BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@zeyyyuss büyük defter, mizan ve açılış kaydı zorunlu olmaz muhtemelen.
-
Arkadaşlar geçen sene tecrübeli olanlardan bankacılık uzm yardımlıgı sınavı oturumları nasıl oluyordu ortalama kaç saat sürüyor bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.Şehir dısından gelicem ona göre dönüş bileti alacagım.şimdiden teşekkürler
-
@jeanpaulsartre ben kurumu aradım 5 gibi biter dedi
-
@MartinLuther teşekkür ederim bende aradım bana bilgimiz yok sadece sabahtan 2 oturum ögleden sonra 2 oturum oluyor dedi saat konusunda bilgi vermemişti
-
Yanımızda fonksiyonsuz hesap makinesi götürebiliyor muyuz bilen var mı istatistik soruları için? Bir de kurşun kalem alıyorlar mı içeri
-
Arkadaşlar ben geçen sene sınava girdiğimde öyle ÖSYM gibi sıkı bi denetim yoktu yani açıkçası. Mesela hesap makinam akıllı hesap makinası idi 2 tane tükenmez kalem ayrıyeten kurşun kalem de vardı yanımda. Hatta telefonu yanında olanların kapalı bi şekilde masanın üzerinde durabileceğinin bile söylemişlerdi.
-
Bankacılık uzman yard hukuk alanından giren yok mu acaba? Bizde oturumlar nasıl oluyor anlayamadım. Bir de uzman yard. 75 kişi alacaklar ama hangi alanlardan ne kadar olduğu belli değil mi? İngilizce ve alanın hangi oranda puan getireceği vb. Konularda bilgisi olan var mı?
-
Hukuktan cikabilecek konu tahminleri yapsak ne iyi olurdu...
-
@emilsax, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
Ahali 2 sene sınava girmiş ve 2.sinavda alanı geçip ingilizcede takılmış birisi olarak sizi aydınlatayım,
evvela uzmanlık için konusursam bankacılık uzman yard iktisat hukuk muhasebe ve ingilizce dersleri bddk uzman yard hukuk çeko işletme maliye ve ingilizce dersleri var muhasebe yoktu diye hatırlıyorum şu puana gelir mi diye boşuna sormayın 20 katını sınava cağırıyolar her zamanda tabanda kapatır.Aşagıda anlatacaklarım bankacılık uzman yard icindir
Muhasebe,
Enine boyuna genel muhasebe ve analizin her tarafını calışın benden size bir tavsiye muhasebe kodu ile çalışın size cok faydası olacak 10 puan standartlar soruyolar yapmanız sansınıza bağlı genellikle 90 puan uzerinden mesulsunuz bende 90 uzerinden 89 almıstım(655 yerine 659 kullandıgım için) girdiğim iki senede de monografi sormadılar hem murakıplıkta hem uzmanlıkta
Hukuk,
Borçlar ticaret medeni(giriş kişi eşya) ve ceza geneli yalayıp yutun burdan toplam 90 puan geliyor her detayı calısın murakıplıktan avantajınız sizden safi bilgi istiyorlar.Dallanıp budaklandırıp örnek olay verme yok anayasa icradanda tanım soruyolar genellikle toplam 10 puan oluyor.Cezayı Medeni borclar ve ticaret gibi kapsamli soracaklarini tahmin edemedim ve ozellere agirlik verdigim icin 66 aldım.Ceza genelide oyle calissaydim 75 80 lik bir kagit verebilirdim.
İktisat,
Kesinlikle fark yaratan alan ve kurum bu alanada da murakıplıktada hem iktisatta zorluyor hemde orda fark yaratmanızı istiyor 4 er öncüllü 12 soru sordular 12 sinide cevapladım ama ne kadar toplasam etsem 59 62 arası alacağımı tahmin ediyodum ki 62 aldım.62 kesinlikle onlari tatmin eden bir sonuç değil.
İngilizce,
10 soru çeviri yarısı tek satır yarısı 2 satır tamamiyle ekonomik cumleler terim calısın ceviri mekaniginiz olsun yeter cumleler cok zor degil. en son oturum olur cogunlukla bazi arkadaslar girmez ya da erken bırakır gozetmenler gerekli toleransı gosterecegiz cikmayin derler kulliyen yalan alan için onlari tatmin etmezseniz kalırsınızve ingilizceden 60 alıpta ucu ucuna gecebiliyorsanız bırakırlar.80 alacagım yerde 44 aldım cunku alanda onları tatmin edemedim.
Toparlayacak olursak alan ortalamanızı 75 veya 80 üstünde tutarsanız ingilizcede 50 alsanız bile sizi yukarı dogru itelerler.Ama onları tatmin etmezseniz gözünüzün yaşınıza bakmazlar.
Allah güç kuvvet versin.Şimdiden başarılar.24 gün önce attığım bu ileti bazı arkadaşların sorularına cevap olabilir.
-
Kendini sınav için yeterli görmeyipde şehir disindan gelicek kimler var. O kadar bilet aldım gittigimde de masraf yapicam ama gecen yıl sorularini gorunce masrafa degmiyecegine o kadar eminim ki
-
Arkadaşlar yarın 9 da orda mı oluyoruz
-
arkadaşlar sınav ders sıralaması nasıl oluyor ?
-
Hukuk pazar mi olucak hiç soran oldu mu?
-
Davutpaşa ytü durağı dimi arkadaşlar?
-
@zeyyyuss geçen sene ilk gün muhasebe ve iktisat olmuş. İkinci gün hukuk ve ing. Ama bu sene için ne nedir bilmiyorum
-
@Marsiyal aynen o durakta
-
@esraesra, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
@zeyyyuss geçen sene ilk gün muhasebe ve iktisat olmuş. İkinci gün hukuk ve ing. Ama bu sene için ne nedir bilmiyorum
İnşallah yine öyle olur son tekrarımı ona göre yapıyorum.
-
@davinci1 ben başvuru yapmadım bile BTK ya odaklanamam diye. İki gün hem İstanbul hem Ankara çok yorardı. Hayırlısı hakkınızda
-
Arkadaşlar sınavda herkese başarılar
-
Başarılar hepimize emeklerimiz yerini bulur insallah