2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
Konular çok, zaman az.... işimiz çok zor cokkk🤨
-
@dzndr, içinde söyledi: 2019 SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Evet arkadaşlar. Gerçekten uzun bir sınavı bitirdik. 150 kişilik salonda ortalama 50 katılım vardı. Birinci gün sabahtan sonra ayrılanlar oldu. İngilizcesi basitti aslında günlük sormaya gayret etmişler ama dil dediğinde basit bile olsa bir pratik olacak.
Sorular aklımda kalanıyla şöyle.
HUKUK
Objektif iyi niyet Subjektif iyi niyet
Borç borç ilişkisi
Nispi defi mutlak defi
Ceza hukukunda içtimaİlişkilerini açıklayın.
Kast ile taksiri örneklerle açıklayın. Bilinçli taksir ve kastı aşan suç arasındaki farkları tartışınız.
Borçlar hukukunda nispilik ilkesi nedir? İlkenin istisnası var mıdır?
İflasta sıra cetvelinde neler bulunur? Kim düzenler, nasıl itiraz edilir?
Ahmet ABC şirketinin %10 ortağı Neşe, Ayşe ve XYZ şirketi adına Müge yönetimde. Herkesin şirketi tek temsil yetkisi var. Ahmet'in telkiniyle Neşe 10 milyonluk taşınmazı 5 milyona Ahmet'e satıyor. Cezai sorumluluğu nedir? Sahte imza kullanılırsa sorumluluk nedir? Şirket satarsa sorumluluk nedir?
Alacağın devrinin hukuki sonuçları nelerdir? İpoteğin feri olması ile ilişkisi nasıldır?
İKTİSAT
Arbitraj
Faiz paritesi
Mikro kredi
Para çarpanı
Etkin piyasalar
Philips eğrisiÜretim imkanları
Klasik ve Keynesyen teoride tüketim tasarruf
Sabit kur tam sermaye hareketleri durumunda para politikası neden etkin değil?
Talep ve maliyet enflasyonunu açıklayın. Döviz kurundaki beklenmedik artışın sonucunu açıklayınız.
Kardinal fayda teorisinde toplam fayda ile fiyat verilmiş, diğerinin fiyatı nedir?
MALİYE
Vergiden kaçınma
Tobin vergisi
Otomatik istikrarlandırıcı
Vergi çarpanıBütçe açığının tasarruf ve büyüme üzerindeki etkilerini hoş olmayan artimetik kuramına göre tartışınız.
Tam sermaye hareketleri durumunda esnek kur varken genişletici maliye politikasının etkisi nasıldır.
Denk bütçe her yıl olmalı mıdır? Avantaj - dezavantajlarını yazınız.
Verginin karşılıksızlığını örneklerle açıklayınız.
MUHASEBE
70 puanlık maliyet muhasebesini de içeren monografi. 30 puanlık şirket oranları ile piyasa oranları karşılaştırması
SPK sorularını atayım. Belki size yararı dokunur
-
@sbf13 hocam onu bence cok detaylandırıp sormazlar ama 7a 7b bakmayı düşünüyorum bi
-
Arkadaşlar sınav giriş belgeleriyle ilgili mail geldi bana. Sitesinden alabiliyoruz çiktıyı.
-
@Marcuspowa bulamadım sitede ben
-
-
@Marcuspowa sagolun hocam ayrı bir link var sandım da
-
Monografiyi nerden bakmalı bilmeyen biri arkadaşlar ? 1 hafta kaldığı da gözönüne alınırsa
-
@NeverLetGo ilhan kılıç hocanın var .ben ilk muhasebe çalıştım ancak tam çalışamadım .monografi çözdüm ama hakim olmak için bence bu kitap bitirilmeli..yani sırf 1 ay bu kitaba ayrılmalı .
-
@NeverLetGo hocam temeliniz yoksa kitabınızın da olmadığını varsayıyorum YouTube'a monografi yazın anlayana kadar izleyin, kendiniz pratik yapın. Kısa zamanda olduğu kadar artık
-
@NeverLetGo hocam ben de ilhan kılıca bakıyorum bir 10 tane falan çözdüm baya güzel. Belki bu 10 tane in üzerinden sürekli gecilse bile yeter. Bir tanesi bir saat kadar sürüyor.
-
Hepiniz sağolun dostlar . Vakit malum. Videolardan takip edeceğiz o zaman kitap da bitmez zira bu vakitte .
-
@NeverLetGo bir bayan anlatıyor ben ondan dinledim .tarzı da güzeldi.zamanınız olursa en azından 1 tane çözün hocam .en kötü dönem sonu işlemlerinin açılışını kapanışını görün
-
@voice Tamamdır hocam dediğiniz gibi yapayım çok sağolun.
-
zamanında spk dan bütün alanları geçip sadece muhasebeden patlamıştım bunda da öyle olacak anlaşılan. Yok aga bu devirde hukukçu olacan sadece hukuk yapcan gircen istediğin yere.
-
@voice hocam adı ne kadının
-
@sbf13 hocam çözümlü monografi yazınca çıkıyor
-
@russellwestbrook Aynen hocam . memur da olsan sınava girip hukuk okucan.devam zorunlulugu yok bi şey yok .
-
@voice güzelmiş hocam sagolun ben de izledim dün aksam iyi bir tekrar oldu. Bu arada hesap planı verilecekmiş buna cok sevindim
️Muhasebe sanırım monografi seklinde değil de ayrı ayrı sorular gibiymiş gecen yıl. -
@sbf13 ama hocam şöyle bi şey gördüm ben .bu sınavdan önce hiç monografi çözmedim ben .monografi o ayrı soruların birleştirilmiş hali .Bütünü çözünce parçayı çözmek daha kolay gelir diye düşündüm .