2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Geçen seneki sınav sürecinden beri takip ettiğim foruma bir selam da ben vermek isterim.Geçen sene 73 küsur puan ile sıralamanın dışında kaldım maalesef inşallah bu sene nasip olur. Burada özellikle ilk defa hazırlanan arkadaşlara naçizane bir şeyler söylemek isterim. Her hangi bi dersi eleyerek sınava girmeyi düşünüyorsanız kesinlikle aklınızdan bu fikri çıkarın ve yeteri kadar zaman varken tüm dersleri bitirmeye çalışın.İdare için Nohutçu hocanın altın seri kitabı ve mevzuattan çalışmıştım. Tr ekonomisi için Yasin çoban konu anlatımlı kitabından insan haklarında Ateş kitabından çalıştım. Ancak bu sene tr ekonomisi ve insan haklarından aöf yayınlarını da okuyacağım.Soru bankası olarak da Kas çözdüm.Burada kimseye herhangi bi kitap tavsiye etmek için de yazmıyorum arkadaşlar.Zira hepsi bilinen kitaplar ve diğerleri hakkında pek fikrim de yok.Ancak şunu söyleyebilirim ki birden fazla kitaptan konu çalışmak zararınıza olacaktır.Aklınıza yatan birer konu anlatımlı kitabı temin edip mevzuatla destekleyin derim.Çünkü bu işin olmazsa olmazı mevzuattır.Bunların hepsi defalarca kez tekrarlandı aslında ama yine de paylaşmak istedim. Bu arada günlük mutlaka türkçe paragraf çözmeniz de bir diğer tavsiyem. Umarım en çok hakeden arkadaşlara nasip olur. Herkese iyi çalışmalar.
-
@Kymkm109 berkay cihan hocanın son veriler kitabını alabilirsiniz bu kısım için.
-
@hll, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@Kaymakam3838 birincisi ilanın gelişini 2 gün sonra öğrenmedim aksine ilandan 2 gün önce öğrendim. buraya yazdıgım gün sınav ilanını ögrendiğim gün manasına gelmez.
sınavı kazanamayacak duruma düşeceğim diye bir beyanımda yok.ikincisi ben beddua etmediğimi buna inan arkadaşların ettiğini yazdıgım yazıda açıkça belirttim.
üçüncüsü gaybi haberler alıyorsunuz herhalde kimin kazanaıp kazanamayacagını biliyorsunuz.
benim de size tavsiyem türkçe çalışmanız sizin yararınıza olacaktır. özellikle bu parçaya göre hangisi çıkarılamaz yada kesin olarak çıkarılabilir tarzı sorularda yanlış yapma ihtimaliniz yüksek. umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur.
Evet bir önceki iletinizdeki ithamlari tekrar edelim...
İNSANLARİN HAYATLARİYLA OYNAMAYİN...
BU KADAR BEDDUAYLA İKİ YAKANİZ BİRARAYA GELMEZ...
ALLAH SİZE EN BÜYÜK BELAYİ VERMİŞ ZATEN...
SUSUN DA ADAM SANSINLAR...Gerçekten kendini kaybetmiş ve sağlıkli düşünemeyen birinden çıkan ifadeler bunlar. Benim ifadem ise net: kendi tembelliğinizi kılıf buluyorsunuz. Okları kendinize yöneltin kendinizi eleştirin. Burada tarih duyumlarini paylaşan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim.
Amacım karşılıklı münakaşaya girmek degil. Ancak Türkçe hususuna girmeseniz sizin için daha iyi olur. Caps locku bile yeni kapatabilmissiniz
-
@mia109 hocam mevzuat derken mesela hangi mevzuatlar ve nereden temin ederiz?
-
@john sınavda ilgili olan bir çok kanunun yer aldığı mevzuattır. geçen sene bir arkadaş bu kanunlarla ilgili detaylı çalışma yapmışıtı. hangi kanunların oldugunu baraştırıp ilgili kanun için www.mevzuat.gov.tr adresinde arayarak en güncel kanunlara ulaşabilirsin.
bir kaç örnek vermek gerekirse.
belediye kanunu
il özel idare kanunu
siyasi partiler kanunu
anayasa
büyükşehir belediye kanunu
köy kanunu gibi kanunlardır. -
@johnwick çünkü çok emin şekilde başka tarihler diyenler vardı. benim öğrendiğim yanlışsa vebal almak istemedim.
