Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
-
@mlk Büyük ihtimalle onceki yıllardaki gibi soru dağilımı ilanda yazmadığı için açıklanmaz. Hukukçular için eğer dağılım yine eski sınavlarda oldiğu gibi olursa oturup diğer alanlara da İİBF'liler gibi çalışmaları gerekir. Zaten denetçi görevi için neden ayrı olarak hukukçu alınıyor ve muhasebeden sorumlu tutuluyorlar bilmiyorum. İİBF'liler ile aynı işi yapacaklarsa muhasebeyi az da olsa bilmeleri gerekir. Bence kaynak alıp hazırlanırsanız sinava kadar konuları yetiştirebilirsiniz. Zaten kaynak çok önemli değil hukukçuların çoğunun hukuk dışı derslerde ortalaması düşük olur.
-
@odtüsbky teswkkur ederimm cevaplariniz icin ️ Korkum su ki diger alanlardan bilgim sifir en iyi anlasilabilen dersi yada dersleri seceyim diyorm calismak icin tavsiyeniz var mi bu yonde ?
-
son alımında soru dağılımı nasıldı bilen var mı?özellikle çok muhasebe çıkıyor mu?
-
@paretowilfredo hocam p79 sıralamam hukukçular arasında 360 gelme ihtimali nedir acaba
-
@sezginci hukukçuların ne oranda rağbet göstereceğini net bilmemekle beraber, normal değerlendirmede biraz şans az gibi görünüyor. 250'ye kadar şans yüksek olur sonrasında azalarak gerileyecektir.
-
@paretowilfredo anladım sağolun
-
@sezginci Sınavın tüm alanı kapsaması caydırıcı olabilir o yüzden başvurunuzu yapın tabi ki
-
@paretowilfredo aynen başvuracam zaten diğer alanlardan bilgim var çalışmıştım.
-
@sezginci İnşallah sınava girebilirseniz çok ciddi artı bu altyapı. Çoğu hukuk mezununda yok çok ciddi artınız olacaktır. Allah yardımcınız olsun
-
@paretowilfredo aynen hocam rekabette yaptım zaten iktisatı sözlüye kaldım. Sıra gelirse bunda da yaparım inşallah
-
Maşallah. Keşke diğer hukukçu dostlarımızda 'nosyon' tribinden çıkıp sizin gibi sosyal bilimlere önem verseler yeterince. Tek başına hukukun anlam ifade etmeyeceğini, diğer dallarla bir arada düşünülünce daha manâlı olduğunu farketseler. Allah gönlünüzdekini nasip etsin, emeğinizi karşılığını versin başarılar diliyorum.
-
@paretowilfredo evet hocam bende aynı düşüncedeyim ancak arkadaşlar genelde hakimlik odaklı çalışıyorlar ve diğer alanlara daha sonra bakmıyorlar
-
@sezginci masallah cidden siralamam 46. Ci olmasina ragmen diger alanlardan pek bilgim olmadigi icin pek umutlu degilim sanki ama nasil calistiniz diger dersleri toparlayabilirm sizce calissam biraz ?
-
Hocam sınav zaten test olacak.iktisattan Zeynel dinler ve maliyeden 4t çözmüştüm zaten konu gibi buralardan halledebilirsiniz
-
Tesekkur ederim oyle yapayim ️
-
İlan hayırlı olsun. Psikoloji'den başvuracak var mıdır aramızda? Meslek tanıtımı bekleniyor ayrıca.
-
Ben sosyal hizmetten başvurmayi düşünüyorum ama bakanlığın uzman yardımcılığı ilanını bekliyorum aslında onun da eli kulağında diyorlar ama riske atmak da istemiyorum kararsizim açıkçası
-
Arkadaşlar psikoloji, sosyoloji gibi bölümlerden başvuracak olanlar genelde bu bölümler için taban puan düşük kapatıyor. Başka bir beklentiniz yoksa yakın zamanda bu tip ilanların güzel fırsat yarattığını söyleyebiliriz. İsterseniz taban puanlara da siteden ulaşabilirsiniz.
-
Haklısınız uzman yardımcılığına geçtiğimiz temmuz ayında giren bir arkadaşın p70 i 75 puan civarındaydı. Iki meslek grubuna da p70 den alıyor denetmen yardımcılığı sonuçlanmadan uzman yardımcılığı ilanı gelir diye düşünerek bu ilana başvurmak mantıklı gibi.
-
Denetçilerin turne suresi 4-6 ay arasında değişiyormuş arkadaşlar ancak çok sıkı bir denetim şekli yokmuş. Stresi olmayan kurum içinde saygınlığı olan bir meslekmiş. Hukuk ya da iibf fark etmez benzer iş yapıyormuş... Ek olarak denetçilerin her birinin kendi odası varken uzman yardımcıları dörtlü bitişik masalar şeklinde çalışıyorlar.