2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
En tecrübeli adayda dahi heyecan olur. Ses titremesi olabilir, bildiğini unutur, kem küm eder. Heyet bunun bilincindedir zaten. Mazur görülür yani. Bunları çok kafaya takmayın. Ancak arkadaşın da dediği gibi, bu adamda kaymakam kumaşı yok intibası uyandı ise o iş bitmiştir. Yok değilse şayet umut var demektir.
-
@Kethüda Hiç Referansı olmadan kazanan biri biliyor musunuz peki?
-
Tecrübeli arkadaşlar,bakanlıktan duyumu olanlar,forum yöneticileri,sizce sonuçların açıklaması ne kadar sürer?bu salgın olayı uzamasına sebep olabilir mi?konuyla ilgili söylenti duyum tahmin vs yok mu acaba ?
-
@mia_nur ya süreci uzatır bu virüs meselesi varken mülakatla uğraşacak vakit bulamazlar yada süreci kısaltır gündem zaten yoğun sonuçları açıklayalım aradan çıksın derler
-
@pasazade şahsen tanimiyorum, denk gelmedim ancak yeni personel genel müdürüyle birlikte %15-20 oranında referansi olmayan, sınav ve mülakat performansıyla değerlendirilip alınan olduğunu birkaç adaydan duydum.
-
Dostlar sali gunu sormustum ben ne zaman aciklanacagini. Tahmini olarak en az bir ay dediler, su an bu yonde bir calisma yok dediler. Malum gundem cok yogun, nisanin ortalarinda aciklanir diye umut ediyorum
-
@OFLU61 öyle bir intiba bıraktığımı düşünmüyorum açıkçası sorulan soruların hemen hemen hepsine cevap verdim lakin konuşurken sesimdeki titrekliği farkettim. Sesimiz titredi diye de adımız üzerine kırmızı kalem çekmezler inşallah
-
kaymakam konuşmaları için araştırma yaparken 5 yıllık kaymakamın bile törende heyecanlandığını sesinin titrediğini söyleyeceklerini unuttuğunu gördüm. Mülakatta kapıdan içeriye girerken şahsen yüzüme bile bakılmadı ve kendimi tanıttıktan sonra beş tane basit soru sordular teşekkür edip mülakatı bitirdiler. rahatlatıcı soru veya muhabbet tarzında hiç konuşulmadı bütün bunlara baktığımda umutlanmamam gerektiğini düşünüyorum
-
@muhacir kaç gündür yazıcam vazgeçip duruyorum.
personel gn md de kim oluyor. 2017 mülakatında mülakatlar bitti,sonuçların açıklanmasını beklerken personel gn md vali diye bir yere atandı. komisyon denilen kişilerin hiçbir etkisi yok,bu böyle biline."bu arkadaşta kaymakam kumaşı yok kimse kusura bakmasın intibası..." bu da yanlış. 4 kere kazandım. bu gözler kimlerin kaymakam diye alındığını gördü... garson gibi giyinen mi,kırık kırık konuşan mı,ilkokul çocuğu gibi ona buna şaklabanlık yapan mı,koltuğa bi oturayım ilk işim bütün amirleri karşıma dikmek olacak diyen 22'likler mi... isyan ettim... ağladım... ben bu memlekete sevdalı iken... daha dün bir dostum dedi "abi sen yine iyi devletini seviyorsun,bunca mülakattan sonra ben olsaydım devlet millet düşmanı olmuştum" diye...
torpil bulamazsan olamazsın bitti.
o eskidendi 15 20 kişi referanssız.
çok vatan memleket sevdalısı arkadaş harcandı çok...
güçlü iktidarlar,toplum yeterince "gelişmemiş" ise hep ve her alanda sorun yaratır; yaşıyor olduğumuz budur...
iyi günler dilerim kardeşlerim. -
Geçen yıl mülakattan ağlayarak çıkan birisi kazandı. Gerisini siz düşünün arkadaşlar
-
@BlackList neden ağlamış
-
@k-k Artık hiç umutlanmıyorum
-
@ank3435 içeride hiç konuşamadığı heycandan takılıp kaldığı İçin
-
@hakimadayı06 yani işte daha net ve kendinden emin şekilde,duyuma dayalı yorumumuz olsa.zaten iki ihtimal var orası kesin
-
@mia_nur daha net duyuma ulaşabilecek yani bakanlıktan duyum alabilecek arkadaşlar foruma bakmıyorlar sonuçların açıklanmasını bekliyorlar
-
@hakimadayı06 @108-Dönem diye bir arkadaş vardı içerden güzel bilgiler veriyordu ama buradaki bazı patavatsızlar küstürdü sanırım
-
@k-k 1. Mülakat heyeti etkilidir. En azından olamayaciginiz hususunda verdiği not etkilidir.
