2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
@ekeblad hocam geçmiş olsun benim anlamadığım bir sey var bir aday hem sağlık mufettisligini kazanıyor hemde bu sınavı nasıl oluyor?Yani komisyon adaya sormuyor mu hangi sınavlari bekliyorsun ne yaptın diye.Belki sen listede olacaktin.Hem sağlık kazanmiş hem burayi.
-
@zenginmemur hocam soruyorlar .komisyon da soruyor .Ben sadece burayı bekledigimi özellikle söyledim .Bence onlar da bunu laf olsun diye soruyor .Belki de çok yerı kazanan daha değerli oluyor .Zaten kazanacağımı hiç ümit etmedim bu işlerı biliyorum ama yine de belki hakkıyla da birilerini alırlarsa ben de onlardan olurum dedim . 4 tane yedek almışlar komik değil mi ?4 kişilik ilanda bile 2 kisı yedek almışlardı .yani bu bile her şeyi açıklıyor .Kazanan herkesin referansı var demiyorum ama yüzde 95 inin var .Ben yazılı sinavimin da iyi olduğunu biliyorum .mülakatım da iyiydi .
-
@ekeblad hocam yazılıda torpil olmaz ama yüzde yüz diyorum mülakatın olduğu bir yerde her zaman üzüntü olacaktır.Yds puanim olmadığı için p48 80 le kapatan bu ilana başvuru bile yapamadım ama bir cok ilanı takip ettim bu yıl malesef listeler hep ortak kişiler.Yani mantıği yok ki amaç işsizliği azaltmak degil mi?
-
@zenginmemur hocam yazılıda torpil olmaz ama sen çıtayı dusurursen istedigin kişileri listeye alırsın .bu postun geçmişine bak .Herkes nasıl 39 kişi kazanabildi deDi .Sınavı gerçekten zordu .Yazılıya giren 80 civarı kişi vardı ve yarısı kazandı .dediler ki taban puanı mi düşürdüler .
-
@ekeblad son yazdığınız iletileri okudum, alenen %95e referansla girdi demişsiniz,araya yazılı sınavı da katmissiniz. Birincisi yazılı sınavda dikkat ettiyseniz cevap kağıtları teslim edilirken isim kapatılıyor, okunurken de bu kısım açılmıyor tamamen objektif bir degerlendirme yapılıyor. Yani sizin dediğiniz gibi barajı düşürme gibi durum söz konusu değil, herkes hakkını alıyor. İkincisi ilanı tamamen okudunuz mu bilmiyorum ama şöyle bir ifade var; Sözlü sınavında başarılı olanlardan, KPSS sınavı, yazılı sınavı ve sözlü sınavı notlarının ortalamasına göre en yüksek puandan başlamak üzere bir sıralama yapılır. Ortalamaların eşitliği halinde yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanır. yani sadece sözlü sınava göre alım yapılmıyor, sözlü sınavın etkisini düşürüyor. Üçüncüsü bir kişi elbette farklı kurumları kazanabilir, bu onun "torpilli" olduğu anlamına gelmez, zamanında ben de aynı durumu yaşadığım için söylüyorum 5 listede adım vardı ve bu mecrada bana da aynı ithamlarda bulunulmuştu, ben de bunu diyen kişiyle yüzleştim ve konuşunca daha sonra benden özür diledi, çünkü her sınava, mülakata kimseyi aramadan kendi başıma gittim hakkettiğim yerleri (8 mülakatimdan 5ini) kazandım, kazanamadığım yerler için de kimseye bunların referansı vardı da girdi demedim.
Özetle; başarı listesinin oluşmasında 4 faktör var; kpss puanı, yazılı puanı, sözlü puanı ve eşitlik halinde yds puanı. Yazılı sınavlar isimsiz okunuyor ve sizin yazdığınız gibi birilerini geçirmek için taban puan düşürme gibi şeyler olamaz her kurumun ciddiyeti var. Sözlü sınavda ise benim kpss sürecinde de burda defalarca belirttiğim gibi kurumlar/kurullar bir nevi kendilerine mesai arkadaşı alıyor, beraber çalışacakları insanları seçiyor o yüzden bir kişinin başka listelerde olması o kişinin seçilmesine engel teşkil etmiyor; haketmişse kazanıyor. Kazanan kişi alınmayacak olsa mülakata hiç gelme denir ve biter.
