2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@siyasallı77 eylül de olucakmış gibi hazırlanmakta fayda var. Artık eylul ayını teamül edinebilir bakanlık olağanüstü bir gelişme olmazsa. Bütceden de pay alındı diye biliyorum kaymakamlık için.
-
Arkadaşlar önemli dediğimiz liste başı kanunlari yazabilir miyiz
-İl özel idaresi kanunu mesela
-
Anayasa, tüm mali idareler kanunları mahalli idare birlikleri de dahil, cb kararnameleri hepsi değil ama mesela icsileribakanligi olan kararnamesini ezbere bilmelisin bunun gibi cbk lar. 5018 , sayistay kanunu da bakmakta fayda var. Ilk etepta bunlari cok iyi bilmem gerekir diye dusunuyorum sonradan ayrıntılara geçebilirsin. Nacizane tavsiyem..
-
@marjinalmaliyt57 * mahalli idare kanunları
Klavye biraz bozuk yazım yanlışları icin kusura bakmayın. -
Arkadaşlar merhaba
Deneyimli arkadaşlar bizimle görüşlerini paylaşabilir mi? Şimdiden nasıl çalışmalıyız hangi kaynaklardan çalışmalıyız? Teşekkürler
-
@ryu753 2. Sayfada detaylı açıklama var.
-
Mevzuatta değişiklik olacak deniyor bilgisi olan var mı?
-
@ryu753 kim diyor
-
Tr ekonomisi icin cuma günü politicusun kitabi elime ulasti. giris yaptim ama hosuma gitmedi. bugun ise yasin cobanin kitabina baslama firsatim oldu. kitabı dil ve anlatim olarak çok beğendim zeynel dinlerin iktasa giris kitabındaki dil ve anlatima eş değerde diyebilirim. Politicusun kitabı hoşuma gitmese de her 2 kitaptan karşilastirmali olarak çalışmayı düşünuyorum. Eindigim bilgilere göre bu sinavin iki belirleyicisi var. İktisat ve türkiye ekonomisi. Tr ekonomisi için tavsiye edebileceğiniz kitap varsa onlara da bakmak isterim. Ayrica yaşadiği yerde ilgili ders kitaplarina ulaşmakta zorluk çeken arkadaşlar internet üzerinden kitaplsrı siparis edip begenmediği kitabı iade edebilir.
-
@aras2018
5’li İktisat için Katalaksi’ye de bakabilirsiniz. -
Benimde olmadi bankada calisiyorum girdigime de cok pismanim hem kpss hem dekaymakamlik sinavina hazirlancam bazen istifa mi etsem diyorum tazminatida var hazirlanmak icin cok kararsiz kaldim. Sunu ogrendim asil hedef neyse o olana kadar ugrasmaliymis insan. Simdi cok mutsuz sekilde calisiyorum. Ama insan hedeflerinden de vazgecmemeli diyorum bakalim.. insallh gonlunuzegore olur arkadaslar
-
@SRPR teşekkür ederim.
-
@mrvguy
Hocam çok özel bir sebebi yoksa şu
anki işinizde neden çok mutsuzsunuz acaba? -
@SRPR asil hedefim olmadigi icin bide isin size uygun olmadigini gorursunuz. Acikcasi biraz da yapima ters bi is diyebilirim.baski cok yuksek. Maaslarda o kadar calismaya az .parasi olan musteri sana kolesi gibi davraniyo. Satis baskilarini ve is cikis saatlerini soylemiyorum hergun sira kavgasi musterilerle stres gerginlik yeri geliyo ustlerden is geregi gereksiz yere azar yiyosun.kisacasi hepsi mutsuzluk olusturuyo bi de insanin hayalini kurdugu yer degilse eziyet her gun... bakalim hayirlisi artik allahbuyuk..
-
@mrvguy
Anladım hocam. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
İnşallah daha mutlu olabileceğiniz bir işe kavuşursunuz. -
@mrvguy hedeflerinizden vazgeçmeyin hocam asla.
-
@ryu753 ben ilk defa geçen sene girdim. 61 aldım. Bu sene 2,5 ay kadar çalıştım. 70 aldım. Ama hiç iktisatım yoktu. Tarih insan hakları ve tr ekonomisinde full yaptım. Ama insan haklarında 1, tr ekonomisinde 3 boşum vardı. Tarih için kesinlikle tarihin pusulası kitabına çalışılmalı. İnsan haklarında ahmet nohutçunun Ateş insan hakları kitabından çalıştım. Tr ekonomisinde ise yine kesinlikle Yasin çobandan çalışılmalı. İdare ve anayasa için Ahmet nohutçunun kitaplarından çalıştım. Soru bankası olarak yiğit Yılmaz, kas ve statüs kullandım. Bu sene inşallah yine aynı kaynaklardan çalışmayı planlıyorum ama üstüne iktisat ekleyerek. İktisatsız olmuyor çünkü
-
@fthdyngc tr ekonomisinde boş bıraktığım sorular ekonomik verilerle ilgili sorulardı. Sınavdan önce TÜİK in sitesindeki verilere göz atmak lazım
-
Arkadaşlar 2018 mülakat sürecinde yazılan forum yazılarında genellikle mülakatı kamuda çalışan adayların kazandığına dair yazılar okudum. Doğru mu bu?
-
@kaymakamhanim evet geçen sene ağırlık kamuda çalışanlardaydı.