2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
@NeverLetGo
zaten kpss konuları hocam onceden temelınız vardır o puanı aldıysanız -
Hocam keşke dediğiniz gibi olsa. Ki BDDKya da girdim ona rağmen diyorum. Hukukta ya da muhasebede çok zorlamazlarsa bir şansımız olur belki.
-
İşletme finansmanında bence bu finansal tablo analizini oranları falan sorabilirker basabas noktası vs ya da muhasebe de mi cıkar bilemedim. Ama yüksek lisansta işletme finansmanı dersinde biz o tablo yorumlama ve oranları görmüştük muhtemelen orada gelir.
-
sınavda emanet birakabilecegimiz bi yer olur mu acaba ?
Bir de hesap makinesi nasıl olacak arkadaşlar . -
@ekeblad hocam kgk sınavında çantalarla girmiştik salonlara . Telefonlar da kapalı şekilde masanın üstünde bırakılmıştı . Bunda nasıl olur bilmiyorum ama böyle olmasa bile emanetçi mutlaka olur . Hesap makinesi de casio fx gibi bilimsel değil 4 işlemlik çok basit , ucuz bir şey olmalı sınav için sorduğunuzda zaten bu küçüklerden verirler hocam .
-
Strateji ve bütçe başkanlığında mülakata kaldım ama garantisi yok listeyi doldurmazlar diye bu sınava da gircez mecbur yoksa ankaraya git gel 2 gün klasik sınav çilesi çekilmez..
-
İlk Oturum-Ekonomi soruları
-
Tanımlar
Bhagwati yoksullastiran büyüme
Faiz swapı
Orta gelir tuzağı
Diğer tanımı hatırlayamadım. -
Talep ve arz eğrisi verilmiş kısa dönem ve uzun dönem denge miktarları soruluyor. Tavan fiyat uygulanıp tüketici ve uretici rantı ve toplam refah kaybı soruluyor.
-
Is lm bp modelinde genişletici para politikası etkileri. Hem sabit kur hem esnek kurda.
-
Mutlak üstünlükler ve karşılaştırmalı üstünlükler teorisi sorulmus. Almanya ve hindistan ın otomotiv ve çay ürettiği bir ekonomi verilmiş. En son şıkta da iki ülkenin çay ticareti yapması için gerekli fiyatı soruyordu.
-
-
@choosemyself coase teoremi ve paranin konvertibilitisi diğer tanımlar.Bp de genişletici maliye politikasıydı diye hatırlıyorum
-
Nasildi iktisat arkadaslar zorladi mi
-
@Fenerbahçeli Beni uluslararası iktisat zorladı biraz ; iki tane öncülü . Onun dışında kavramlardan da iki tanesini kaçırdım. Geçen seneki sorular biraz daha kolay gibi duruyor açıkçası.
-
@Fenerbahçeli ben zorlandım ne yalan soyleyim.diğer sınavlara baktığımda sorular tek soru şeklinde ve daha basitti .burda tam anlamıyla iktisat sormuş .Özellikle tavan fiyat ve uluslararası iktisatta ne yazmam gerektiğine karar veremedim .işçi sayısıyla çarpıcaz mi carpmicaz mi ?Burda çok takıldım .ve tavan fiyatta üretici tüketici rantı hesaplama zorladı
-
ve konularda büyüme yoktu ancak 10 puanlık yer buyumedendi.
-
@voice ben hesaplama kısmına girmedim uzun sürecek diye. Bölgelere ayırıp gösterdim.5 puanlık soru olmamalı bu şekilde.
-
Sorular 5 puanlık fakat sürekli grafiksel gosterim ve aciklama istenmiş.Tek cevap olan soru tanımlar hariç nerdeyse yoktu.Tanimlar bile zor geldi bana.
-
@NeverLetGo aynen hocam .Yani kafa yprduguna değer mi 5 puan için bilemedim.galiba soruları bi üniversite felah hazırlamış .
-
diğer oturumlar da boyle olursa çoğu kişi geçemez .Bakalım hayırlısı olsun umarım diğer oturumlarda yüksek puan alırız
-
@voice Muhasebe çok sert olursa yarına kalmam büyük ihtimalle.
-
@NeverLetGo uluslararası iktisatta işçi sayilariylaürün miktarını carptiniz mi hocam yoksa 1 birim işçi üzerinden mi hesapladiniz
-
@voice Çarptım hocam. Ama şöyle anlatayım. 100 alman işçi 300 çay Hindistanlı 150 işçi 300 çay üretiyor. Ücretler de veri kabul edildiğine göre Çayın fiyatının Hindistan'da 1.5 kat daha pahalı olması lazım dedim mesela bir öncülde. Yazılı sınavda saçma sapan bir ters köşe yapmazlar kullanılması gerekiyor mantığıyla yaptım ama dediğim gibi.
-
@NeverLetGo ben de böyle düşündüm ama umarım ters köşe değildir yoksa gitti 25 puan .bunlar arada yazdiklarimiza umarım puan verirler