Sonuç olarak kurumun/komisyonun hakkaniyete göre değerlendirme yaptığını, referansla girilmedigini ben kendimden biliyorum. Bu yazdıklarınızla sadece son giren 15 arkadaşı değil önceki senelerde giren kişileri de töhmet altında bırakıyorsunuz. 39 kişi mülakata kaldı ve ne yazık ki sadece 15 kişi alınacaktı, alındı. Kurumun gerçekten hakkaniyetle alım yaptığını bilin ve lütfen ithamlarınıza devam etmeyin. Umarım gönlünüzden geçen kurumları kazanırsınız.
-
@genclerbirlikli hocam valla istediğini yaz istediğini söyle bazı gerçeklerı degistiremezsin .Yazılı sınavı okumaktan bahsetmedim fark edersen olayı saptırma.Benim bahsettiğim husus cok farklı
.burda herkes barajin dusuruldugunden bahsetti .bunu sizde biliyorsunuz .siz orda çalışan stajyer kontrolörsünüz.İşin iç yüzünü siz bilemezsiniz .Hem banane geçmiş dönemde kazananlardan . isterse hepsi hakkıyla kazanmis olsun bu beni ilgilendirmez .
şimdi soruyorum madem böyle referansla alacaktiniz niye 4 oturum yazılı yaptınız .direkt sözlü yapıp alsaydınızBen de kurumun hakkıyla alacağını düşünüyordum ama sizde farkındasınız artık maliye yle birlestiniz .Olaylar çok değişti ve ilerleyen zamanlarda da degisecek .
-
@ekeblad lütfen nezaket çerçevesini aşmadan konuşalım, ben iletimde hep siz diye bahsettim aynı şeyi sizden de beklerdim.
Neye inanacağınız beni ilgilendirmez o size kalmış ben kendim de yaşadığım süreçte gördüklerimi anlattım, kimseyi de aslı astarı olmayan dayanaksız iddialarla töhmet altında birakmamanizi rica ettim. Bu konuşma benim için bu ileti ile bitmiştir, iyi günler dilerim. -
@genclerbirlikli tohmet altında bırakacak bir durum yok zaten atı alan Üsküdar ı geçmiş .senin için yazmak çok kolay .8 sinavdan sonra olmuş .ya olmasaydi hiç biri bu kadar kolay yazabilir miydin .Lütfen sizin de bildiğiniz herkesin bildiği gerçekleri töhmet demeyin .Çalıştığıniz kurum tabiki koruyacaksiniz .ben hep hayırlısi olsun dedim .ama her listede aynı kişiler .Tuhaf değil mi ?size de iyi günler
-
@genclerbirlikli bir de siz dedim hep ilk başta sen yazmışım .benim derdim sizinle değil .ama siz de her elenisinizde aynı şeyleri düşündünüz .Ayni yoldan geçtiniz aynı şekilde isyan ettiniz .Tekrar iyi günler
-
@ekeblad hocam bu sene listeler ayni orda haklısınız.Dediğim gibi ne oluyor yani kaymakamlik kabul hakimlik kabul ama uzmanlıklarda bile ayni kişiler.Bu sınavin yazılisinda hicbir sey olmaz.Ancak mülakat klasik olmustur.
-
@zenginmemur hocam benim bahsettiğim yazılida sorulari verdiler felan değil .barajı düşürünce giremeyecek kişilerin grip referans bulma imkanının verilmesi .benim de olmayacaksa olmazdı .Hak etmedim der geçerdim .belki ben de hak etmedim .
Hak etmeyecektim.
son olarak h ak edip kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. umarım hep doğru yolda olurlar .ama araya birilerinı koyanların da bildikleri yanlış yolda yanlış başarılar dilerim .herkese iyi günler .artık ne desek boş -
@ekeblad hocam insanın çok zoruna gidiyor ki kaç sınavdn elendm böyle sayısını unutm lanet olsun böyle bir sistem var ne yazık ki ama mülakatn old her yerde referans falan değil bildiğiniz büyük çoğunlukla torpil var.
