Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
-
Hocam şu tahvil sorusu tam olarak nasıldı ? Beklenen enflasyon artarsa mı diyordu ?
-
@wollstonecraft evet öyle diyordu
-
@guymağduru o zaman beklenen enflasyon artarsa faizlerin de artacağı ve tahvil fiyatının düşeceği beklentisi ortaya çıkar böylece para talebi artar, tahvil talebi azalır, tahvil fiyatı azalır ve faiz oranı artar. Ben bunu sınavda ters düşündüm ...
-
3 firma A endüstrisinde toplam hasılatın yüzde 50 sini üretmektedir. B endüstrisinde ise 3 firma toplam hasılatın yüzde 70 üretmektedir . Bununla ilgili hangisi doğrudur?
Ben B endüstrisindeki küçük firmalar A endüstrisinde ki küçük firmalardan daha az yaptım.
B endüstrisinde 3 büyük firma daha fazla yer kaplıyor mantığı ile yaptım.
Tamamen benim yorumumum
Siz ne dersiniz? -
@guymağduru konsantrasyon değil miydi o soru
-
@ank3435, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@guymağduru konsantrasyon değil miydi o soru
Bilmiyorum hocam
-
@wollstonecraft beklenen enflasyon artarsa tahvil arzı artar çünkü gelecekte fiyatlar yükselecek faizler yükselecek o zaman bugün düşük maliyetle borçlanmak ister borç verenler yani tahvil arz edenler. tahvil talebi azalır çünkü gelecekte daha yüksek faizden borç vermek ister tahvil talep edenler.
Beklenen enflasyon artarsa tahvil arzı artar, tahvil talebi azalır, tahvil fiyatı düşer, tahvil faizi artar. 2018 Sayıştay sorusuydu galiba.
-
@asımus evet hocam
-
@asımus borç alan tahvil arz eden, borç veren tahvil talep eden.
-
@ank3435 hocam hangisi EN DOGRU ifadedir diyordu 2 3 tane dogru vardi zaten en doğrusunu soruyor bende konsantrasyon yaptim
-
@ank3435 tam rekabet piyasasında firmalar piyasa ihtiyacının tamamını üretir ve en rekabetçi piyasa tam rekabet piyasası yüzde 70 tam rekabet piyasasina daha yakın üretim gerçekleştiriyor diye düşünerek rekabet daha fazladır diyen şıkkı isaretledim konsantrasyonlu sık kafamı karıştırdı benim sadece ikisinden biridir cevap muhtemelen
-
Muhtasar beyanname sorusunun hatalı olduğunu düşünen bir ben bi varım acaba sosyal bilimlerde bu kurum soruları yayınlıyor mu itiraz süreci var mı ? Bilgili arkadaslardan yardım alabilirsek sevinirim
-
Kaynaktan kesinti usulu ile beyan edilen gelir Izleyen ayin 23.aksamina kadar beyan edilir ayni sekilde izleyen ayin 26.aksamina kadar ödenir.
Yok soru sadece gelir uzerinden beyanen alinan vergilemeyi soruyorsa izleyen ayın mart ve temmuz ayı ödemesi doğru olur ama sorunun ucu açık ne olacak belirsiz -
@lost_mugger kaynaktan kesinti yoluyla alınan gelir vergisi beyannamesinde ödeme zamanını soruyordu ancak seçeneklerde yoktu 26.sinda ödenir ..
-
@g-uzmanı Düzeltmeler ile son halini paylaşıyorum yüzde 99 doğru cevaplar
1-Faizi sabit tutmak isteyen politika sonucunda gelir azalır
2-Enflasyonist ortamda uygun olmayan borçlanma MB
3-Uygulamada olmayan KDV 0
4-Noktalama işareti ve baglacindan önce virgül konması yanlış
5-Kamu harcamaları NITTI
6-Ramsey vergileri
7-Klasikler dolaysız vergiyi önermezler
8-TL konvertibilite 1990 imf
9-Enflasyon ve işsizlik 20.3 ve 11
10-Çikolata sorusu 84
11-Yumurta sorusu yanlız 3 hasan ve candan aynı görüşe sahipler
12-Tam ve dar mükellef ikisi de doğru
13-Muhtasar beyanname her ayın 25.günü ödenir
14-Enflasyon oranı 7.7
15-Temyiz edilemeyen dosyanın tevdii
16-Anayasa iptal 10 yıl
17-Siyasi partiler yurtdışında teskilatlanabilir
18-Haberleşme ilkeleri hepsi olacak
19-///Muaf olmayan kurum adalet bakanlığı
20-1929 bunalımını Monetaristlerin para yaklaşımı yanlış
21-Banka bilançosunun pasifinde yer almayan kredi kartları
22-Açıklayıcı olan temsil yetkilendirmesi
23-Başlangıç kısmında olmayan hak ehliyeti
24-Robertson gecikmesi
25-Tüketici rantı 60 birim artar
26-Deflasyonist açığı kapatmak için ya 37.5 KAMU harcaması yap ya da 50 birim vergi azalt
27-Güçlü ekonomi politikası olmayan BDDK ile ilgili şık olacak
28-Gini katsayısı
29-Cari oran birin altında kısa vadeli borçlarını ödeme bakımından çok risklidir
30-Finansal kaldıraç 0.63
31-Brüt karlılık 56.25 yüzde yöntemi
32-Menkul kıymet satışı
33-Dussenbery
34-Bağışlama sözleşmesi
35-Muhasebe ilkeleri
36-İdari işler başkanı
37-Donemsonu stok 470
38-1980 li yıllarda liberalleşme pozitif faiz vb.hepsi olacaktı sanırım
39-x,y tamamlayıcı değil ve x,z ikame degil
40-pratik 53.sırada ne olur
41-Yazar eşleştirme
42-3 büyük firma endüstri
43-Tam rekabette mpl ve mpk sorusu
44-Üretimin 100 azalması sonucunu sağlayan gelir
45-1940 milli korunma kanunu sonrası kurulan kurum veya komisyon
46-Tahvil arz artar talep azalır faiz yükselir
47-hatalarin geçici olduğu model yeni klasik
48-uluslararası hukuk bildirim
49-Güvenlik tedbiri müsadere
50-Dolaylı vergilerdirBu sorulara göre şahsi netim 34 olarak baraj altıyım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@lost_mugger evet ama genel yapılan yorumlar 25. Akşamı diyor hiç bir yerde böyle bir bilgiye rastlayamadım ben mart temmuz şıkkını işaretledim ancak sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum
-
@g-uzmanı 25.gun odenen hele de kaynaktan kesinti ile odenen gelir vergisi malesef yok
-
@g-uzmanı 13. Soruyu nereye dayanarak açıklayabilirsin ? Yüzde 1 lik kısıma dahil edebilir miyiz
-
@jeanpaulsartre gercek usulde vergilendirilenler mart/temmuz olmak üzere 2 taksit halinde izleyen yılın 25 .beyan eder ay sonunda öder. Basit usuldekiler de subat / haziran olarak ayni sekidle öder diye hatırlıyorum
-
14 ve 27. Sorudan emin msinz .14 soru neydi acaba