2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar Merhaba. Sınav için çalışılması gereken kanunların mevzuatın listesi olan var mı
-
Anayasa Hukuku Kapsamındaki Mevzuat
2709 Sayılı (1982) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu
2839 Sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu
6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu
3376 Sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun
6216 Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun
584 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü
3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair KanunTürkiye’de Mahalli İdareler Kapsamındaki Mevzuat
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu
5393 Sayılı Belediye Kanunu
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu
442 Sayılı Köy Kanunu
5355 Sayılı Mahalli İdari Birlikleri Kanunu
2972 Sayılı Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
Avrupa Yerel Özerklik ŞartıTürkiye’nin İdari Yapısı Kapsamındaki Mevzuat
5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu
1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
2 Sayılı Genel kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
3 Sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
4 Sayılı Bakanlıklar Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
5 Sayılı Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
6 Sayılı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
7 Sayılı Savunma Sanayi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
8 Sayılı Yüksek Askeri Şuranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
10 Sayılı Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
11 Sayılı Devlet Arşivleri Başkalığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
12 Sayılı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
13 Sayılı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
14 Sayılı iletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
23 Sayılı Türkiye Uzay Ajansı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğiİdare Hukuku Kapsamındaki Mevzuat
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
6328 Sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu
2886 Sayılı Devlet İhale kanunu
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
3194 Sayılı İmar Kanunu
233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname
3628 Sayılı Mal bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu
5176 Sayılı Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun
6085 Sayıştay KanunuTürkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları Kapsamındaki Mevzuat
6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
6284 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
İl ve İlçe İnsan Haklarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik -
@Aslan-Reyiz elinize sağlık çok teşekkür ederim
-
Arkadaşın yazdığı liste yeterli. Ancak bunların dışında resmi gazeteyi takip etmenizi öneririm. Kanun değişiklikleri, genelgeler ve cb kararları ile kararnamelerini mutlaka günlük olarak okuyup kaynak kitaplarınız üzerine notlar alın. Bir de önemsiz gözüken ancak soru gelme ihtimali olan detay kanunlar var. mesela belediye ve il özel idarelerine vergi gelirlerinden pay aktarılması hakkında kanun gibi. Yahut da jandarma teşkilatı hakkında kanun gibi. Burada bakan, vali ve kaymakama verilen birtakım görevler var. Hepsini ezberlemek mümkün değil elbet, ne kapılsa kardır.
-
@Kethüda daha önce bu sınava girip kazandınız mı? böyle bir tecrübeniz varsa hangi kaynaklardan yararlandığınızı bizimle paylaşır mısınız?
-
Nacizane bir tavsiye ve gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Artık osym şunu istiyor bizden. Kemik kanunlar iöi belediye buyuksehir belediye vs kanunları en ince ayrıntısına kadar hatta gecici maddesine kadar oğrencinin bilmesini istiyor. Son kaymakamlık ve hakimlik sınavlarında gördük bu durumu ozellikle kaymakamlık sınavında listeye kalan bir cogunun anayasa idare kısmında hatrı sayilir yanlışlar cıkardılar fakat 34 soruluk kısımda cok iyi netler yaparak listeye kalabildiler tabikide tersi de mümkün sadece cevremdekilerden yola cıkarak söyluyorum bunu. En iyi yöntem iskeleti oluşturan kanunları iyi özumsemek daha sonra diğer kanunlara yönelmek arkadaşlar. Ana kanunlar sizi yarışta tutar diğerleri iste sizi listeye sokar. Herkese şimdiden başarılar. Gercekten ideali kaymakam olan kişiler şimdiden iktisatla başlamalı cünku iktisat olmadan sınavı kazanmak zor..
-
@marjinalmaliyt57 alandan sadece 3 yanlışım vardı 0,5 ile mülakatı kaçırdım geçen sene de 373.oldum 69,75 ile mülakata kalamadım. Neye nasıl çalışırsan çalış her şey en son nasibe gelir.
-
@tyr61 orası oyle biraz da nasibi kendi elimizle yaratmalıyız diye dusunuyorum. Sizden farksız değilim ama yaptiğım yanlışlara bularak ve yönelerek nasibimi yaratmaya calışıyorum. Herşeyi kadere bırakamayız allah oku diye öğütle başlıyor kuranı kerime. Demekki elimden geleni yapamadım diye düsünuyorum hep ben. Bu süreçte sabırlı olanlar kazanıyor hocam herdaim. Bırakmak yok yola devam..
-
@marjinalmaliyt57 Dediğiniz gibi benim de tam tersi oldu. Alandan 55 netim vardı fakat 74 net ile baraj altı kaldım. Kesinlikle katılıyorum iktisat olmadan olmuyor. 90 soru işaretledim 10 boşum vardı ve bunun 6 tanesi sadece iktisat idi.
-
Arkadaslar 2020 de eski usule doner mi klasik usul
-
Erkenden yerimizi alalım bakalım bu sene nasip olur inşallah
-
Arkadaşlar bu aralar birkaç kişiden duyduğum kadarıyla bir süre kaymakam alımları olmayacağı ,şun ki son alımından fazladan olduğu yönünde...Var mı bunların aslı astarı ya da ciddi bir duyumu olan arkadaş?
-
@can123 snav acilmaz gibi sanki baksana mulakat bile daha olmadi bir iki sene umudum yok sahsi dusuncem
-
Rahat olun herturlu acılacak sınav. 2020 olmasa da 2021 başında acılır ama mutlaka acılır. Her sene söylerler sınav olmayacak diye. Haziran temmuz gibi de bakan değişecek muhabbetleri döner. Bunlar artık kılışe şeyler. Hayali kaymakamlık olan acılacakmış gibi zaten calışıyor böyle muhabbetlerle inanmayın. Herkesin dediği olsaydı hiç bir sınav olmazdı kpss bile olmazdı..
-
Bir iki sene sınav açılmaması gibi bir durum mümkün değil. Mülki idare amirliği kendi içinde devir daimi olan bir kademedir. Her sene bazı vali ve kaymakamlar emekli oldukça, valiler kararnamesi çıkarıldıkça kaymakamlık sınavı da açılacak demektir. Ha tam bir sene olmaz, bir iki ay sarkar, olabilir yani. Kaldı ki bu seneki sürecin uzaması sebebiyle sınavın 2021'e sarkması muhtemeldir ve yine muhtemeldir ki alım da az olabilir. Siz bu duruma ve duyumlara aldırmadan şimdiden çalışmaya başlayın derim.
-
@Kethüda mülakatlar ile sınavın bir alakası yok hocam yani mülakatlar sınav sürecini etkilemez.Geçen yıl hemen olmuştu kasıma sarktı sınav, alım belki 60 a düşer ama eylül kasım arası olur
-
@can123 hocam bunu inanın şimdiden söylemek zor ve her sene sınavdan sonra bu tarz muhabbetler döner , yok üst düzey tanıdığımdan aldığım duyum falan . Tabiki olma ihtimali kadar olmama durumu da var ama olmaz deyip bırakmamak lazım çünkü yapacakları tutar yanarsın ufaktan ufaktan başla çalışmaya olmazsa da sağlam temel olur yapacak bir şey yok
-
@keskin34 haklısınız hocam çalışıp hazır olmak en doğrusu ,haftaya ilan gelse bile hazır değilim öncelikle üzerime düşeni yapmak lazım
-
@keskin34 kpss gecsin başlarlar zaten. Herkes kış uykusunda şuan
-
Varmi bir duyumu olan bu sene snav olurmu ?