2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@siyasalllııı kardeşim gayet bilinçli bir şekilde b.sehir bel mec. Yaptım
Söyle ki, bu soruda 2 şey bilmemiz gerekiyor
- Imtiyaz yetkisi mecliste bunda sıkıntı yok
- Toplu taşıma b.sehir belediye kanununa göre b.sehir belediyesinin görevi, hatta meclis kararıyla il belediyesine devredebilecek bir görevi
Bu iki bilginin sonucu cevap b.sehir belediye meclisi
-
İmtiyaz sorusu için Büyükşehir kanunu madde 7 p bende, madde 10 ve ek madde 2 son paragraf birlikte okunursa Büyükşehir belediyesinin yetkisi olduğu açık bence.
-
Neye dayanarak mesela? Toplu taşıma mavali okumayın lütfen bşb yapanlar ağız birliği etmiş çok bir rasyonalitesi varmış gibi. Birkaç hoca da kulağa daha mantıklı geliyor diye Danıştay kararı var diyor bizi ne bağlasın Danıştay kararı mı kovalayacağız artık
-
@can-mavi meclis kararıyla il belediyesine devredeceği hangi maddede yazıyor?
-
Arkadaşlar Türkçe 8. soruya itiraz eden olmadı sanırım ben iptal davası açmayı düşünüyorum cevabın e seçeneği olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda saygı çerçevesinde düşüncelerinizi alabilir miyim.
-
@REİS iptal davasi için önce itiraz edilmesi gerekilmiyor mu ? Bilmediğim için soruyorum
-
@siyasalllııı Yiğit yılmaz bu soruyla ilgili düşüncesini yazmış instagrama ordan bakabilirsin
-
@cavenecadas, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi İnsan okudukça sinirleniyor değil mi üstadım. Herkes kendi yaptığını genelleme peşinde. Yapılabileceğine inanmıyorlar
Siz de insanlara çok tepeden bakıyorsunuz. Nedir attığınız 4-5 soru tuttu. Bizim inancımız hakkında bile hüküm vermeye başlamışsınız. Soru şaibeli kardeşim önce kendi inancına bak sen şaibeli soruyu doğru yaptın diye sorunun doğru olduğuna inanıyorsun
-
Imtiyaz sorusunu alanya yaptım ama daha sonra araştırınca büyükşehir bu soruda bence iptal beklemesin kimse
-
7.madde-p bendi)Büyükşehir içindeki toplu taşıma hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek, büyükşehir sınırları içindeki kara ve denizde taksi ve servis araçları dahil toplu taşıma araçlarına ruhsat vermek. (Ek cümle: 16/5/2018-7144/14 md.) Büyükşehir içindeki toplu taşıma hatlarıyla ilgili olarak; şehir merkezine olan uzaklık, nüfus ve hattı kullanan sayısı kriterleri esas alınarak tespit edilecek hatlarla ilgili toplu taşıma hizmetlerinin işlettirilmesine karar vermek.
Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkileri ve imtiyazları (1)
Madde 10- Büyükşehir ve ilçe belediyeleri; görevli oldukları konularda bu Kanunla birlikte Belediye Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri ile ilgisine göre belediyelere tanınan yetki, imtiyaz ve muafiyetlere sahiptir.Ek madde 2-Büyükşehir belediyesi sınırlarına giren belediyelerin, kanunların verdiği yetkiye dayanarak yürütmekte oldukları toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerinin, gerçek ve tüzel kişilere yaptırılması amacıyla verilen ruhsat, imtiyaz sözleşmesi ve ulaşım araçları kira sözleşmesi, ruhsatta öngörülen süre ve sahip oldukları hat güzergâhı ile sınırlı olmak şartıyla herhangi bir işleme gerek kalmaksızın büyükşehir belediyesi toplu taşım ve ulaşım sistemine dahil edililir.
-
@oguuzzz itiraz süresini kaçırdım. İptal davası açılabilir
-
@siyasalllııı, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Neye dayanarak mesela? Toplu taşıma mavali okumayın lütfen bşb yapanlar ağız birliği etmiş çok bir rasyonalitesi varmış gibi. Birkaç hoca da kulağa daha mantıklı geliyor diye Danıştay kararı var diyor bizi ne bağlasın Danıştay kararı mı kovalayacağız artık
Maval derken k? Önce bi üslubuna dikkat et sonra ac kanunu oku
Ac büyükşehir belediyesi kanunu madde 7 yi oku, özellikle 1.fıkranın p bendini oku, daha sonra da en son bendi oku ilce belediyelerinin görevlerine geçti bi yerin 1 satır üstü -
Bir önceki iletimde de belirttim Bilal Hoca ve Halil hoca gibi idarenin kaleleri bu soruya itiraz ediyorlarsa açıkçası gerekçeleri merak etmiyor değilim
-
@pabloescobarr Kardeşim bu soruya itiraz edilmiş mi? Cidden
-
@Yunus1059 edildi
-
ya itirazı olan burda derdini anlatmasın gitsin ösym ye 1 hafta geçmiş hala tartışılıyor
-
@siyasalllııı herhangi bir sebeple yanlış yaptığınız sorunun başkaları tarafından doğru yapılma ihtimali yoksa burda tepeden bakan sizsiniz hocam.
-
Bu kadar bariz ve kanunen açık bir yetki ise Danıştay kararına niye bakılıyor? Veya itiraz eden hocalar neye istinaden itirazda bulunuyor?
-
@Ali-19 ben de bunu merak ediyorum bilsek keşke
-
@mülkiidareci önce sakin. Emir kipine gerek yok okumazsın olur biter.