7 Kasım 2019 Kpss A rezaleti
-
@heleloy Ne işle uğraşmaktasınız ? Hangi kadrolardan istifa ettiniz ?
-
@heleloy
Allah sana öyle şeyler yaşatsın ki, her fırsatta bu cümleleri hatırlarsın inşallah. -
Arkadaşlar, bakın zâtı şahanenin tavrı, söylem dili, amacı ve gayesi hakkında uzun uzun sizlere bir şeyler anlatabilirim. Ama bunların hiçbirisi bize fayda sağlamaz. Çünkü çevresel konular ve sorunlardan önce benim doğru bulduğum tek bir konu var onca sözün içerisinde. Doğruluğu olan şeyler var evet, ancak bu bizim meselemiz. Kimse kusura bakmasın ama çocuğumuzu biz döveriz, ele dövdürmeyiz. O nedenle birilerinin "denk" sayması üzerinden de karnını doyurmuş adamlar hakkında konuşarak kendimi yoracak değilim. Google kültürlülüğü bizim burada para etmiyor çünkü.
Gelelim bizim meselemize. Arkadaşlar böyle adamlar gelip bizi nasıl yerden yere vuruyor? Neden? "Tercihini sahiplenmemek, tercihinin sorumluluğunu alamamak."
Bizi bu adamların diline düşüren şey de bu zaten. Biz çünkü gidip komşuya kendi çocuğumuzu kötülüyoruz. Sokağa çıkıyoruz, başkası çocuğun böyle yaptı dedi diye kendi çocuğumuzu dövüyoruz. Sonra mahallenin en kalitesiz, züppe mensubu gelip çocuğumuzu tokatladı diye hayıflanıyoruz. Bunlara bu fırsatı veren biziz. Bu nedenle de değiştirmemiz gereken en temel konu bu olmalı.Bakın örneklendireyim. Bu arkadaşlar sanırım yarın İİBF'lilerin hakkını savunmak (!) gayesiyle yola çıkacaklar.
Böyle mi savunacaksınız hakkımızı? Bizi daha siz atmışsınız bunların ağzına kemik diye. Abi sen bu bölümleri okumuşsun. Bu bölümün hakkına sahip çıkacağım diye yola çıktığına göre isteyerek de okumuşsun. Ne demek yakınından dahi geçmeyin? Sen kendin yemediğin yemeği, kime ikram edebilirsin? Kendin sevmediğin şeyi başkasına nasıl önereceksin? Sen kendin daha kendi ellerinle İİBF'nin hakkını elinden alıyorsun. Yarın o hakkın dirhemini önüne koyup övgü mü bekleyeceksin?
Sonra böyle bir züppe gelecek burada tüm kardeşlerimize saydırıp gidecek. Bunun sorumlusu olmayacak mısın?
Diyeceklerim bu kadar. Söylenenlerden payımıza düşeni alacağız. Ama dediğim gibi; Çocuğumuzu biz döveriz, ele dövdürmeyiz. Yan dallardan buraya sıçrayanlar, önce kendi ardını kapasın, işimize karışmasın. Biz kendi aramızda sorunlarımızı çözeriz. -
Hele hele beyime bak hele sanki bana oxford mezunu aklınca bizi küçümsüyor. Kusura bakma kardeş taşrada oxford yoktu okuyamadık, senin gibi süper kültürlü(!) olamadık.
-
@heleloy İİBF genel profili ile ilgili olarak kalitesizliği akademik anlamda kabul ediyorum. Fakat sınav süreci, atanma prosedürü ve adil olmayan kadro dağılımları açısından İİBF'ye biraz da haksızlık ettiğiniz kanaatindeyim. Zira KPSS A grubu sınavı, kurumlarda bir ön başvuru niteliğinde olsa da çoklu sofistike alanlardan sorumlu olduğumuz aşikar. Nitekim bu süreç öyle dediğiniz gibi ezber mantığına da dayansa 7-8 ayda tamamlanabilecek bir süreç kesinlikle değildir. Yabancı dil konusunda da özelikle son 2 yıldır inanılmaz komplike bir YDS söz konusu. Öğrenim dili ingilizce olan bir taşra üniversinden mezunum. Yurt dışı tecrübem de var. TOEFL gibi bir sınavdan 2017'de 105 (speaking: 23) aldım. Fakat 2018 Aralık YDS sınavından 82.5 alınca YDS'nin çok ciddi bir okuma sınavına dönüştüğünü gördüm. Yani Türkçe gibi okuduğunuzu anlamıyorsanız YDS'de 80'i artık geçemezsiniz. Çünkü yökdil ile birlikte YDS akademiye dönük bir sınav olma formatından çok kariyer ve terfi sınavına dönüştü. Yani 70 almak bile kolay iş değil emin olun. Tercih meselesine gelirsek 2016 hain darbe girişiminden sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Tercihler kendini nadasa bıraktı. Hobbes'un doğa durumuna büründü ortalık. Kurumlar Oligarşinin Tunç Kanunu gibi yönetimsel olarak şekillendi önümüzde. O yüzden tercihler nazarında İİBF pişmanlıktır lafı 2016 ve öncesi için çok adil değil. Bu arada özellikle ulusal öğrenci kongrelerinde, tartışma kulüplerinde bir çok akademik, sosyo-ekonomik mesele özelinde ülkede genel bir kalitesizliği lisans hayatım boyunca gözlemledim. Bu sadece İİBF'ye has bir şey değil. Bu gözler dil bilmeyen tüm general gördü askerde:)
-
@heleloy Ustadim keske dediginiz gibi olsa.Kiytirik bir universiteden mezun olmadim.2010 yilinda mezun oldum ve mezun oldugumda 96 KPDS'm vardi.Kpss puanim da o doneme gore ucuk sayilabilecek bir puandi (88-92 arasi).
