2020/1 İlkbahar YDS
-
@plansız anladım hocam aynen benimde işime geldi gerçekten teşekkürler mayısta yds de boyumuzun ölçüsünü alalım duruma göre ankara dil görüşürüm bi
-
Merhabalar, önlisans iç mekan tasarımı mezunuyum. 2020 KPSS ve YDS sınavlarına hazırlanıyorum. Puanlarımın iyi olması durumunda hangi kamu kuruluşuna tercih yapma şansım var tam bilgi edinemedim, yardımcı olur musunuz ?
-
@Willsmithh Merhabalar, önlisans iç mekan tasarımı mezunuyum. 2020 KPSS ve YDS sınavlarına hazırlanıyorum. Puanlarımın iyi olması durumunda hangi kamu kuruluşuna tercih yapma şansım var tam bilgi edinemedim, yardımcı olur musunuz ?
-
@zehsenra hocam başlığın konusu bu değil ama yinede yazayım bununla ilgili spesifik bir başlık bulamayabilirsiniz.Kamu kurumları genelde uzman müfettiş kadrolarına lisans mezunu alıyor.Sizin bölümünüzden merkezi atama ile atama yapılıyordur muhtemelen
** önce ÖSYM sitesine girip onlisans nitelik kodlarından bölümünüzün nitelik kodunu bir kenara not alın.
**Daha sonra bir önceki atamaların kotenjan listelerine bakın nitelik kodunuzu taratıp hangi kurum hangi pozisyonda sizin eğitim durumunuzla ilgili alım yapmış ona bakın.
**daha sonra yerleştirme sonuçlarından kaç puanla kapadığında bakın.
**eğer kendi bölümünüzden alim yoksa onlisans herhangi bir bölüm mezun olma şartı olan kadrolara bakın
** Bazı belediyeler kamu kurumları sözleşmeli personel alıyor onları takip edin siteden ve bazı pozisyonlarda sadece onlisans olma şartı arıyor.
Umarım faydalı olmuştur.Detaylı bilgi için forumda KPSS önlisans grubu altında sorularınıza yanıt arayabilirsininiz. -
@plansız hocam ben adanada oturuyorumda bu online yds akındil onerirsimisiniz suan yani dershanelerde kapalı
-
@adanali01 Akın'ın online ı nasıl bilmiyorum dostum, eski iletilerde ve YDS ile ilgili diğer başlıklarda arkadaşlar daha önce yorumlamıştı diye hatırlıyorum, bir karıştırın isterseniz. Seviye seviye hocalar farklılaşıyordu sanki. Örneğin ahmet akın herkesin dersine gelmiyor sanırım ama teyide muhtaç bilgiler bunlar, bir bakın eski iletilere.
-
Arkadaşlar sınava az kaldı kelime ezberini nasıl yapıyorsunuz soru çözerek mi hergün belli sayıda kelime ezberleyeçek mi veya makale okurken karşınıza çıktıkça mi ekstra kelime için calisma yapiyormusunuz
-
@plansız saolun hocam
-
Arkadaşlar yds için online eğitim alan var mı ?
-
Remzi hoca hakkinda bilgisi olan var mi? Suresi falan az geldi 40 saat on hazirlik 104 saat yds hazirlik. Daha onceden alan arkadaslar rica etsem yazabilirler mi?
-
@zubizubi ben İlkbahar için almıştım hocam. Sorunuz varsa cevaplayayım.
-
@gfdsgsda hocam öncelikle tavsiye eder misiniz artilari nelerdir eksileri nelerdir ? 70 alabilmek icin uygun bir hoca midir?
-
Arkadaşlar 40 puandan 70-75 e çekebilmek için ne kadar sürelik bi çalışma gerekli?
-
Arkadaşlar deneme cozdugunuz de yds seviyenizi ne kadar gösterir moda dil denemesi çözüyorum 10 lu epey zorladı beni (özellikle passage lar ) hala en fazla 45 doğru civarındayim sınava 2 ay var bunu 55 60 arasına nasıl çekeceğim
-
@zubizubi hocam eğer internet üzerinden çalışmaya karar verdiyseniz sadece Remzi hoca değil diğer kursları da araştırın. Eğer üniversiteden bir altyapınız veya daha önce bir ingilizce kursuna gittiyseniz ön hazırlık kursunu almanıza gerek yok. Yds hazırlık kursunun içinde yaklaşık olarak 25 saat gramer 20 saat kelime 25-30 saat sınavda çıkabilecek soruların çözümü ve 25 saatte Deneme çözümü ve cevaplandırması yapılıyor. Ben böyle ayırdım ama kolaydan zora doğru gidiş oluyor. Yani gramer öğrenirken konu anlatımı ve kolay sorular çözülüyor, sınavda çıkabilecek sorular bölümünde orta düzey sorular ve daha zor sorular çözülüyor sonlara doğru ise denemelerle sınav sorularının çözümü yapılıyor. Bol bol soru çözüyor hoca. Tavsiyem altyapınız varsa ön hazırlık almayın onun yerine Yds hazırlık+ Çeviri grubundan birini alın(Çeviri grubu temel ve ileri diye 2 ye ayrılıyor bu grupta sadece paragraf soruları ve paragrafta hızlanma işleniyor).
-
@Willsmithh çıkmış soruları cöz kardeşim ve çözümleri internetten izle ösym kelimelerini tekrar ediyor lütfen buna dikkat et
-
@requ1em teşekkürler hocam çıkmış soru cozmedim.hiç daha ağırlık vereyim çözümlü video izleyim YouTube dan
-
@gfdsgsda hocam günlük kaç saatlik bi çalışma tavsiye edersiniz?
-
@politics06 hocam günlük şu kadar saat çalış demek yerine fırsat bulduğun her vakit bol bol kelime çalışmalı ve gramer ile paragraf sorusu çözmelisin. Çünkü tekrar edilmeyince kelimeler uçup gidiyor. Benimde seviyem 40larda her gün kelime tekrarı yapıyorum.
-
@Willsmithh evet deneme çöz.meye ösym sorularından başla ve çözümlerini iyi dinle. Sonra kelime listeni cikmis sorularınkinden oluştur.