2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@marjinalmaliyt57 kendi adıma hocam sorun yok çalışıcaz mecburen zaten ilan verilir diye düşünüyorum sadece alım süreci uzayabilir en başından beri de bunu belirtiyorum hep. İnşallah hak eden herkes kazanır diyorum.
-
@marjinalmaliyt57 Peki özür diliyorum yanlış anlaşıldım. Yukarıdan da konuşmadım. Sizin de karşınızda çocuk yok siz de bunu bilin. Ben sınav yapılır yahut yapılmaz yorumu da yapmadım ek olarak yapılacak atamanın fiili durumda bir değişiklik yapmayacağını da ekledim. Sınav yapılır yapılmaz bu konuda da bilgi sahibi değilim. Sadece mevcut bir durumun söylenti olduğunu iddia ettiniz ben de söylenti olmadığını ve durumun gerekçelerini açıkladım. Sizi tanımam etmem o nedenle "bildiğiniz üzere veya bilmiyorsanız öğrenmeniz amacıyla" şeklinde kurdum cümlemi burada alınacak yanlış anlayacak bir şey yok. Ancak tekrar tekrar ifade etmek isterim ki yanlış anladıysanız özür diliyorum. Yapmadığım bir şey ile suçlanmak istemem.
-
Arkadaşlar ösymnin aynı günde 2 sınav yaptığı oldu mu hiç bilen var mı?
-
Ösym takvimine göre hangi tahminen hangi tarihlerde olabilir? Bir fikri olan var mı?
-
@sgkemekcisi yapmazlar ben hiç denk gelmedim
-
@sgkemekcisi 2018'de kaymakamlık sınavı ile YSK seçim müdürlüğü sınavı aynı gün yapıldı. Kaymakamlık sınavından çıkıp diğer sınava girdi birçok aday.
-
Bu sene kaymakamlık sinavini bir denemek istiyordum şahsen ama bu sene sınav olmayacağını düşünüyorum. Arkadaşlar detaylı açıkladı zaten 4 dönem üst üste birikmiş durumdaymis şu anda. Eğitimde olan kaymakamlar falan da geri cagrilmis. Bence bu seneyi pas gececeklerdir malum durumlardan dolayi. Umarım yanilirim ama alımların bu sene baya azalacagini düşünüyorum.
-
@2pacalypse maalesef ki, aynı endişeyi ben de taşıyorum.
-
@2pacalypse ağzı olan konuşuyor ne güzel ya. arkadaşlar sınav gelecekmiş gibi çalışın. başka sözlere itibar etmeyin. yok çalışacaktım yok edecektim. trollüğe gerek yok. burası birbirine yardım eden insanlarla var. bazı art niyetliler yüzünden bazı tecrübeli kardeşlerimizi kaybettik zaten ona yanıyorum. kardeşlerim çalışın. umudunuzu yitirmeden böylelerine kulak asmadan çalışın.
-
@ms34 dostum eldeki verilerle bir analiz yaptım, bu sene sınav gelme oranı geçen senelere oranla daha düşük dedim. 4 dönem kaymakam adaylarının süreci dondurulmuş, bu bize de ister istemez etki yapar dedim. Bunun trollukle ne alakası var onu çözemedim ama?
Bu tip krizlerde devlet yeni yeni alımlar yaparak zaten elinde bir sürü eğitim alması gereken kişi dururken bir dönem daha getirip takvimi sıkıştırmaz. Aynı şeyi hakimlik için de düşünüyorum mesela.
Ama neyse buralarda realist olmak yasak galiba. Sağlam bir kaynaktan duyum aldım 1500 kaymakam alımı yapilcak sınav Eylül'de falan demem gerekiyordu.
-
@2pacalypse hocam ikisi de yanlış. böyle yerlerde her bireysel analiz söylenmemeli. ama gerçek bir duyumun varsa vuyur başımla beraber. yoksa herkes konuşsun. faydası olmaz. ne sana ne de bana. onun için. bak ne güzel çalışmaya karar vermişsin. sen bana yardımcı ol ben sana yardımcı olayım. sınav olursa ne ala olmazsa kader böyle deriz. ama kafa bulandırmaya gerek yok güzel kardeşim. şimdi güzelce önümüze bakıp konularımıza çalışalım mesela benim tavsiyem senin nezdinde bütün arkadaşlarıma. tabi herkesin çalışma tarzı farklıdır ama kaymakam olan bi kaç arkadaşımdan aldığım aynı tavsiyeyi sana da söylemek isterim. sınava ilanına kadar idare hukuku mahalli idareler ve idari teşkilat hariç diğer dersleri halletmeye çalış. analizin olabilir eyvallah ama teyit edilmiş şeyleri paylaşmak en doğrusu. kendine güzel bak canım kardeşim. Allah cc zihin açıklığı versin. selametle.
-
@ms34 sağolasın sana da başarılar dilerim. Bu çalışmamızı uzun dönemli yapabiliriz, arada kpss de girebiliriz, diğer sinavlara da girebiliriz. Kaymakamlik ana hedef olur ama bilgimizi sinariz. Diğer alımlara da bakariz. Illa tek hedef olmasına gerek yok. dolayısıyla bu analizlerin hedefi olan kişiye zararı olmaz. benim de bir katkı yapmam gerekirse iktisat olmadan kaymakam olunmaz. Iktisat kesinlikle halledilmeli. Çoğu boş bırakan sinirlarda kalmis.
-
@ms34 Ayrıca burda 3 mülakatı aynı anda bekleyen bir arkadaş vardı. Hem idari hakimlik hem.sayistay hem kaymakamlik. Bence en mantıklı yol onun yolu. Bütün sınırları zorlamamiz lazım
-
@2pacalypse kesinlikle hocam. iktisat önemli. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.
-
@2pacalypse ben mi
-
@hakimadayı06 umarım gönlündeki makama yerleşirsin. hakkında hayırlısı olsun zor bir şeyi başarmışsın
-
@2pacalypse amin teşekkür ederim bizim elimizden gelen sınavlara hazırlanıp kazanmak gerisi takdiri ilahi nasibimizde varsa hayırlısıysa olsun üçünden biri... inşallah emek veren herkesin emekleri boşa gitmez
-
@hakimadayı06 tebrik ederim kolay değil üç sınavı nasıl kazandınız ?
-
@hakimadayı06 iyi günler ben hukuk mezunuyum kaymakamlık sınavına hazırlanmayı düşünüyorum ancak nasıl bir yol haritası izlemem lazım ?Bu sınav hakkında bir bilgim de yok. Sizce hukuk mezununun kazanma şansı var mıdır
-
@hukukçu06 tabi ki de neden olmasın ki? Size tavsiyem hukukcular iktisat kısmında zorlanıyor malesef ve uzun soluklu çalışılması gereken bir ders ilk önce iktisatı ve türkiye ekonomisini tam anlamıyla bitirin sonrası yapabileceğiniz dersler diye düşüyorum.Ayrıca iktisat için videolardan da kesinlikle yararlanın derim.