2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
İstimlak ile kamulaştırma aynı anlamda değil mi? İstimval olağanüstü dönemlerde tasinirlar için. İstimlak-kamulastirma olağan donemlerde taşınmazlar için. Yanlisim var mi?
-
@2020son_ arkadaşlar forumun en berbat özelliği ile karsilastim sanirim. Duzeltme ya da silme mümkün degil, o yuzden yeniden yazıyorum. KAMULAŞTIRMA İLE İSTİMVAL ayni anlamda mi?
-
@2020son_ istimval olağanüstü dönemde zorla el koyma, kamulaştırma olağan dönemde olur
-
@2020son_ istimval idarenin olağanüstü durumlarda , yasal dayanak olması koşuluyla, özel mülkiyette bulanunan taşınır malları karşılığını ödeyerek el atmasıdır. Kamulaştırma ile aynı değil
-
@2020son_
Aynı değil hocam.
İstimval: taşınır, olağanüstü dönem.
İstimlak(kamulaştırma): taşınmaz, olağan veya olağanüstü dönem. -
@KamuAdayı çok sağolun hocam. Oturdular nihayet
-
Iyi akşamlar arkadaşlar bir şey sormak istiyorum inşallah kaymakamlık sınavına hazırlanan seneye icin ama şimdiden başlıcam
Elimde 2018 yılı idare hukuku ve anayasa hukuku themis var sizce iş görür mü yoksa 2020 almam mi gerekir -
@tknalp olmaz en güncellerini edinmelisin. Özellikle idarede çok şey değişti.
-
@grwvh peki idare hukuku için önerdiğiniz farklı bir kaynak var mı zira kitaplar fazlasıyla pahali
-
@tknalp ahmet nohutçu kaymakamlık kampı var bende ordan çalışıyorum ayrıca ilgili kanunları okuyorum.
-
@grwvh daha önce hiç sınava girdiniz mi yani faydasını ne kadar gördünüz kitap tecrübesi önemli
-
@2020son_
sayın hocam iyi geceler verimli çalışmalar.
şuradan usunuzda kalsın,sözcüklerin arapçaları.
"istimval",mal edinme
"istimlak" mülk edinmemal taşınabilir özelliktedir,mülk taşınamaz.
-
Yine açacağım konuyu ama geçen sene o kadar kalabalıktı grup bu sene neden ilgi bu kadar az merak ediyorum eğer katılım düşecekse bu taban puanın da düşme ihtimalini arttırır bence. Kaymakamlık mevzuat ağırlıklı bizi yorar deyip guya falan yönelenler sayıştayı seçenler olabilir. Ayrıca sınav bitti 120 130lar havada uçuşuyordu. Adım kadar eminim ki o tatmin duygusu ile ciddi bir kısmı rehavete kapıldı. Sınav son 1 ayda kazanılır. Mevzuatı halleden başaracaktır.
-
@k-k hocam cok sagolun, ben de sonradan anladim, istimlak - emlak ayni kökten geliyor, mülk. Emlak=tasinmaz, bu şekilde kodlamistim. Forumun kafasini yakmamisimdir inşallah
-
@Kymkm109 bence bu sene bir çok kişi tutuştu kapandı derse 5 aralık tarihine herkes garanti bakıyordu çünkü
-
Arkadaşlar merhaba, çözüp memnun kaldığınız sınav formatında dediğiniz denemeler var mı? Kaim, akademikus, a kadro, akfon yayınları vs
-
@Kymkm109 ekimin 18 inde öğleden sonra tekrar kalabaliklasir buralar
-
@ryu753 Mutlaka soru bankan vardır. Sınavda çıkan derslerin soru sayılarına bağlı kalarak soru bankası içinden kendine zorluk derecesini istediğin gibi ayarlayarak kendi denemeni kaliteli bir şekilde oluşturabilirsin. Hem daha eğlenceli oluyor.
-
Kaymakamlık sınıfı ile ilgiliaşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Genel İdare Sınıfı
B)Mülki İdare Amiri Sınıfı
C)Avukat Hizmetleri Sınıfı
D)Teknik Hizmetler Sınıfı
E)Emniyet Hizmetleri Sınıfı -
@tknalp kaymakamlık kampını önermem.