2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Çetin ah be Çetin nedir senin niyetin
-
Sanırım en iyisi sonuçlar açıklanınca görüşmek.
Mevla görelim neyler. Neylerse güzel eyler.
-
@Çetin kardeşim yüksek degil mi ya
-
Şaşırtıcı, nice kaymakamlar çıkaran, nice mülakatlara şahitlik eden bu forumda bu sene bunca trolün olması ne kadar üzücü. Belliki girdiği sınavın, hazırlandığı mesleğin ciddiyetinde olmayan, iki trol yapınca bunun hak olmadığını sananlar var.
Duyuma gelince bakanlıkta ulaşmaya çalıştığımız bir cok insan konu hakkında yorum yapmamayı tercih etti, nedendir bilmem ama bu sene gerçekten cok farklı bir yıla şahitlik ediyoruz. Aldığım tek ve kesin duyum bakan beyin talimatının : mülakat sürecinin cok uzamaması ve süreçin cok hızlı ilerletilerek yılbaşı sonrasında başlanması, zira malum son görevden almalar sonrasında vali yardımcıları arasından her ne kadar kapatılmaya çalışılsada açık, ciddi bir boşluk var.
Belki geç oldu bunun için ama sınava giren bunu bir kaç yıldır deneyimleyen her dostumuz su listeye baktığında nice troller olduğunu, fazlasıyla mükerrer olduğunu anlar. Ayrıca herkes geçen sene yaşanan şoktan sonra kokusunda haklı ama bugun bir arkadaşımızın da dediği gibi geçen sene liste bile buram buram 74+ diye bağırırken herkes 2018 i baz alarak duyumlara aldandı ve sonuç hüsran. Ama bu sene sınavı deneyimleyen herkes iyi biliyor ki net bir şekilde bu sınava giren her kişinin herhangi bir kitapta görmediği toplamda 8-12 soru vardı. Ve mantık dahilinde sallayıp tutturan cok olmadığı müddetçe sınavın 70 - 71 bandında kapanması cok olası bir durum. Ama sunuda belirtmek isterim ki ne yazıkki bu sene yapılan sınav ösym nin üstüne bir vebaldir, ve nice insan sırf diğerinden daha iyi salladığı için birilerinin önüne geçti, elbetteki olabilir ama kimse kusura bakmasın zor bir soru olsa eyvallah derdim, ama sırf ösym nin fantezisi yüzünden biri böylesine önemli bir sınavda sadece sallayarak birilerinin önüne geçiyorsa bu ösym nin ayıbıdır. ADI KAYMAKAMLIM SINAVI OLAN BİR SINAVDA İL İDARE KANUNUNDA 1 SORU GELİYORSA ve il özel idaresi bütçe kanunu, yok belediye katkı payı gibi saçma sapan alanlardan soru soruluyorsa amaç kaymakam falan seçmek değil, acaba nasıl fantaxi yapsama döner.
Gün yakındır, Rabbim görelim neyler, neylerse güzel eyler.
-
@farukomer907 ya ne güzel konuştun hocam sen...
-
@farukomer907 “bu sene yapılan sınav Ösym’nin üstüne vebaldir” cümlesinin alnı olsa da öpsem
-
@farukomer907 Seni takdir ediyorum üstad. Günlerdir derdimi anlatamıyorum kimseye, troller vs vs. Alkışlıyorum seni.
-
@farukomer907 sınav; BİLGİYİ DEĞİL ŞANSI ÖLÇTÜ. Her zaman şans lazımdı ama tek ve sadece lazım olan şey değildi. Haklısınız hocam genel olarak.
-
@farukomer907 Aslında bir çoğumuzun düşüncelerini yazıya dökmüşsün, klavyene sağlık Bu sene her yönüyle garip bir sınav dönemi geçirdik. Tek temennim, gerçekten bu meslekte başarılı olacak insanların sınavda da şanslarının yaver gitmiş olması
-
@lallanaa hocam sizin duyum nedir lütfen paylaşın tanıyorum sizi kulagınız kesik
-
@Daywalkerss valla kötü be niyetim yok be kardeşim 5 yıldır giriyorum bu sınava her yıl forumu takip ediyorum çevremdekilerle birlikte değerlendirdiğimde tahminim öyle oluyor. Ama inşallah 70 le kapatsın niye istemim
-
@Yunus1059 estagfirullah dostum, bu mesleği hayal eden yüreği yanık bir vatandaşım bende. Ama 85+ olur diye girdiğim her bir kitabı yalayayarak yuttuğum, bir boş kağıt versen çoğu kanunu ezbere yazacak konuma geldiğim bir sınavda 72 nette kalmış ve zaten zaman geçmezken birde bu trollerlle karşılaşmaktan yorulmuş bir gencim bende.
