YDS 70+ İÇİN NASIL ÇALIŞMAK GEREK ?
-
Arkadaşlar yds için ingilizcesi yes no olan biri nasıl nerden çalışmaya başlamalı?
Daha önce yds' ye hazırlanmış arkadaşlar bu konuda bizlere ne tavsiye ederler? Buyrun başlığa. -
@sayidcerrah ilk aşamada ingilizcesi yes, no düzeyinde olan birisi hedefi kendisine 70 koymayarak, ingilizceye başlamalı 70 az bir puan değil ..
-
Daha öncede yazmıştım. Öncelikle kesinlikle taktik odaklı çalışılmamalı Ankarada bazı kurslar var 70 garanti adı altında insanları dolandırıyolar. Yds zor bi sınav girdiğimiz alesin türkçesinin daha detaylı hali:)
Öncelikle gerçekten kaliteli bi kursa gidin ankarada akın yada moda dil. Bu kurslarda sıfırdan başladığınız zaman zaten size okuma anlama kelime bilgisi kazandırıyolar. Sıfır olan bi insanın bol bol okuma yapması lazım. Yds de bi kaç yerde pratikler taktikler işe yarıyor ama kesinlikle tüm sınavı bu bazda çözmek imkansız. Kelime bilgisi okuma anlama bu işi çözer:) passage work kitapları var aşama aşama makalaleri var her cümleyi çözümlüyor çeviriyor yavaştan başlamak isteyenlere öneririm. -
@Tardukağan bu başlığı aslında herkesi ilgilendirdiği için açtım herkesin hedefi zaten ilk gireceği sınavda 70 olamaz dimi
-
@Tardukağan asıl hedefi yüksek koysun ki yüksek alsın
-
@sayidcerrah en başta gramerle başlanabilir, çok kullanılan tenseler iyi öğrenilmeli; bağlaç, edat ve cümle zarflarinin hepsi ezberlenmeli. Daha sonra da okuma becerisi kelime haznesi artırılarak geliştirilmeli
-
@genclerbirlikli teşekkürler.. peki kaynak konusunda bi öneriniz var mı 0 olan biri için bildiğim kadarıyla akın dilin temelden anlatan kaynakları vardı? sizin önereceğiniz kaynaklar nedir ?
-
@duman hocam merhabalar, 4 ay gunde 7 8 calisarak elementary ile pre indermetiade arasi seviyesindeki birisi 70 alabilir mi ?
-
Toplamda 4 ay sıfırdan başlayan birisi için tamamen ingilizceye odaklanarak 70i değil 82.50 alabilirsiniz (ben 22.50la başladım 82.50a çıkardım) fiziksel kursları evi uzak olan birisine önermem online eğitimlerle hem zamandan hem paradan tasarruf edebilirsiniz.( ben akın dilin online eğitimini almıştım ) ve sadece dersanenin kaynakları yeterli. Kaynak önerisinde bulunursam da akın dil 40 test. read for speed. ama kitabın hepsi bitsin ve bol bol kelime yazılıp sürekli okunmalı. bir kelimeyi bi ajandaya kez yazdıgımı bilirim. İlk başlarda çok zorlanıcaksınız ama inanın sabreden kazanıyor hele ki yds gibi bir sınavdan bahsediyorsak.
-
@econ101 hocam önce 3 kur alip hazırlanmak fayda sağlar mı?
-
@econ101 akınin online derslerine bakiyorum birtulu anlamadim birinde yok kelime dersi yok ceviri dersi toplu yok mu ben mi bulamadim, hoca olarak hangisini onerirsiniz online akin dilde, bir de modadile de iyi diyorlar bilginiz var mi?
-
@zenginmemur sakın öyle bir şey yapmayın paranıza yazık zaten yds dediğiniz kurslar önce size her şeyi öğretiyor detaylı sonra soru çözümüne geçiyorlar tamamen yds odaklı kurslara kaydolun
-
@zubizubi yds.nete girin grup c grup d ve koç var. C ve D yi yunus hoca verir. Ve en iyi kelime öğreten hoca derlerdi. C temel seviye d Orta seviye.Ama d almanız da fayda var.Genelde d grubu bi alt grubun derslerini offline olarak izler.Ben Koç almıstım ve dyi offline olarak izleyebiliyordum.Koçu ahmet akın verir ve mükemmeldir.Siz kursu bi arayın koç alan biri d grubunu offline izleyebilir mi diye sorun benim zamanımda öyleydi.Bu sayede hem ahmet akından hem yunus hocadan faydalanırsınız.yunus hocayla gramer ve kelime bilginiz uçar ahmet hocayla hepsi.Koç üst düzeydir ama gözünüzü korkutmayın ahmet hoca cümle cümle çevirir.Derse yetişemezseniz defalarca izlersiniz.
-
@zubizubi moda dile gitmedim ama bu aralar unutmayım diye moda dilin 30 fasikülde yds kitabını aldım çok beğendim.Bence moda dil ve akın dilin kalitesi aynı.İkisi de kendilerini kanıtlamıs dersaneler.
-
@econ101 tesekkur ederim.ancak simdi yes no yu bilmeyen biri ilk önce bunu bilecek ki paragraf cozsun bu nedenle sormuştum
-
Moda dil yds/ yökdil ön hazırlık seti var rıdvan gürbüz hocaların 6 kitap.Read at work -1 in çevirisi üzerinden tüm grameri yapıları ve kelimeleri anlatıyor.Sıfır düzeyde olan biri için önerebilirim .Direk yds kursu değil de önce bu tür şeylere bakmak genel ingilizce temeli oluşturmak için..Begennırdan advanced seviyeye kadar 180 metin mevcut.Onlıne eğitim paketi de var , ben kitap setini almıştım çok önceden daha yeni başlayacağım .(
-
Ben kursa gitmeden veya online bir kurs satın almadan kendim hazırlanmayı planlıyorum. İngilizce temelim az çok var ancak kelime konusunda eksiğim. Kitaplarla hazırlanman isteyenler için önerileriniz nedir? Moda Dil’in Passagework serisinin iyi olduğunu duymuştum. Bu tarz seriler veya kitaplar hakkında tavsiye alabilirsem sevinirim. Güzel makale kitapları tavsiyeleri aldım ancak olaya direkt olarak makaleden girmek çok mu doğru bilemiyorum? Daha önce bu sınava kendi hazırlanmış ve istediğine ulaşmış arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
-
@Aslan-Reyiz
Hocam ben de Moda Dil’in Passagework veya Sınav Stratejileri serilerinden biri ile başlamayı düşünüyorum. Bilginiz varsa tavsiye eder misiniz? Kitaplar tamamen İngilizce içerikli mi yoksa gerekli yerlerde Türkçe açıklamalara yer veriliyor mu? -
@Aslan-Reyiz modadilin online paketlerini inceledim beyaz paketde ön hazirlik arti yds kursu var simdi bu on hazirlikta dediginiz gibi genel ingilizce temelimi atiliyor neler yapiliyor, 350 saat ne anlatilabilirki in hazirlikta, 160 saatte yds kursu seklindeydi yanlis hatirlamiyorsam
-
@econ101 tamamdr hocam ben sorun falan cikinca size yazarim cok sagolun:)