ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@paretowilfredo hocam p:40 bildiğiniz üzere vergi müfettişliği puan türüydü %10 yds etkisi vardı, keza sgk müfettişlik %10 yds etkisi vardı, ve ingilizcenin öneminin her geçen gün arttığı bi ortamda, bu saydığım 2 kurum başta olmak diğer kurumlarda sınavlara girmek için yds 50-60 puan gbi bi şart getirmesinler. Böylece aşırı yığılmanında önüne geçerler. Bilmiyorum kimse yds"nin önemli azaldı diye sevinmesin bence 2017 kurumlar sınav açmaya başladığında yds E seviye D seviye dediğinde herkes uff yds yedi başımızı diyecek gibime geliyor
-
@iyimser16 sanmam geçen sgk müfettiş yardımcılığı sınavına girdim çok basitte olsa yabancı dil sınavını kendi yaptı kurumlar kendi sınavını kendi yapcakta olabilir
-
@vmyveyagtbmy ooo aynen hocam bak bu dediğinde çok mantıklı aynı banka sınavları gbi, haa ne olur bu sefer o kdr kolay yapmazda bi ziraat bankasının ingilzce sınavı seviyesinde yapar. Baraj koymaz ingilizcesi kötü olanlar daha çok alan yaparak açığı kapatmaya çalışır.
-
Ben bu yıl ilk defa kpss ye girecektim. Elektrik Elektronik mühendisiyim. A kadorsu alımları için hazırlanıyordum. Ve mühendis alımlarında çoğu puan türünde genel kültür genel yetenek ve yds nin yüzdesi fazlaydı. Bu değişen sistemle tam olarak ne oluyor. genel kültür ve yeteneğin yüzdeleri düşmüş. Mühendisler tam olarak hangi puan türlerinden faydalanabiliyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı
-
@sevvalp
P3+Yds diye tahmin ediyorum çünkü önceki puan türleri arasında %50 gkgy %50 Yds gibi puan türleri vardı, fakat yeni puan türlerinde yds'nin bir etkisi yok. Diğer puan türlerinin de sizinle bir ilgisi olmadığı kanısındayım tabi bu şahsi fikrim. Dediğim gibi Gkgy ve Yds'ye odaklanmanız yararınıza olacaktır. -
@302sino sistem değiştiği için yds nin etkisi kalmıyor. P3 de sadece çift yıllarda b kadrosu atamaları için geçerli olmuyor mu ? 2017 kpss için yds yok p3 yok diğerlerinde de gm nin gk nşn etkisi düşük. Sistemi yanlış anlamış olabilirim bilmiyorum ama örneğin hukukta iyi bir puan almadan mühendisler için a kadrosuna girme ihtimali çok düşüyor galiba
-
Anladım dediğinizi şimdi şöyle bir durum var uzman kadroları için yds'yi ayrıca ister kurumlar yani ilanlar genelde şöyle olur P3 ten 70 veya üzeri Yds'den en az 70 şeklinde. Puanlar değişebilir bu arada örnek vermek için yazdım. Diğer puan türleri ise iibf ve hukuk mezunları için bence. Hangi kurum hukukla alakalı bir puan türünden mühendis istihdam etmek ister ki? Bilmiyorum hiç rastladınız mı?
-
@302sino demek istediğim şu örneğin p4 ile mühendis alımı yapılıyordu ve %50 gm %40 gm %10 yds idi bu yeni tabloda %20 gm %20 gk %60 hukuk olmuş. bir başka örnek p6 ile epdk mühendis alımı yapıyordu ve %50gm %10gm %40 yd idi şimdi aynı puan türü % 15 gm %15 gk %40 hukuk %30 maliye istiyor. Eğer kurumlar aynı puan türleri ile alım yapacaksa a kadroları için söylüyorum mühendisler için zor bir durum oluyor. Ve puan türleri azalmış durumda eskiden a kadrosunda mühendis alan birçok puan türü şuan yok.
-
@sevvalp hocam ayni puan türüyle almazlar imkansız. P3+ yds ister o dediginiz türlerde alanlar
-
Aynı puan türlerini tercih edeceklerini pek düşünmüyorum açıkçası. Burda puan türünün isminden öte içeriği önemli. Amaç gkgy ve dilse eğer yds ayrıca istenir bence. Aynı durum iibf için de geçerli mesela önceden p35 le alım yapan gelir uzmanlığı artık farklı bir puan türünden alım yapmak zorunda.
-
@genclerbirlikli p3 bu yıl geçerli olmayabilir çift yıllarda geçerli olduğu için. kurumlar açıklar heralde puan türlerini bakalım artık hayırlısı
-
Her testin kitapçığının ayrı ayrı dağıtılacağı konusundan hem fikir mi herkes. Önceden işletmeden ayırdığımız vakti hukuk ve iktisat için kullanırdık. Büyük problem yaratabilir bu.
-
@302sino açıklama gelır bu hafta veya önümüzde ki hafta muhakkah
-
@sevvalp p3 2 yıl geçerli. Mayıs 2018 e kadar sizin puanınız geçerlidir.
-
@genclerbirlikli p3 b kadrosu alımlarında kullanılmıyor mu yani mayıs 2018 e kdar geçerli olan 2016 kpss nin p3 ü olur. 2017 kpss nin p3 ile alım olmuyor olması lazım. A kadroları da p3 ile alıyor mu
-
@sevvalp p3 ten 2016 yla da alabilir 2017 yide kullanabilir o kurumun kararına kalmış bisey.
Ama 2016 p3 puanın 2 yıl olduğunu gözardı etmeyin
-
Kurumların hangi puan türlerini kullanacağını görmeden yapılan analizler bence şu anda gereksiz.2017 Kpss den sonra göreceğiz
-
@elif-atılgan hanfendi sorularınızın yanıtlarini burada bulabilirsiniz bence
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim
-
kpss hakkında ayrıntılı bilgim yok bu yüzden soru saçma gelebilir ancak
ekonometrı mezunuyum vergi müf. için kasıyordum
p40 p47 ve p57 den alım yapılıyordu
şimdi p47 ve 57 ye kasmayıp alakasız olarak %50 çeko %30 hukuk puanı olan p40 a mı çalışmalıyım. ıktısat muhasebe vs hic calısmayıp.birde yds ye kpssden önce değilde kpss sonrası 9. aydaki güz yds ye girsem olur mu. madem yds puanlarının hiçbir etkisi kalmadı.
sormuşken tam sorayım :D, son olarak askerligin tecilli olmasının negatif etkisi olur mu mülakatta.