalan 10 kişi de Hukuk mezunu olduğundan branşta 60. gözüküyorum.
Bu sınavın başvurusu başlayana kadar birçok mulakatın sonucu açıklanacağı için bir miktar taban puanı düşer ama ben pareto'nun aksine branşta ilk 250'yi garanti sınava girer olarak görüyorum. Başvuru internetten alındığı için 84 ve üstü başvurup yine de şansını denesin zira daha prestijli kurumlara yerleşen ya da buralardan mülakat sonucu bekleyen çoğu kişinin buraya başvuracağını düşünmüyorum. Çünkü yüksek yapanlar SGK müf. Gumrük müf. SGK uzm. gibi kurumları kazandıysa ya da Sayıştay'da mülakata kaldıysa zaten ilana ilgi göstermeyeceklerdir.
Ayrıca son ilanı baz alırsak başvuruların son günü 3 Şubat Cuma gününden bir hafta sonra yani 10 Şubat Cuma (ya da en geç sınava girmeye hak kazananların listesi açıklanıyor. 20 Şubat - 3 Mart arasında ise sınav ücretini yatırıp dekont ve belgeler kuruma yollanıyor. Son ilanda belgeleri teslim etmeyle sınav arasında 19 gün var ama bu ilana uyarlarsak hafta içi çıkıyor. O nedenle yazılı sınav tarihi 19 Mart Pazar günü olacaktır yüksek ihtimalle...
Ayrıca sınav yine büyük ihtimalle 100 test sorusundan oluşur. 20 muhasebe, 40 hukuk, 20 iktisat ve 20 maliye sorulur, yanlış doğruyu götürmez, başarılı olmak için de en azından 70'i geçip ilk 28 kişi arasına girmeniz gerekir ancak mülakata kalacak sayısı az olduğu için taban puan 70 üstü kapatır.
23 Ocak 2017 itibarıyla gelen düzeltme: Başvurunun son gününe kadar halen işsiz isem başvurma kararı aldım, bir kez daha KPSS stresini yaşamak istemiyorum
-
@odtüsbky eger ki aciklanir da ondeki kisiler cekilirse sahneden dogru soyluyosun kardesim daha iyimser bakilabilir. Ben su gun kosullarinda biraz daha temkinli degerlendirmeye calistim. Ama analizin dogru
-
@osmbst 86,33
-
88.9 la ben de varım. Ancak girdigim sinav veya mulakatlardan herhangi biri iyi sonuclanirsa arkadaslarin onunu acmak icin basvuru yapmicam.
-
Sgk uzman yrd açıklanmazsa veya kazanamazsam başvurcam mecbur.
-
sınav konularının dağılımı nasıl olacak bu konuda bilgisi olan var mı
-
bu bakanlığın tüm ilanlarının taban puanları beklenmedik ölçüde yüksek kapatmış, sınav süreci çok uzun sürdüğü ve çok iyi kurumlarla aynı anda sınavlarını açtığından mülakatlarına da çok aday katılmamıştır. umarım bu sene böyle olmaz. herkese başarılar.
-
Arkadaşlar sınav tarihi ne zaman ilanda göremedim
-
@falcon belirtilmemiş kardeşim muhtemelen duyrulacaktır bakanlık tarafından
-
P79 puanım 92. Sıralama 190. Mülakata bir umut olabilir diyorum ki bir umut listedeyim diyelim: Hukuk sınavında iktisat, maliye, muhasebe de çözecek miyim? Yazılı bir sınav galiba? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
-
@Jackwolsk İlana bakıp okuyup anladığım kadarıyla İİBF ile hukuk mezunları aynı konulardan sorumlu olup farklı puanlarla ilana başvuru yapıyor. İki grubun soru kitapçıkları da aynı olursa şaşırmam, sonuçta denetçilik yapacaklar. Aynı durum sosyal hizmetler ile psikoloji için de geçerli. Gerçi onlar hem aynı konulardan sorumlu hem de aynı puan türüyle giriyorlar ama tek farkı ikisinden de azcık olsa da alalım hesabı, birbirlerini yemesinler diye kadroları eşit bölüştürmüşler gibi geliyor.
-
denetçinin birisiyle konuştum 7 8 aylık turne süresinden bahsediyor
-
@Jackwolsk Bunların tamamından sorumlu olacaksınız hocam, test usulu ile çoktan seçmeli sorulardan gelecek.
Hukuk grubu: Anayasa Hukuku (Genel esaslar, temel haklar ve hürriyetler), İdare Hukuku (Genel esaslar, idarî yargı, idarî teşkilât ve kamu personeli hukuku), İdari Yargı Usul Hukuku (Genel esaslar), Ceza Hukuku (Genel esaslar ve kamu görevlileri ile ilgili suçlar), Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar), Medeni Hukuk (Genel esaslar ve aile hukuku), Borçlar Hukuku (Genel esaslar), 2) İktisat grubu: Makro ve Mikro İktisat, İktisat Teorisi, Güncel Ekonomik Sorunlar, 3) Maliye grubu: Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları, Kamu Gelirleri ve Giderleri ve Bütçe, 4) Muhasebe grubu: Genel Muhasebe,
-
Teşekkürler arkadaşlar. Başarılar herkese.
-
@odtüsbky sınavda kac soru cıkacagını ve dagılımlarını kesın olarak nasıl ogrenebılırz acaba tahmınden zıyade hukuk alanından gırecegım ama malıye ıktsat muhasebe vs korkutuyor benı maalsf yada nerden calısabılırz o derslere ?
-
@paretowilfredo Dostum p109 185.sıra şans var mıdır ?
-
@falcon Bence var kardeşim. O arada açıklanacak başka mulakatların da olacağını düşünürsek yüksek bile denebilir.