ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
Hocam yds ye girilse bile 50-70 arası puan işimize yarayacak sanırım girmek için girmek bir yarar sağlamayacak galiba ? Eylül dekine girsem çalışıp işime yarar mı ? Bir de ben uluslararası ilişkiler alanı yanında hangi alanlara agırlık vermeliyim ?
-
Yds geçerliliği 2 yıl mı 5 yıl mı arkadaşlar ?
-
@jokerr Hocam OSYM'nin kılavuzunda belirtilen şu şekilde;
"Sınavın geçerlilik süresi, kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacaktır. Ayrıca kurumlar
kendilerine uygun geçerlilik süresi belirleyebileceklerdir. " -
@paretowilfredo hocam bu yeni sistemde şimdi mesela muh. maliye aynı oturumda 100 dk şeklinde mi olacak yoksa tek tek 50 dk muh sonra diğer ...
-
Arkadaşlar vmy için hangi puan türü kullanılacak????
-
@adem-simit kpss sonrasi bir ilan icin ongorude bulunmak zor kardesim ilan gelice net olarak gorebilecrgiz.
-
@Fişek-MORGEN anladigim kadariyla her oturumda dersler tek tek verilecek ve sure kisiti ders bazli olacak.
-
@adigeah19 hocam genel olarak P1-P2 ve P3 üzerinden ilana çıkacaktır. Kurumların büyük kısmı YDS taban puanı da isteyecektir, aldığınız puan iş görür, iyi yapmışsınız. 2017 p3 için alacağınız puan önemli.
-
@paretowilfredo hocam kac gundur guyda sizi bekliyorum olumlu olumsuz birsey konusmaniz icin isminizi zikir ediyoruz size herkesin saygisi var inanci var lutfen çağrılara duyarsiz kalmayiniz cogu zaman sizden haber varmi die bakiyorum guy vmy mhuy il goc hakkinda bildiklerinizi yazarsaniz cok memnun oluruz sinav acilmayacak die dusunuyorsaniz bizde calismalarimizi kaymakamliga verelim hersey icin tesekkurler hocam saygilarimla..
-
@paretowilfredo Hocam vmy için tahmin ettiğiniz puan türleri hangileri olabilir?
-
2 senedir 80 üzeri puan alan bir kardeşiniz 3 senedir kpss alanla uğraşan bir arkadaşınız olarak bir teklifim var: bu sene kpss ye girmeyelim toplu olarak çünkü kpss ye girsek de puan alsak da ya kadro açılmıyo ya da başka şeyler oluyo. toplu olarak girmeyelim bu seneki kpss ye ne kaybederiz ki belki siyasalın iibf nin ızdırabını duyarlar belki tepkimizi gösterebiliriz. OLMAZ MI??
-
@xxll kardeşim insanların ihtiyacı olmasa, rahat olsalar, dediğin gibi bir şey olabilirdi.üstelik sınava giren 130 binin üzerinde iibfli var. lütfen daha mantıklı önerilerde bulunalım
-
@paretowilfredo hocam sgk denetmenliği için tahmini yeni puan türü bu olabilir dediğiniz var mı veya nerden öğreniriz sgk hangi puan türünden alım yapacağını? p113'ün karşılığı yok şimdi napıyım ben ?
-
@oguzidane hocam naçizàne p42 yada P43 olacaktır diye düşünüyorum puan dilimleri olarak en mantıklısı bunlar gibi duruyor
-
Güzel bir yazı olmuş.
-
merhabalar. ben 'işletme fakültesi'nde 'uluslararası ticaret' bölümü mezunuyum ve vergi müfettişliği kadrosundan işletme maliye ve iktisat bölümleri için ayrı ayrı puan türleri belirlenmiş. ben bu puan türlerinde bu bölümleri okumadığım için başvuramıyor muyum? yoksa işletme fakültesi mezunu olduğum için işletme bölümünün ağırlıklı olduğu puan türünden mi başvurmak zorundayım. yoksa istediğim bir puan türünden başvurabiliyor muyum? bu cevap çok önemli benim için. teşekkürler şimdiden.
-
Kardeşim senin durumun şöyle; 3 durumda sınavlara girebilirsin
1-) İlanda İşletme Fakültesi'nin belirtilmesi
2-) Zannediyorum iibf'den denklik ile alakan varsa bölümde İİBF denkliğinin 'yurtiçi denklik' kapsamında sınav ilanında kabûlü gerekir.
3-) Bazı kurumlar bölümüne özel alım yapabilir. Bölüm bölüm belirtirken senin bölümünü de sayması gerek. Onlara da başvurabilirsin.Bu koşullar altında girebilirsin sınavlara. Aksi halde malesef bazı alımlardan mahrum kalacaksın gibi görünüyor.
-
@paretowilfredo cevabın için çok çok teşekkür ederim. bazı alımlarda 'işletme fakültesi' ibaresi belirtildiği halde 'maliye bölümü mezunları PX puan türünden alınacaktır' 'iktisat bölümü mezunları PXX puan türünden alınacaktır' diyor. burada da bir çelişme yok mu? şartı sağlıyorum fakat bölüm bazlı puan istiyor. yoksa yapacağı sınavda hangi dersin ağırlıklı olduğu sınava girmek istiyorsak o yüzden mi maliye bölümü diye vurguluyor? mesela maliye bölümünden girenler için maliye soruları daha mı farklı oluyor? kafanı şişirmemişimdir inşallah.
-
@hahamas Estağfurullah kardeşim yanıtlayalım emsal olur diğer dostlarımıza da. Çünkü kafa karıştıran bir konu bu.
Şimdi şunu anlaman gerek evvela. İki şekilde ilan gelir;1-) İİBF/SBF/İşletme Fakültesi/İktisat Fakültesi diye genele bölüm belirtmeden çıkan ilanlar. Eğer bunlarda İşletme Fakültesi de listede varsa, başvurabilirsin.
2-) Zaten Fakülte demez bu ilanlarda; x Fakültenin x Bölümü/Bölümleri denir. Burada senin bölümün direkt belirtilmeli aksi halde başvuramazsın.Üstteki mesajla birleştirerek okursan sanırım net olacaktır.
-
@paretowilfredo o zaman birçok sınava girebilirim sanırım. çok teşekkürler hocam. gerçekten içim rahatladı. normalde takmazdım fakat beklediğimden yüksek bir puan aldım ve müfettişliğin çağırabilme ihtimali olan puan türlerinden 2000 civarı sıralamada oldum. o yüzden muallakta kalmıştım. tekrardan teşekkürler. bir kaç arkadaşım daha var benim gibi onlara da yardımcı olmuş oldun.