Makamlar elbet geçici, eğer evine döndüğünde kafanı yastığa rahat koyabiyorsan ve vicdanın rahatsa anca iyi bir yoldasındır. Zira hangi makamda olursan ol makamlar merhametle, parayla, bilgi ile, güçle yönetilmez bir makam ancak adaletle yönetilir, öyle ki Allah Resulü Medine ahalisine baktığı zaman o meydanda Hz Hamzalar Hz ebubekirler varken çıkıp dediki benden sonra bir peygamber gelse o anca Ömer olurdu, neden? ÇÜnkü iyi bilirdiki O ve Rabbi Ömer adaletli idi ve bir yönetici ancak adaletli olmalıydı.
Cok bişey istemiyoruz, tüm isyanımız adaletli olmayan bu sınava ve adaletli soru sormayanlara.
-
@Çetin kardeş hakkını helal et ben tahmin değil duyum yaptın sandım hakkımızda hayırlısı inşallah
-
@mülkiidareci kardeşim yüksek değil bence inanın yüksek yapanlar foruma uğramıyor. Şimdi bi kaç arkadaşım var şu kadar puan yapmış desem trol olurum. Ama sadece şu kadar diyorum 80 üzeri yapanlar forumlara girmiyor
-
@Daywalkerss helal olsun kardeşim ilk cümleler de duyum konusuna eleştiri yaptığım için tahmin olduğu anlaşılır sandım sonuna gülücük koymuştum zaten
-
@siyasalllııı 10 yıldır ösym ile haşır neşirim bir bakıyorum da arpa boyu yol almış değil hatta daha kötü hiçbir gelişme göremiyorum
-
Forum epey karıştı bende 2 gündür istihareye yattım sınav sonuçları ile ilgili trol değilim bu arada puanımı yazdırmıştım 71 olarak bu sınava 6. Girişim ilk 5 sınavda 800 de yer almış biriyim bir kez mülakattan elendim 2018 de 68.75 puan alarak bir soruyla mülakatı kaçırdım geçen senede baraj dolmadı 70 kapattı lafına inandık bizde sonuç büyük hayal kırıklığı yaşadık rüyama gelecek olursak;rüyamda heyecanla forum tercihiniyapa bakıyorum birisi açıklandı yazıyor heyecandan ilk yazan sonuça bakıyorum 71.25 altta 71 yazıldı hemen ÖSYM sonuçlarına bakmaya çalıştım heyecandan bakamadım uyandım. Bu senede 3 doğrumu silip yanlışı işaretledim malesef 71.25 kapatırsa bende 71 ile kalamazsam yine çok büyük hayal kırıklığı olur
-
@farukomer907 Hocam ben de geçen sene çok iyi bir sıralamayla mülakatlarda elendim. Her sınavda sorulara başlamadan önce ilk 5 dakika bütün sorulara göz gezdiririm. İnan bana bu sene sorulara bakarken daha başlamadan sınavın garip bir sınav olduğunu anladım. Sınavdan çıktıktan sonra sınavın 70-72 arasında kalacağına dair kuvvetli bir öngörü oldu içimde. Zira piyasada herkesin sınava hazırlandığı kaynaklar benzer. Bu kaynaklarda olmayan soruların çözmek büyük ölçüde şansın yaver gitmesine bağlı. Böyle bir sınavda geçen seneden en az 4 puan aşağıda kapatacagı dusuncem var.
-
@ilçebay52 Hocam istihare güzel bir şeyde o rüyaları yorumlamakta mesele. 71.25 senin için belki başka bir şey ifade ediyorda olabilir bilemeyiz o da ilim istiyor. Yinede Rabbim hayreylesin.
-
@ilçebay52 ne güzel kardeşim istihare geleceği keşke daha yaygın olsa Allah hayırlı etsin