Maliye kaynak tavsiye
-
Maliyeden kaynak tavsiye edebilir misiniz bi de iktisat soru bankası
-
Maliye için konu anlatımı olarak 4T gayet başarılı bence. Ancak TVS kısmı eksik kalacaktır. 4T Maliye’yi Nurettin Bilici Türk Vergi Sistemi veya şu an revaçta olan başka bir kaynaktan desteklerseniz 30’u geçersiniz bence net olarak.
İktisat soru bankası olarak da Yüksel Bilgili Ceteris Paribus ve İktisat Çıkmış Sorular’ı, Zeynel Dinler Çıkmış Sorular’ı alabilirsiniz. Ben Ceteris’i tavsiye ederim.
Ancak İktisat’ta ne kadar çok soru o kadar çok faydadır bana göre. İktisat’ta soru çözme konusunda azalan değil artan verimler yasası geçerlidir. O nedenle bu kaynakları (Ceteris’i 2 kez dönmenizi öneririm) bir veya daha fazla kez döndükten sonra piyasadaki Pegem gibi diğer soru bankalarına bakmakta da fayda olabilir. -
@özgeee akdoğan Kamu maliyesi konu olarak yeter bence
-
Hocam ilk kez çalışıyorsanız 4T tek geçerim eğer zaten temelim var diyorsanız Abdurrahman Akdoğan çok iyidir konuyu kapsamlıca oturtur. Bu sene maliye kaynakları bitti öldü diyenlere bakma 4T maliye ile çalıştım aşırı memnun kaldım.. İktisat soru bankası analiz öneririm her tür soru var içinde çözümleride öğreticidir
-
Murat yayınları malıye ..
-
arkadaşlar iktisat ve maliyeye ek olarak muhasebe için de kaynak yazar mısınız?
-
Buna benzer birkaç kez başlık açıldı. Hatta hepsini okumama rağmen çekinmesem 1 hafta sonra mesela ben de tekrar benzer bir başlık açarım. Çünkü doğru kaynak anlatıları soyut kalıyor. Yani:
@SRPR elinize sağlık güzel yazmışsınız hepsini okudum ama sanki siz de ben de başkası da dahil olmak üzere, bir branş ile alakalı bir kaynağı neden beğendiğimizi yani kitabı spesifik kılan detayları tam yazsak adaylar ya da en azından ben tekrar sorma gereği hissetmem. Yanlış anlamayın size yönelik bir eleştiri yok. Gerçekten bir ihtiyaç olarak değerlendiriyorum bu durumu.Size zahmet 4T maliye neden alınmalı? Yazabilirseniz sevinirim.
Saygılar. -
@cemalicoşan hocam 4 T alınmalı çünkü bir anlattığı herşeyi olabildiğince tüm detayları ve diğer bölümlerle ilintili olarak anlatmış örnek veriyorum maliye politikası bölümünde iktisadi büyüme modelleri anlatılmış ve maliye politikasının büyüme üzerindeki etkileri uzun uzadıya tartışılmış yani ezber ve soyut bilgiden çok maliye branşın zincirleme ve bağlayarak anlatmış ikinci olarak özellikle teori kısmında teorileri özet geçmemiş örneğin oylama modellerini koronolojik sıraya göre ve grafikle birlikte anlatmış bazı kitaplarda örneğin ortanca seçmen modeli 2 cümle ile geçiliyor..
Bütçe kısmı geçen sene en geçiş kitaptı örneğin mahsup işlemleri ve bütçenin uygulanma muhasebe kısmı uzun uzadıya verilmiş ( çıkmaz diye detaylı çalışmadım mahsup işlemleri çıktı)
İktisatla ilgili kısımları özellikle refah iktisadı ve yaklaşımları okulların maliye politikaları ile ilgi detaylı açıklamaları Philips eğrisi analizine bile bir makro kitabı kadar yer verilmiş.
Benim kitapta diğer yayınlara oranla beğendiğim özellikleri bunlar -
4t ve murat yayınları idare eder ama maliyede soru tarzı bayağı değişti. Yeni çıkan kitapları araştırmak lazım. En son üstad-ı maliye çıktı. 4t'nin 2020 için baskısı oldu mu bilmiyorum. Bir de bazı değişiklikler olacak tvs-vuk ile alakalı, yani maliye işi bayağı karışık.
