Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
-
@kilici Hocam daha once de soyledik, bu ara reklam, site ve forum duzeni ve yerlesim konusunda calismalar yapiyoruz. Optimize edecegiz muhakkak ancak oturana kadar bu tip durumlar olmasi su an icin malesef elimizde degil. Biraz daha sabir ve anlayis istiyoruz sizden
-
@Willsmithh geçen sene 200. kişi 90,49 ile kapatmış. ondan önceki senelere bakmayalım çünkü bu sene düzgün alım olmadı. herkes puanlarıyla bekliyor. il göçte gördük. 90 üstü kimse merkez maaşı almak varken il göçe razı olmaz ama işsizlik işte... herkes gördüğüne başvuruyor. eğer ankara dışı seçenek olmasaydı bu yıl 360. kişi 87 küsura düşerdi ama yüksek puanlılardan ankara dışı tercih eden olursa benim gibi 85,7 puan alan birisi de umutlanabilir diye düşünüyorum.
89 ve üzeri arkadaşlara istedikleri il kesin gelir. hem daha uygun kira verip refah içinde merkez maaşı alırlar. inşallah 89 üstü arkadaşlar ankara dışındaki illere yönelir de bizim gibi ankaraya göbek bağı olanlara da şans doğar
-
BTK2018 Sınavı tek oturum şeklinde öğleden sonra yapılmış. Soru tarzlarını bırakıyorum alta yapılacak sınav hakkında öngörü kazanmamızı sağlar. Bu arada oldukça zorlanılmış sınavda ve sınavı pek geçen olmamış çan uygulanmış 41 kişi mülakata çağrılmış 9 kişi de çağrılıp mülakata gitmemiş. En alta mülakatı uygulama biçimlerini bırakıyorum.
Btk sosyal bilimler
- verginin dönüştürlmesi-verginin yansıması
- Terkin ( vergi alacağını güvence altına alan değildir diye sormuş)
- Doğal oran ? Hizlandiran? (Issizligi dogal issizlik seviyesinin altinda tutmak için genisleyici politika izleyip enflasyon artışna izin verilmesi?)
- Bolluk paradoksu
- İşletme defteri (2. Sınıf tüccarın tuttuğu defteri soruyor)
- 11,58-26,90
- Dış iskonto 12000
- Vaner planı :Kamu sektörünün öncü olması
- Monetarist philips ilişkisi
- Bütçe açığı güçlü para ve enflasyon ilişkisi
- 1970lerde en buyuk ekonomik sorun= Enflasyon ?
- Faiz düşer yatırım milli gelir artar
- Klasik görüş ( borclanmayi ertelenmiş bir vergi olarak gören görüşü sormuş)
- Marshall lerner =>1
- Friedmanda para talebinin gelir esnekliği >1
- Yaratılan parasal mevduat ne kadar ?
- Is lm r=1,6 Y=?
- Üretimin 2. Bölgesi mpp=app ve mpp
19.)2006da grammy ödülünü alan sanatci kimdir ? Arif mardin(?)
20.)2017 kültür bakanlığı muze ödülünü alan muze; baksi muzesi
21.)Eser yazar esleştirmesi
22.)boşluğa hangi sayi gelmelidir sorusu : 17
23.)1 fiilde cati sorusu (babası yıkanmış gibi bi şık vardı)
24.)Hangisi 2010 anayasa degisikligi degildir sorusu : Yaş kararları tamamen açıktır
25.)Aihm bireysel basvuru sorusu
26.)idari işlemlerde zorunlu şekil şartı olmayanı soruyor
27.)Hangi işlem likidite oranini degistirir diye bi soru vardı
28.)Gaiplik sorusu vardı ;10 yıl
29.)Anonim sirket halka acilirsa ilk olarak hangi kanun bakimindan sorumlu olur ? ; sermaye piy kanunu
30.)) Bogazlar rebus in statik mi neydi o kesin doğru
[31.)cmk kanun yararina bozma
32.) Işci sorusu mat : 108 y
33.) Yürütmenin durdurulması sorusu vardi cevabi hatırlayamadım
34.) Mat ussu sayi sorusu ( 17/8)
35.) Mat asal sayi sorusu (21)
36,) kup açılımı
37.) Muhasebe özkaynak sorusu : %5 60 12
39.) Brut kar %40 olagan kar %36 vsvs : finansal giderlerini azaltmalı
38.) Menkul kiymet satis zarari 42 bin gibi bisey yaptim
40.) Hint avrupa dil grubu ; macaristan olacakmis
41.) Btk sözleşmeleri ozellikleri (cvp 10 punto yazan şık)
42 .) Btk mevzuati sorusu:
43.) 94 kararları: kitlerin kamulastirilmasi
44.) Cournot modeli
45.) Gabin nedir
46.) İstimval
47.) Hangisi yanlistir demiş =verginin daraltici etkisi harcama çarpanının genisletici etkisinden büyüktür olan şık
48.)slutsky hangisi yanlistir demiş = ikame ve gelir etksi hem giffen hem düşük malda negatiftir şıkkı
49.) 25.03.2008 vadeli vergi ne zaman zamanaşimina uğrar
50.)program bütçe Performans bütçe sorusu?
