2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
ıs lm sorusu daraltıcı para arkadaşlar. lm sola kayacak eminim o sorudan.
-
@KamuAdayı kurumlar vergisi mi diyordu soruda normal vergi artışı mi diyordu
-
@Yunus1059
kurumlar vergisi hocam. firmalar için maliyet unsurudur -
@80üstamadnnmsz 10 15 arasi bir yanlsimcikar diye dusunuyorum daha tam kontrol etmedim .sorular yayinlanmadan net bisey demem zor
-
@KamuAdayı hocam bundan emin misiniz ben de sizin gibi düşündüm kurumlar vergisi artışı arz şoku yaratır diye
-
![alt metni](görsel url)
-
@kürşadd geçen yıl ilk 100 e girmiştim bu sefer nolur bilmiyorum.calisamadim covid e yakalandim.siz de kazanmıştınız geçen yıl inşallah kazanırız yine. Bir de hocam geçen yıla göre ayrıntı yerler geldi .zor gibiydi siz ne düşünüyorsunuz
-
@KamuAdayı peki arz şoku yaratır mı mevzu bu
-
@sedatinho
yaratır tabi hocam. petrol fiyatı artışı neden arz şokuna neden oluyor MALİYETLER artıyor. KV artışı da MALİYETleri artırır. aynı mantık -
@KamuAdayı hissedilebilir derecede artıyorsa arz şoku yapar. Kitaplarda örnek olarak göremedim sizin kitaplarınızda var mı
-
Arkadaşlar soruları Bi toparlayalım
-
@80üstamadnnmsz
alan bilgilerimle yaptım hocam bu sınavda iktisat çalışmadım ben gerek duymadım. kitapta örnek verilmemiş olabilir çünkü arz şokuna neden olabilecek onlarca şey var tek tek sayılamaz. önemli olan mantığınu kavramak. ben böyle mantık yürüttüm -
@80üstamadnnmsz arz eğrisinin sola kayması arz şoku değil mi kardeşim?
-
O anayasanın peşine yakıştı mı o idare soruları.
Geçen yıla göre zordu bence.
İlk defa farklı kanunlardan soru gördüm.
Şimdilik birşey demek çok erken ama puanlar düşecek.
-
@KamuAdayı doğrudur
-
@azy başkan arkadaşlar sanat eseri ile ilgili olan Türkçe sorusunu hatirlayaniniz var mi bir de yönetmen yorumu diye bir cavap var mıydı Türkçe de
-
Türk dilinin derinliği vs benzeri soruyu hatırlayan var mi
-
@pabloescobarr pozitif ve negatif arz şoku vardır
-
@KamuAdayı hocam biz de mantık yürütüyoruz. Ancak kurumlar vergisi beni muallakta bıraktı. Bakalım yarın açıklanacak heralde cevaplar bakarız
-
@KamuAdayı arz şokuna örnektir demiyor muydu soru? Önceden ilan edilMEyen politikalar şok etkisi yaratır doğru mudur? Soruda kurumlar vergisinin ilan edilip edilmediği bilgisi yokken sen nasıl kurumlar vergisine arz şoku diyorsun? Bence kurumlar vergisi soruya göre şok etkisi yaratmaz