-
@Blueberry 4t'nin yeni baskısı çıkmış ve sayfa sayısı da bir miktar artmış. na yapacağımızı bilmiyoruz
-
@cemalicoşan
Hocam @Willsmithh hocamız yerime cevap vermiş gibi olmuş. ️ Kendisine katılmakla beraber kitabın aynı zamanda “KPSS çerçevesinde” literatüre olabildiğince yer verdiğini ve akıcılığının da iyi olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa genelde iktisadi mantığı özelde ise makro iktisadi mantığı iyi oturtmuş birisi Maliye’de çok da zorlanmayacaktır zaten.Ben soru tarzı değişikliği olayını da tam anlayamıyorum açıkçası. Yanlış anlaşılmasın amacım kimsenin görüşünü eleştirmek değil ancak bu konuyu gerçekten anlayamıyorum. Çünkü Hukuk dışındaki tüm derslerin temel prensipleri on yıllar önce oturmuş ve literatüre dönüşmüş. Misal İktisat veya Maliye’de anlatılabilecek şeyler yıllar önce oluşmuş ve değişmiyor. ÖSYM’de bunun farkında ve sadece aynı şeyleri “farklı Türkçe” ile, lafı dolandırarak ya da bağ kurdurmak amacıyla soruyor. Bu tür farklılıklara da ben hiçbir kitabın veya hocanın tam anlamıyla adapte olamayacağını düşünüyorum. Hoca veya kitap literatürü “KPSS çerçevesinde” anlatır, sınavda ÖSYM’nin tatlı oyunlarına karşı bilgileri yorumlamak da öğrenciye kalır. ÖSYM’nin tarzı değişti ise bence bu konuda değişti. Malesef çoğu arkadaşımız şu kitabı okuyayım, cümlenin aynısı çıksın işaretleyeyim istiyor. ÖSYM de artık bunu istemiyor. Bize düşen yıllardır değişmeyen şeyleri iyi öğrenip duruma göre “yorumlayabilme gücü” elde etmek. Aradaki tek fark bu bana kalırsa.
-
@islimbot Kurum sınavlarını da düşünerek düzgün bir kitaba bakmakta fayda var hocam. Özellikle tvs-vuk için başlı başına bir kaynak almak lazım. Maliye-tvs-vuk hepsi bir arada olan kitapların tvs-vuk kısmı zayıf oluyor.
-
@SRPR @Willsmithh elinize sağlık. Sağolun.
-
@Willsmithh maliye konusu nasil 4t nin kücük bir kitap ama
-
Maliyede şu an en günceli üstadı maliye ama tabi sinav için yeterli olur mu bilinmez?
4t vergi ve tvs kısmı yetersiz.
Genel anlamda tüm maliye kaynaklarıni baz alırsak klasikleşmiş sorular dışında yetersiz aslinda ve 2019 sınavında cok iyi netler çıkaranların çoğu okuldaki sağlam bilgileriyle o netleri çıkarmıştır.
Hocalara saygim var ama son sınavda kimse 20 üstü maliye yakalamamıştır.
Tabiki de yine önerecek olursak eleştirmeme rağmen derli toplu olduğu için soru bankası olarak 4T SORU BANKASI, TVS VE VERGİ HUKUKU ICIN MATRAH, KONU ANLATIMI ÜSTADI MALİYE.. -
@zenginmemur hocam küçük çünkü puntoları küçük ben gerçekten memnun kaldım 34 soruluk maliye kısmından 30 doğrum var ve inan kitapta olmayan bilgi 1 veya 2 dir çoğu vardı özellikle bütçe kısmındaki mahsup işlemleri vs hepsi vardı bence kitapları kitpaçıdan inceleyip alın
-
@Willsmithh hocam begendiginiz kitap 4t ozgun soru mu yoksa kırmızı olan kucuk konu kitabi mi?
-
@zenginmemur konu kitabı
-
İsmail enginin 2017 de çıkan Maliye kitabı hala iş görür mi acaba? (Vergi Kısmı hariç)
-
Arda Hakan öğretir 4T Maliye konu anlatım + cikmis sorular + ozgun sorular satiyorum ilgilenen mesaj atabilir