2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
5 puanlık sorular bir sayfa turuyordu, çok çok zorlayıcı bir sınavdı muhasebe. İktisatta keşke zor olsaydı çalışıp yapılırdı lakin yıktı geçti, sorular baya üzdü uluslararası iktisat sınavı gibiydi sadece...
-
@voice yoksullastiran büyümede dış ticaret mallarının esnekliği üzerinden gidiliyor.
Coase yi mikro kontejyanindan sormuşlar
Orta gelir tuzağı ile faiz swapi değişik olmuş, birebir tanım yerine örneklere anlatılabilir. -
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun, yorucu bir sınav oluyor 2 gün 4 oturum kolay değil evet. Geçmiş sınavda ben de aynı şekilde yorulmuş ve zorlanmıştım. Hazinenin diğer sınavları için de aynı şeyler yazıldığını okumuştum başlıklarda. Benim tavsiyem bugün sınava giren arkadaşların yarınki sınava da katilmalaridir. Oturumlardan 50 şer puan, kpssde 80 üstü almış kişiler için alınmayacak bir puan değil. Geçmiş sınavda da zorlananlar oldu ve 26 kişiden(sınavda saymıştım) 15 i mülakata kaldı. Katılımın %60 i neredeyse. Benim tahminim komisyon okurken kıt notlu okumayacaktır, toleranslı okuyacaklardir. Bu yüzden bugün maliyeye gozatip yarınki geniş aralıkta da hukuk tekrar edip oturumlara girmenizi tavsiye ederim. Ben de pek çalışmadan girmiş ve sınavdan sonra eve geldiğimde hukuk tekrarı etmiş arada da maliye çalışmıştım.
Özetle, komisyonun okurken kıt puan vercegini düşünmüyorum aksine toleranslı okuyacaklarini düşünüyorum. Yarınki oturumlara son bi tekrar yapıp katılmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Umudunuzu kırmayın yarınki oturumlarda başarılar dilerim
-
@genclerbirlikli gözetmenlerden biri siz miydiniz acaba
-
@voice Testte sorulan sorunun neyi kast ettiğini anlamasan bile şıkları görünce ha buymuş diyip yapabiliyorsun. Klasik usulde belki cevabını çok iyi bildiğin bir sorunun ne istediğini bilemezsen bittin
-
@genclerbirlikli hocam ben de size tam olarak bunu soracaktım çok sağolun gerçekten bu başlıkta ve diğer başlıklarda çok destek oluyorsunuz . Komisyonun okumasıyla çok alakalı gerçekten. Siz de böyle diyorsanız hem geçmişteki tecrübenizden hem de gözlemlediğiniz kadarıyla söylüyorsunuzdur eminim. Başarılar arkadaşlar yarın için .
-
@avemim genç biri yoktu sanki bir de onlar neden üstad diyorlardı birbirlerine ya. Maliyeden mi gecmişler acaba? O kelime bana çok itici geliyor üstad
-
Maliyeden de endişeliyim inşallah zor sormazlar ya. Ben hala kendime gelemedim. Çok yorulmuşum hukuka bakacak enerjim yok resmen. Sınavdan cıktıgımda basım agrıyordu
-
@genclerbirlikli Fakat ilanda hiçbir oturumun 50 altı olmaması koşuluyla ortalama puanın en az 70 olması yazıyor
-
@şanlıtellak zor geçen bir oturumdan 50 alınıp diğerlerinden puan toplanabilir
-
@sbf13 banada çok sempatik geliyor nedense üstad kelimesi yalnız ortamım havası bile çok güzeldi ben büyülendim resmen ️Orda olduğunu hissettirdi ben hissettim diyebilirim çünkü bende geçen sene burdaydım sizi anlıyorum diyordu Sanki
-
@avemim ahhaa hocam inşallah kazanırsınız️
-
@sbf13 çok umudum yok ama çalışıyorum şu an yine de
-
@sbf13, içinde söyledi: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
@avemim genç biri yoktu sanki bir de onlar neden üstad diyorlardı birbirlerine ya. Maliyeden mi gecmişler acaba? O kelime bana çok itici geliyor üstad
Teftişte boyledir herkes üstat diye hitap eder.
