2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Tahminen ne zaman açıklanır?
-
@besplatno 50 ile 100 gün arasında. .
-
Herkese geçmiş olsun. Sürecin sonuna geliyoruz, umarım bu işi layığıyla yapacak dostlarımız kazanır. Mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ben de sordum, bana bir aydan önce açıklanmaz dediler sadece.
-
@besplatno son 3 yılı baz alırsak muhtemelen 55-60 günlük bir süre sonunda açıklanır gibi. Ama daha erken açıklanabileceğine, mayısa kalmayacağına dair de duyumlar vardı.
-
Yani isteseler yarın açıklarlar, malum Sayıştay mülakatların bittiği gün ya da bir gün sonra açıklıyor sonuçları. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı da 5. günde açıklamıştı. Bildiğim kadarıyla zaten hakkımızda güvenlik soruşturması mahiyetinde bir araştırma da yaptılar. Yani şu an Bakanlık özelinde açıklanmaması için bir sebep yok, ama gündem çok yoğun malumunuz, süreç uzayacaksa bu yüzden uzayacak.
-
Bu olaylardan en hasarsız çıkanlar kaymakam adayları oldu valla. Öyle boyle mülakatları bitti. Bundan sonra herhangi bir mulakatin yapılması için en az 1.5 ay falan geçmesi lazım.
-
@2pacalypse aynen hocam mülakatlara bir ara verilseydi 2 Aydan önce tekrar devam etmezdi.
-
@hakimadayı06 Şükür öyle yada böyle bir şekilde bitti de büyük yük kalktı üzerimizden
-
@besplatno benim için çok iyi oldu iki mülakatım daha var büyük ihtimal ertelenir o arada kaymakamlık açıklanır düşünme fırsatım olur
-
Arkadaşlar bana gelen soruların hepsini yanıtladım. Başlangıçta(giriş ve kendini tanıtma aşaması) hiç heyecanlı değildim ses tonum vs. Ama sorular gelmeye başlayınca heycanlanmaya başladım bir ara sesimin titrediğini bile fark ettim. Ayrıca otururken tam arkama yaslanıp ayaklarım yere tam basacak kuralını çok vurgulamama rağmen o an unuttum. Sizce normal denecek düzeyde midir bu heyecanlar, yani var mıdır bende en ufak heyecan yoktu, baştan sonra kadar duruş konuşma herşeyim olması gerektiği gibiydi diyen babayiğit
-
@Camokaa "arkaya tam yaslanıp ayakların tam yere basması" kuralı diye bir şey ilk defa duydum, yalnız yazdıklarınıza bakarsak hala heyecanlı gibisiniz Sıkıntı yapmayın, mülakatlarda bayılan bile oluyor. Emin olun soruların tamamını bilmeniz falan da önemli değil, zaten mesleğe kabul edilirseniz bilmeniz gereken her şeyin eğitimini alacaksınız. Referansın haricinde, mülakat komisyonları sorulara doğru cevap vermenize değil, özellikle heyecan ve stres altında ve bilmediğiniz konularda kendinizi nasıl ifade ettiğinize bakar.
-
@hakimadayı06 ertelenmez hocam. Hakimlige daha 1.5 ay zaman var. Bütün bu curcunanin 1.5 ay süreceğini sanmıyorum. Zaten baksan Mart ayında olan sinavlari 2 Mayıs 3 Mayıs gibi tarihlere atıyorlar.
Tabi virüsün gidişatına da bağlı biraz.
-
@2pacalypse Sayıştay ön görüşmeler ertelendi en azından Sayıştay mülakatı sarkar
-
@hakimadayı06 hakkinda hayırlısı hocam. Biri olmazsa biri olur zaten. Kafaya takmana gerek yok
-
@2pacalypse valla öyle bir garanti verseler biri olmazsa biri olur diye hiç takmam kafama :))
-
Aof mezunu olupta sınava giren oldu mu arkadaslar
-
@engineerisletme evet
-
@hakimadayı06 3 ü de olmamıştı benim arkadaşımın,olabiliyor bazen
-
mülakatta sesinin titremesi eksi puan mı değerli arkadaşlar
-
komisyona "bu arkadaştan kaymakam falan olmaz kimse kusura bakmasın" derecesinde bir intiba bırakmadıysanız mülakat konusunu kafanızda kapatmanız gerekıyor. Artık iplerin sizin elinizde olmadıgı bir surece gecıldı demektır .
Yok eğer öyle bir intiba bıraktıysanız işiniz imkansıza yakın .