-
Arkadaşlar diyelim ki sınavı kazandık, mülakatta gvsye 4.dereceye kadar bakıyorlarmış doğru mu? Amcam uyuşturucudan hapis yattı ama yıllardır görüşmüyoruz anne ve babam boşanalı 10 yıl oldu. Diğer başka sayfada da sordum ama burası kaymakamlık sayfası olduğundan ve bu sınava gireceğim için merak ettim. Sizlerin bilgisi vardır belki diye düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim
-
@Çetin sınav tarihi başta 5 aralık sonradan değişip 18 ekim olmuşsa dediklerim için özür dilerim. önceki yıllarda benzer çok olay yaşandığı için bazı zihniyetini anlayamadıgım insanlar durduk yere hiç bir bilgisi olmadan şöyle olacak böyle olacak diye ortalıga laf atıyor bilerek isteyerek ortalıgı karıştırıyor. bizde bir çok arkadaş çok fazla kişi 5 aralık olacak dediler diye onlara inandık buzaman kadar rahattık taki cumartesi gününe kadar cumartesi günü öğrendim sınav 18 ekimde olacak diye. başta gerçekten sınav tarihini bilerek paylaşan arkdaşlara bir şey dedikleri yok. söylenenler hiç bir bilgisi olmadan sallıyanlar için.
-
@gul121 en yarıladım 2 seti 5000 soru olan farklı soru tarzları var ama bu sınavda nereden soru çıkar belli degıl
-
@Aslan-Reyiz videoları geçen seneki türkiye ekonomosi niçin çok iyiydi. bir kaç farklı yerden çalıştım berkay hocanında videolarını izledim. sınavda türkiye ekonomisi 9 dogru 1 yanlıştı.
-
@john arkadaşın da dediği gibi önceki gönderilerde paylaşılmıştı diye hatırlıyorum. Tam liste olarak yok elimde ama mahalli idareler kanunları ve cbklar, kabahatlar kanunu, imar kanunu gibi. Bununla ilgili bazı hocaların mevzuat kitapları var bakabilirsiniz.
-
Yiğit Yılmaz'ın geçen seneki Kaim Makam Mevzuat kitabının güncellemeleri var mı? Gidip yeni kitap almayalım yahu dünya para
-
@Kymkm109 bence almalısın dostum geçen seneki de çok iyi ama ben bugün yeni baskısını aldım daha ayrıntılı hazırlamış. Daha fazla soru eklemiş. Tercih sizin tabii.
-
@MiraKar hocam 4.derece biraz fazla değilmiGecen yıl aym iptal etmişti bu sene yeni kanun teklifinde 1.derece kan ve kayın vardı diye hatırlıyorum tabi kurumların gayriresmi sorusturması oluyordur ama bilmek mumkun değil kriterleri nedir sizin icin sorun olurmu cevabı olmayan sorular açıkcası..
-
@miAzim bu arada ben soru bankasından bahsediyorum kaim makam 2000 soruluk olanından.
-
Yiğit hoca kitaba 660 soru ekledi.
-
@heisenbergww asıl işin torpil olduğunu biliyoruz zaten hocam, uyuşturucu da anayasada yüz kızartıcı suçlar arasında geçmiyor, amca da 3.derece oluyor ama ne bileyim işte endişelendim gece gece
-
@Aslan-Reyiz 2000 SORUDAN AYRIMI EKLEDİ YOKSA BAHSETTİĞİNİZ 660 SORU 2000 LİK KİTABIN İÇİNDEKİLER Mİ ÜSTADIM
-
@oguzhas, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@Aslan-Reyiz 2000 SORUDAN AYRIMI EKLEDİ YOKSA BAHSETTİĞİNİZ 660 SORU 2000 LİK KİTABIN İÇİNDEKİLER Mİ ÜSTADIM
1500 ten 2160 a cikti hocam
-
@Aslan-Reyiz TAMAMDIR ÜSTAT SAĞOLASIN