2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@frkbyzt dostum, verimli bir iktisat çalışması ile seneye mülakatta olacağının sinyalini vermişsin zaten. Diğer dersleri boşlamadan iktisada çalışmaya şimdiden başla derim. Erdal Ünsal konu anlatımı ile bir temel oturtup sonradan bolca test ile ilerleyebilirsin. İktisat mantığı için Zeynel, daha sonra da analiz soru bankası. Benim önerim bunlar.
-
@frkbyzt hocam sınava kaçıncı girişiniz?
-
Sınava 3-4. girişi olup kazanamayan var mı?
-
@siyasallı77 İlk girişimdi hocam
-
@frkbyzt anladım kardeşim hayırlısı olsun. sınav tecrübesi olanlar buraya tecrübelerini kaynaklarını yazsa iyi olurdu. İdarede themis mi nohutçu mu iktisatta zeynel dnler mi yüksel bilgili mi tr ekonomisi ve insan haklarında en iyi kitaplar hangileri
-
@siyasallı77 Anayasa ve İdare dersinden şahsen Ahmet Nohutçu hocamızdan çalıştım ciddi faydasını gördüm tek eksiği Mahalli İdareler için ayrı bir çalışma gerektirmesi ki zaten de öyle olması gerekiyor
-
@siyasallı77 3. Girişim olmadı. Kesinlikle nohutçu kendisine kızsam da piyasada ondan iyisi yok.tabi tek başına yeterli değil ilave olarak mevzuat şart.iktisat için dediklerinden biri yeterli.
-
Nohutcu gayet iyidir ama bu sene oldugu gibi idarede yetmedi. Kanun da mutlaka okumak gerekiyor. Min uc soru kaynaklarda olmayan kanundan calisilmasi gereken bilgilerden geliyoer idarede. Ben kanundan calissaydim suan icerdeydim. Bence kanunu da eksik etmeyin anayasa mevcut kaynaklarla halledilir ama idare eksik kaliyormus
-
@whshw Evet hocam doğru söylüyorsun. Kaim Makam gibi mevzuat anlatan kitap şart.
-
2020 Kaymakamlık sınavı için biz de yerimizi alalım.
-
Hayırlı akşamlar dostlar. Geçtiğimiz iki yılda da mülakatı sınırda puanlarla kaçırıp, yeni sınav başlığı açılır açılmaz da başlığın müdavimi olmuştum. Bu sene bazı özel sebeplerle çok umudum olmasa da çok şükür sınavı kazandım, umarım mülakatı da geçer ve bu başlıkta gerek not, kaynak vs. temininde, gerekse de başka konularda yardımcı olmak için aranızda olurum. Mülakatı geçemezsem zaten yerimiz belli, yaş haddinden sınava alınmayana kadar devam Benim bu sene kurtarıcım iktisat oldu. Eğer sınava çalışmaya erkenden başlamayı düşünen dostlar varsa, naçizane tavsiyem şimdilik mevzuat vs. hiç uğraşmayıp özellikle iktisat ve Türkiye ekonomisi kısmını halletmeleri hatta hatmetmeleri yönünde. İktisat için Analiz ve Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban yeterli oldu benim için, insan hakları için Reşit Gürbüz ve İnsan Hakları Atlası keza yetti. Türkçe için Ales çıkmış soruları çözdüm, tarih için ise Tarihin Pusulası. Bence mevzuata bütün bunlar bitince başlamak ve bu mevzuat harici kısmı da sürekli tekrar ederek mevzuata çalışmak lazım. Direk mevzuat metninden kopyala yapıştır tarzı sorular gelebiliyor, bu sebeple Kaimmakam, MAS vs. tarzında soruları kanunlara ve kararnamelere göre tasnif etmiş bir soru bankası kesinlikle gerekli. Bunun dışında KAS gibi soruları konulara göre ayırmış bir kitap da alınırsa bence mevzuat için gerekli soru bankası temin edilmiş olur. Mevzuat için konu çalışma işini ise bence direk mevzuat okuyarak ve bunlardan özet çıkararak yapmakta fayda var. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, eğer sorusu olan dostlar varsa özelden yazabilir.
-
@mülki
Hocam özel bir sebebi yoksa eğer neden yaş haddine takılana kadar kaymakamlığı denemek istiyorsunuz? Gerçekten sizin için bir ideal olduğu için mi?
Bu arada kaymakamlığı denerken açılan başka kurum sınavlarına da başvuru yaptınız mı ya da mülakatlarına katıldınız mı? Yoksa sadece kaymakamlık mıydı odak noktanız? -
-
@whshw hocam nohutcu idare de yetmedi derken hangi kısımdan yetmedi, nohutcudan bakmayı düşünüyorum o yüzden sordum.
-
@Mamacola hocam nohutcu genel hatlariyla yetti ama dort bes soru vardi bunlar hicbir kaynakta olmayan sadece kanundan okumayla bilinebilcek sorulardi. Bana gore nohutcudan calisip kanunla da bunu desteklemek gerek
-
@SRPR Merhaba; ben halihazırda Ankara'da bir bakanlıkta uzman yardımcısı olarak çalışıyorum, yds ve tez meselesini de hallettim şubat ayında da uzman olacağım inşallah. Bu bakanlığın mülakat sonucunu beklerken 2 kurumun sınavını daha kazanmıştım ancak burası olunca feragat yazdım, sonrasında da diğer kurumların uzmanlık müfettişlik vs. sınavlarına başvurmadım. Ama @marjinalmaliyt57 dostumun da (kendisine güzel düşünceleri için çok teşekkür ederim) dediği gibi bu sınava kaymakamlık mesleğinin bir meslekten çok daha fazlası olduğunu düşündüğüm için giriyorum. Şu an 32 yaşıma girdim, eğer mülakatı geçemezsem 35 yaşıma kadar da girmeye devam edeceğim.
-
@mülki Başarılar hocam.
-
@mülki
Anladım hocam. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
İnşallah hedefinize ulaşırsınız.
Başarılar dilerim. -
-
@mülki hocam sınav ne zaman olur 2020’de ?