2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ryu753 hocam Türkiye ekonomisi kaynak tercihiniz ne oldu Yasin çoban dışında bir kaynak mı çalışıyorsunuz ?
-
@keskin34 geçen yıl berkay cihana çalışmıştım 5 soru yapamadım o yüzden kalamadım mülakata bu yıl yasin çobandan çalışıyorum en iyisi o, alternatif aramayın derim benim gibi yanarsınız
-
Kaynak tercihlerinize karışmak istemem ama Türkiye Ekonomisi için neden Tufan Samet'in ismi hiç geçmiyor? Ben son iki kaymakamlık sınavı için hayli faydasını gördüm. Şiir gibi anlatıyor adam. Her ikisini de edinirseniz bence ciddi faydasını görürsünüz.
-
@Kethüda Hysteresis mi?
-
@ryu753 evet o. eksiklikleri kesinlikle var. Tastamam bir kaynak diyemem ancak kesinlikle kıymetli bir kaynak.
-
@Kethüda güncel basımı yok diye biliyorum ben en son 2017 galiba
-
@ryu753 benim elimde de 2017 basımı var. Çok önemli değil bence. Yasin çoban ile o açığı kapatırsınız. Emin olun faydasını görürsünüz. Tufan Samet madde madde anlatmaz. Roman gibi anlatıyor ama gerçekten önünü ardını açıklıyor. Mesela 70-80 arasını anlatırken verilen bütçe açığı, dış açık vs sebeplerini öyle anlatıyor ki sınavda aşağıdakilerden hangisi 70-80 arası dönemde verilen bütçe açığının sebeplerinden değildir diye bir soru geldiğinde tak diye yapıştırıyorsunuz cevabı. Bilirsiniz bu tip sorular en zor sorular oluyor.
-
@Kethüda anladım teşekkür ederim
-
Arkadaşlar, Mikro İktisatda birkaç noktada takıldım.Hatta münazara etmek isteyen arkadaşlar ile karşılıklı mesajlaşarak da çalışabiliriz. Çünkü derse hazırlık sürecinde karşılıklı paslaşmak çok iyi oluyor.
1 - Farksızlık eğrisi fayda fonksiyonunda U=Ax(üssü alfa)*y(üssü beta) iken Üretim konusunda Cobb-Deuglos formul olduğu halde Q=AK(üssü alfa)*L(üssü beta) formülü mevcut. Öncekinde bağımsız ilk sırada ve üssü alfa iken alttakinde yukarıdaki yani bağımlı önce geliyor ve üssü alfa oluyor. Aynı durum y ile L için de tekrarlanabilir. Bunun nedeni nedir? -
Üretim konusunda K %1 arttırıldığında K üssü %alfa kadar ürün artacak. Rakam verdiğimiz zaman doğruluğunu görüyoruz fakat mantığını kuramadım, maalesef. Aynı husus L için de oluyor. Bunun mantığını nasıl kurabiliriz, akılda tutmak amacıyla.
-
Üretim konusunda Q=10K(üssü 1/4)*L(üssü a) fonksiyonundan sonra çözümd aşamasında a=Ürünün iş gücü esnekliği diyor. Neden? e(üssü d) Talebin fiyat esnekliği örneğin ama L nin üssündeki a nın iş gücü esneklik olmasının mantığı nedir?İyi çalışmalar
-
@KMakam beta emeğin esnekliğiyken alfa sermayenin esnekliği gösterir bize formülleride dQ/dL dQ/dK tam olarak anlayamadım sorunuzu ama yardımcı olmuştur belki
-
Arkadaşlar olurda son baharda sınav acılırsa bu sayı 100 mü olacak yine ?
Yoksa 60 lı sayılara mi döndük artık ?
Bu konuda duyum var mıdır ? -
@OFLU61 ilkbahara doğru netleşir ama 100 olacağını düşünüyorum.
-
@Aslan-Reyiz hocam açılmayla ilgili duyumunuz doğrultusunda mı bunu söylüyorsunuz? Yani açılma ihtimali yüksek mi?
-
@emrediyebiri duyum hocam
-
Umarım kaymakamlığa kadar atanırım da rahat girerim yapılacak sınava bu sene 72 doğruyla giremedim 2 tane doğru sorumda iptal edildi
-
Elimde iktisat olarak zeynel dinlerin cikmis sınav soruları ile yüksel bilgilinin ceteris paribus soru bankasi var sınav için yeterli olmayacaği aşikar analiz yayinlarının iktisat soru bankası nasıldir ? ilave iktisat soru bankası tavsiyeleriniz nelerdir ?
-
@aras2018 benim gibi iktisatı soru çözerek öğrenenlerden iseniz analiz soru bankası gerçekten bir nimet. Ayrıca Zeynel hocanın kitabı kesinlikle tekrar tekrar çözülmeli. ÖSYM'nin eski tarz soruları falan demeden çözün. İktisat mantığını yerleştirmek adına önemli bir kaynak.
-
@Kethüda tufan hocanın iktisat histresis soru bankası nasıl?