22. mulakatimda filan ancak guy oldum (bir ara 6 ay askere gidip geldim,bir sene oyle kayboldu desek 3 senede guy oldum).
Yetmedi 2016 kpss ye girdim,yine 90 uzeri puan aldim , dil puanim da vardi.Bir sene gecerliydi ,birkac mulakattan yine elendim.
2017 kpssye girmedim ,hadi bir sene de kendi hatamla oradan kaybettim diyelim,2018 kpssye girdim , 92-97 arasi puanlar aldim ve yine dil puanim vardi.2018 kpssden beri de 9 mulakattan elendim.Yine cok sukur benim icin guzel,onemli bir kadro oldu ama o da KPSS ile degil YDS puaniyla aldigi icin oldu,YDS olunca mulakatta rakip azdi.Rakip 10-20 daha fazla olsa orasi da olmayacakti..
Simdi size nacizane soruyorum..2010-2018.bir sene askerlik bir sene kpss ye girmeme desek,istedigimi 6 senede alabildim.YDS-KPDS puanim da hicbir zaman 75'in altinda degildi.Ne marjinal gruplara katildim ne de baska seylere,hicbir zaman da yirtik,tavirlari memurlukla bagdasmayacak bir insan degildim.Uslubum,konusma tarzim da gayet yerindeydi,mulakatlarim da genelde oldukca iyi gecerdi (batirdiklarim da oldu).Gercekten kalifiye bir iibfli olamamis miyim?Eger olamamissam sizin icin kalifiye iibfli nasil olmalidir?Eger kalifiye iibfli olmussam,benim sucum neydi ki dayisi amcasi olanlarin 6 ayda çözdüğü bir sureci 6 senede ancak cozebildim?
Benim sucum yok..Suclu sistemin kendisi.Benim sucumsa ben mulakatlarda patir patir elenirken,o kadrolara patir patir yerlesenler gibi torpil arayisina girip șark kurnazligi yapmamakti...Kazancimizda haram olmasin,benimle ayni cileleri ceken iibfli kaderdaslarimin hakkina girmeyeyim,iyi olan kazansin diye dusunmekti benim sucum.
Simdi iyi mi oldu?Bakin artik KPSS ile alim bile yapmiyorlar,hep el altindan bir yerlere aldiklarini,KPSS ile girilecek kadrolara zamani gelince yerlestiriyorlar.Bakin artik munhasiran İİBF'lilere verilen kadrolar muhendislere,fen edebiyat mezunlarina verilir oldu.
Sizin yukarida yaptiginiz yorum,benim 6 seneme yapilan saygisizliktir,6 senelik emegime yapilan asagilamadir,hafife almadir.Sadece benim degil,benim gibi herkese yapilan bir ayiptir. -
Yüzlerce bekçi , binlerce astsubay ve onbinlerce polis ilanları şakır şakır gelirken üstelik polis bekçi ve subay'ların devlete maliyeti bir guya vmy'ye göre çok daha fazlayken iibf öğrencilerine bu yapılan zulümden başka bir şey değil. İki cihanda da ellerimiz yakanizda olucak emin olabilirsiniz. Ülkeyi referans adı altında akraba şirketine döndürdüğünüz yetmedi , birde 2.5 yıldır ilan vermeyerek bu insanları basibos ,çaresiz bırakıyorsunuz. Artık düşünmenizi felan değil acımanızı bekliyoruz. Yeter gerçekten.
Not : Gün itibariyle 3 bin astsubay 500 carşı mahalle bekçi ilanı geldi.
-
@heleloy hâla buralarda mısınız bilmiyorum ama ne derseniz deyin haddimi aşmışım, hakkınızı helal edin kusura bakmayın. Hayat boyu amacım, gayem hep ezilenden yana olmak(tı), siz de biraz haksız eleştirince kendimi kaybedip hadsizlik etmişim. Özür dilerim.
@rassal haklıymışsınız, insan sinir harbiyle algılayamıyor, günler sonra başlık tekrar aktif olunca farkettim, bu saatten sonra bir anlam ifade eder mi bilmem ama siz de kusura bakmayın.
Her ikinize de başarı ve sağlıklı günler dilerim.