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun, yorucu bir sınav oluyor 2 gün 4 oturum kolay değil evet. Geçmiş sınavda ben de aynı şekilde yorulmuş ve zorlanmıştım. Hazinenin diğer sınavları için de aynı şeyler yazıldığını okumuştum başlıklarda. Benim tavsiyem bugün sınava giren arkadaşların yarınki sınava da katilmalaridir. Oturumlardan 50 şer puan, kpssde 80 üstü almış kişiler için alınmayacak bir puan değil. Geçmiş sınavda da zorlananlar oldu ve 26 kişiden(sınavda saymıştım) 15 i mülakata kaldı. Katılımın %60 i neredeyse. Benim tahminim komisyon okurken kıt notlu okumayacaktır, toleranslı okuyacaklardir. Bu yüzden bugün maliyeye gozatip yarınki geniş aralıkta da hukuk tekrar edip oturumlara girmenizi tavsiye ederim. Ben de pek çalışmadan girmiş ve sınavdan sonra eve geldiğimde hukuk tekrarı etmiş arada da maliye çalışmıştım.
Özetle, komisyonun okurken kıt puan vercegini düşünmüyorum aksine toleranslı okuyacaklarini düşünüyorum. Yarınki oturumlara son bi tekrar yapıp katılmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Umudunuzu kırmayın yarınki oturumlarda başarılar dilerim
Gençlerbirliklinin dedikleri çok doğru, katiliyorum hepsine.
-
Bana göre sınavın en zor oturumu maliyeydi. İşletme seçmeli olmadığı için işletme almayanlar 10 puan eksiden başlıyordu zaten ve sorular hiç üzerinde durmadığım konulardan oluşuyordu.
1.Kavramlar
İç verimlilik oranı
Gregor'un X Y kuramı
Mali yanılsama
Olivera tanzi etkisi
(Diğer kavramı yine hatırlamıyorum)-
Borcun konsolidasyonu ne demektir? Konsolidasyon türlerini yazınız. Konsolidasyonun etkilerini yazınız.
-
Dışsallıklar için kamusal araçlar nelerdir 5 tanesini anlatınız.
4.Vergi yansıması nedir ? Yansimanin aşamalarını anlatınız. Yansımayı etkileyen makro ve mikro faktörleri anlatınız.
-
-
@choosemyself diğer tanım negatif gelir vergisiydi.
-
gozetlenmenlerden biri soruların zor olmadığını söylüyordu .Muhasebe yapılabilir diyordu .iktisata da zor değil gibi bi şey dedi .onu tam duyamadim
-
@voice hocam ben de aynısını düşünmüştüm iktisat ve muhasebe için. Muhasebe sadece çok yorgunluk verdiğinden zorladı tahvil sorusu dışına zor bir işlem yoktu. Geçen hafta murakıplık muhasebe sorularından sonra bana normal geldi monografi sevdiğim için de olabilir tabi. Ama maliyede zorlandım ben de aksine belki şansıma iyi olmadığım konular geldiği içindir. Umalım ki çok kıt puan vermesinler.
-
@choosemyself maliyede işletmeden dolayı 1 0 yenik başlıyorsun .10 puan kafadan yok .Geri kalana da kit puan verseler bilemiyorum .Muhasebede ben de çok zorlanmadim ama dsonuna 3 4 soru ekleyip vmy gibi 70 puan yapsalar bi de 30 puanlık son soru gibi olsa daha rahat olurdu .ama ilk soru da mizanı tuttur tablo yap kontrol et kafan gidiyor .Sonra tahvil sorusuna geçince başım döndü .Tek tek soru bazında bakınca evet zor değil ancak bunu bütün derslere yayıp üstüne unutma payını ekleyince zorlaşıyor .yoksa sadece iktisattan sınava girsem deli gibi iktisat çalışır o sınavdan 100 alırım