2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar bence bugün de heyecan yapmayalım zira açıklayacaklarını pek sanmıyorum ben. ÖSYM kesinlikle bir arkadaşımızin yukarıda belirttiği gibi berbat bir süreç yürüttü. Yakın zamanda Dışişleri ve TCMB sınavlari var ve bu kurumlar sınavlarını kendisi yapıyor keşke İçişleri Bakanlığımızda Kaymakamlık sınavı gibi lokal bir sınavı kendisi icra etse gerek sorulan sorular kaliteli olur gerek de süreç çok daha iyi işler en azindan
-
@bozkurtbey hocam ben sorulan soruların ilk yıllarda çok kaliteli olacağını veya yanlış soru sorulmayacağını düşünmüyorum ancak bu durum zamanla oturabileceğini düşünüyorum. Atıyorum bir 5 yıl sonra İçişleri Bakanlığı bu koordinasyonu pek tabi sağlayabilir. Bizi burada asıl sıkıntıya sokan şey, ÖSYM tarafından belirlenen takvim ve özel soru soralım çabası içerisinde birden fazla doğrusu olabilecek sorulara imza atması.
Çok özel soru yerine klasik olan ve her kitapta benzeri bulunan soru sormuş olsa en azından puanlar bir iki yüksek kapatır ama kimsenin aklında yanlış soru yüzünden sınav gitti gibi bir hayıflanma yaşanmaz. Yoksa fazlasıyla eleştirdiğimiz ÖSYM, bu işin ne olursa olsun kompedanı haline geldi. Ve yıllar içerisinde dehşet verici şekilde güzel yönetilen bir organizasyon halini aldı ama şu sorulardaki bariz sıkıntılar ve süreci çok yavaş işletmesi mevzularının değişmesi elzem.
-
@Antimülakat Evet hocam haklısınız ÖSYM bu ülkenin kaderini elinde tutan en önemli kurumlarımızdan. Ve maalesef ki geçmiş yıllarda ismi şaibelerle anıldı ve ister istemez sınavdan çıkınca insan tedirgin oluyor. Ben de size katılıyorum fakat keşke sorulan sorulara biraz daha ihtimam gösterilse bu sınav Kaymakamlık için bilgi ölçen bir sınav değil, daha fazla muhakeme ve mantık ölçüsü yapabilen sorular sorulsa. Ve süreç duyumlara yer verilmeyecek ölçüde gizli ve 15-20 gün gibi bir sürede bitirilse çok daha iyi olur.
Yorumlarınız için teşekkürlerimi sunarım. -
Fırtına öncesi sessizlikmi yoksa ?
-
@soruuitiraz bence sabır ve sebat içerisinde bu saatten sonra her şey olacağına varır düşüncesi... Yorgunluk, yılgınlık ve tükenmişlik içerisinde kalp atışlarının kontrol edilememesi... Biraz sitem, biraz beklenti, yoğun şekilde endişe ve alabildiğine YETER ARTIK! düşüncesi...
-
95 i de açmışlar ama gelir mi bilmem
-
Eskide bu türden sayfalarda sonuçların kaçıncı yorum sayfasında geleceği tahmin edilmeye çalışılırdı. Ben o zaman geçmişi yad etmek adına 544 diyerek bahsi açıyorum
-
@Antimülakat hocam bu 400 yorum daha demek. Kimsenin takatı kalmadı ben maximum 530 diyorum
-
@Antimülakat 526
-
@Antimülakat 528
-
@Antimülakat 530
-
@Antimülakat 532
-
Millet sıralamasını söylüyor sandım. Kalbime iniyordu biz nasıl bakacağız sonuçlara.....
-
-
538 benden de
-
Kritik saatlerce girdik açıklanırsa 14-15-16 da acıklanir bence
-
@Antimülakat Bugün gelirse saat 4-5 arası gelir sayfa 525 diyeyim ben de.
-
@suigeneris123 hocam size zamanında açıklanır dememişmiydi ösym :))
-
527 de benden olsun
-
@Arbak-Refik-Dal osym dedi ama umut fakirin ekmeği:)