Mülakat Soruları
1-Kendini tanıt / kendinden bahset
a. ad-soyad soylemeniz
b. doğum tarihinizi soylemeniz
c.kısaca ailenizden bahsetmeniz(anne-baba ve kardeş kısaca)
d.eğitiminiz okuduğunuz okullar mezun okul
e.yaptığınız çalışmalar,tez, çalıştığınız yerler, projeler
bu aşamayı mülakata girmeden önce bir bayan soyluyor onun elindeki kağıtta yazıyor sizde kafanızda ona göre bir şey oluşturursunuz.
2. okurken nerede kaldınız, fetö nedir , fetö hakkınızda ne düşünüyorsunuz ailenle fetö ile bağlantısı olan var mı gibi sorular soruluyor.
3. btk nedir? Niçin Btk? gibi sorular soruluyor.
4. birde çektiğiniz soruyu cevaplıyorsunuz.
yaklaşık 5 ile 10 dk suruyor. -
Hangi ili tercih edersek sınava o ilde mi gireceğiz yoksa hepsi ankarada mı yapılıyor ? Ona göre il tercih edeceğim
-
@islimbot hocam bence Ankara ya yüklenme olacak o yüzden Ankara yüksek kapatır taşralar daha düşük kapatır mesela Erzurum Diyarbakır falan taban puana kadar inebilir gibi geliyor bana. Ama Ankaradan korkuyorum ben açıkçası. 360 kişi çağırılacak diyoruz ama kgk ve ilgöçe bakarsak 90 altı zor gibi sanki bu yıl taban puanlar dahada artıyor. 88 le İzmiri yazıcam bakalım gelirse gelir gelmezse hakimliğe devam.
-
@Marsiyal hocam il göç ve kgk demişsin ama ikisinde de aşırı puan türü vardı. Bunda 2 puan türü var 90 altına düşer kesinlikle
-
Son mulakata girdim.Mulakattan cok polis sorgusuna benziyordu.
-
@Cura Böyle bir şeyi geçen sene ben de bir arkadaşımdan duymuştum. O kadar mı katılar? ilk defa sınava girmeyi düşünüyorum
-
@justlawyer, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@Cura Böyle bir şeyi geçen sene ben de bir arkadaşımdan duymuştum. O kadar mı katılar? ilk defa sınava girmeyi düşünüyorum
Mulakat salonu en ust katta.Yukari cikarken telefonlarinizi teslim ediyorsunuz.Salonun onunde bir odada bekliyorsunuz.Sirayla aliniyor.Iceri girince buyukce bir masaya oturuyorsunuz.Mulakat heyetinde 4-5 kisi var.2 kisi de tahminimce polis veya istihbaratci.Bilgisayari acik olan bu kisilerden birisinin yanina oturuyorsunuz.Tam karsinizda da diger polis/istihbaratci var.Bilgisayardan sorular soruyor.Daha cevap vermeden karsidaki baska birsey soruyor.Bildiginiz capraz sorgu yani.En son bir zarf cekip size basit bir soru soruluyor.Bir tek o zaman heyetle muhatap oluyorsunuz zaten.
-
@karagergedan tamda bunu arıyordum eyvallah test oluyor galiba
-
82 ile başvurma gereği bile duymuyorum . Yüksek puanlı arkadaşlara başarılar
-
@karagergedan çok teşekkürler
-
@mathilda neden kaca duserki puanlar?
-
@zenginmemur hocam vallahi 90 lar havada uçuşuyor bilemedim ️
-
@mathilda belli olmaz bende kararsizim ancak guy gibi il tercih edilmesi puanlari cekecektir asagiya
-
@Cura Neden bu kadar gerginler ki acaba
-
@justlawyer, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@Cura Neden bu kadar gerginler ki acaba
Kurumdan inanilmaz feto ihraci olmus.Bir de kurumun cok onemli gorevleri var.
-
@Cura Bir yerde haklı olabilirler aslında ama mülakatlarda karşı taraf gergin olunca ister istemez kötü geçmiş gibi bir izlenime kapılıyor insan.
-
89.25 almış birinin hangi ili tervih etmesi sizce mantıklı olur hocam isabet etmesi açısından Ankara'ya çok yığılma olacakmış gibi düşünüyorum
-
@primocarnera, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
89.25 almış birinin hangi ili tervih etmesi sizce mantıklı olur hocam isabet etmesi açısından Ankara'ya çok yığılma olacakmış gibi düşünüyorum
2019 puanı mi hocam. Sıralama kaç