-
@botan01 evet hocam .canı yanmadan kimse anlamıyor .ne zaman yanıyor o zaman bizleri anlıyor .Ben Allaha havale ediyorum topunu !
Bu dünyanın öteki tarafı da var .Ben Allahin adaletine hep inanıyorum
Her şeyi yiyen yılan gün gelir kendi kuyruğunu yer ! -
Mülakat aşamasını bilmem ama yazıliyla ilgili söyleyeceklerim var. Öncelikle sınav aşamasında iyi niyetliydiler, hakkaniyetli okuduklarını düşünüyorum. Buraya kadar sorun yok.Ama bir yerde yanlış yaptılar. İlanda yazılıda 70 i geçen mülakata girer diyor. Ama her dersin 50 barajını geçip 70 i geçemeyenler de mülakata çağrıldığını düşünüyorum. Bunu şurdan anlıyorum:hem çok kişinin geçmesinden hem de yazılıyı geçenlere puanlarının söylenmemesinden. (Herkesin puanını bilmeden buna kesin diyemeyiz ancak kuvvetli bir ihtimal.) Hiç beklemediği halde mülakata kalan arkadaşım var.madem böyle birşey olacaktı biz de ona göre 50 yi garanti edecek şekilde çalışırdık 70i ikinci plana atardık.belki 1 dersten gecemeyip genel ortalaması oradaki çoğu kişiden yüksek olan vardır. Hem bu yazılıda 70i geçip mülakatta elenene (varsa) haksızlık olur.
-
her sınavda benzer isimlerin kazandığını görmek şüphelenilmesi gereken bir durum bence. Ya bu arkadaşlar çok yetenekli aşırı kalifiye kurumlar nolur bize gel olur bize gel diye dört dönüyorlar pollyannacı bir bakış açısıyla ya da gerçekten ciddi sağlam referansları var ki kurumlar kurum yetkilileri elemekten korkuyor çekiniyor başıma iş almayım diye. Bu ülkede korku var kimse inkar etmesin ülkemizde bürokrasinin fazla olması da bu yüzden kimse inisiyatif almıyor veya alamıyor çünkü gerçekten korkuyor bu insanlara da bişey dememek lazım yönetici olsam asla mülakat komisyonunda olmak istemezdim o vebalin altından kimse kalkamaz yukarıdan gelen emri uygularsan kul hakkı, uygulamasan yerinden olacan ama ortada bir gerçek var yani ne kadar bazıları inkar etsede referans olayı var.
-
@russellwestbrook referans kullanan kullanıyor hocam. Sınavda dahi duydum bazılarının yakın akrabaları belirli yerlerdeymiş. Ha bu demek değildir ki referanssız giren yok. Ama referans kullanan çoğunluk var bunu kabul etmek lazım.Dhmida çalışan kişi kontrolörlükte ne arıyor merak ediyorum mesela? Bakalım burayı mı seçecek Dhmida mı kalacak. Herkes böyledir demiyorum ama referans işi bu sürecin bir gerçeği ne yazıkki.
-
@Mambaa dediginiz çocuğu şahsen tanıyorum 20 üzerinde mülakattan elendi kpss 97 yds 87.5 özel sebeblerden dolayı ankarada yaşamak istiyor. Lütfen biri hakkında bir görüş belirtmeden düşünün hocam.
-
Kazananlardan birini şahsen tanıyorum. Gariban bir ailenin kızı hiçbir referansı yok bilginiz olsun.
-
-
@russellwestbrook 3 farklı mülakattan evlendim bu zamana kadar. Bir kuruma girmek için yılların emeğini veriyoruz acaba girebilir miyiz bu sefer alırlar mı bizi diye düşünürken adamlar mülakatları çifter çifter kazanıyor. Bu işin püf noktası nedir bize de anlatsınlar da biz de uygulayıp kazanalım.