2. Her mülakattan elenen memleket sevdasını yitirecekse o kişide bir problem vardır. Kendini gözden geçirmelidir.(Çok kez bir çok mülakattan elendim, kaymakamlik dahil. Vatan sevgimi sorgulamak aklıma gelmedi)
3. Ben elendim diye alınan kişilerin hepsi liyakatsiz diyemem. Ben kişide kusur gördüm diye o kişi devlet nezdinde kusurlu olmayabilir. Mükemmel dediğim kişi de sıkıntılı çıkabilir.
4. Referans olmadan giren var şeklinde duydum dedim ve buna inandığım için soran arkadaşlara paylaştım. İnanmayana saygım var ama imkansız diyene (inanıyorsa eğer) nasip olgusunu hatırlatırım.
5. Mükemmel değiliz. Alternatifsiz değiliz. Birden çok girdim diye alinacagim diye bişey yok. Referans kuralsa kişi de layiksa buna da itirazım yok. Kişi layık değilse alındıysa vebali alanın ve o görevi yerine getiremeyenin boynunadir.Moral bozmaya gerek yok. Herkes üzerine düşeni yaptı bu süreçte. İnşallah hakkımızda ne hayirliysa o olur. Kazansaniz vatan sevdalısı kaybetseniz vatan düşmanı da olmazsınız. İçinizdeki cevheri koruyun. Açıklandığında kazananları tebrik etmek için ve vatana hayırlı hizmetler yapmaları için duacı olacağımi yazmak için uğrayacak buraya. Kalın sağlıcakla.
-
@muhacir, içinde söyledi: 2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
@k-k 1. Mülakat heyeti etkilidir. En azından olamayaciginiz hususunda verdiği not etkilidir.
2. Her mülakattan elenen memleket sevdasını yitirecekse o kişide bir problem vardır. Kendini gözden geçirmelidir.(Çok kez bir çok mülakattan elendim, kaymakamlik dahil. Vatan sevgimi sorgulamak aklıma gelmedi)
3. Ben elendim diye alınan kişilerin hepsi liyakatsiz diyemem. Ben kişide kusur gördüm diye o kişi devlet nezdinde kusurlu olmayabilir. Mükemmel dediğim kişi de sıkıntılı çıkabilir.
4. Referans olmadan giren var şeklinde duydum dedim ve buna inandığım için soran arkadaşlara paylaştım. İnanmayana saygım var ama imkansız diyene (inanıyorsa eğer) nasip olgusunu hatırlatırım.
5. Mükemmel değiliz. Alternatifsiz değiliz. Birden çok girdim diye alinacagim diye bişey yok. Referans kuralsa kişi de layiksa buna da itirazım yok. Kişi layık değilse alındıysa vebali alanın ve o görevi yerine getiremeyenin boynunadir.Moral bozmaya gerek yok. Herkes üzerine düşeni yaptı bu süreçte. İnşallah hakkımızda ne hayirliysa o olur. Kazansaniz vatan sevdalısı kaybetseniz vatan düşmanı da olmazsınız. İçinizdeki cevheri koruyun. Açıklandığında kazananları tebrik etmek için ve vatana hayırlı hizmetler yapmaları için duacı olacağımi yazmak için uğrayacak buraya. Kalın sağlıcakla.
Bu sınavda 1. Olan aliniyor diye bir teamül duymustum eger bu dogruysa referanssiz alımın az da olsa olabilecegi ihtimali daha kuvvetli geliyor. Ama mesela hakimlikte 1. Olanlar da eleniyor son 2 senenin 1.si elendi.
-
Mevcut Personel GM şu an Bakan beyin sağ kolu gibi ve kendisi baya etkili bir isim. Öncekilerle kıyas yapmamak lazım.
-
@pasazade emin misiniz? bu idari sınavında 1. ci oldum. Korkuyorum