2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Platformu
-
Artık yavaş yavaş yılbaşına doğru ilerlerken bu başlığın vaktidir heralde. Buna dair tüm dökümanı şöyle bi araya toplayalım;
Sınav Konuları, Sayıştay Denetçisi Nasıl Olunur?
https://www.tercihiniyap.net/meslek/sayistay-denetci-yardimcisi-nasil-olunur-h6272.html
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yazılı Sınavı Çıkmış Soruları;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/sayistay-denetci-yardimciligi-yazili-sinav-sorulari-h5416.html
Meslek;
https://www.tercihiniyap.net/meslek/sayistay-denetciligi-meslek-tanitimi-h374.html
Maaş;
2020 Sınavı ne zaman? Takip haberi;
https://www.tercihiniyap.net/haber/2020-sayistay-denetci-yardimciligi-sinavi-ne-zaman-h7606.html
Aslında @paretowilfredo dan bir de güzel bir hazırlık yazısı alırsak çok güzel olur Kaynak önerilerinin de içinde olduğu bi yazı.
Ayrıca KPSS Şartı gelmişti, o iş noldu? Hiç uygulanmadı ama hüküm hala geçerli mi?
Haydi başlayalım. -
@albertcamus Açılmış iki gözümün çiçeği başlık Hazırlarız tabi ki dostum. Hakimlik için hazırladığımızdan neredeyse yüz bin dostumuz istifade etti çok kısa sürede. İnşallah buna da güzel bir hazırlık yapalım
Sınavın tarihi ile alakalı olarak netleştirmem gereken hususlar var. Emin olmadan yanlış yönlendirmek istemediğim için yıl sonu duyumum askıya aldım. Netleştirince bu konuda bilgilendirme yapacağım.
Diğer bir husus da KPSS P48 konusu. Bu konuda ÖSYM şöyle bir şey yaparak herkesin ruhunu darlamıştı;Ama bu hüküm hiç uygulanmadı. Ayrıca yönetmelik değişikliği geldi o günlerde ve değişiklikte de kendisine yer bulmadı. Uygulanacağını düşünmüyorum. Zira Sayıştay yetkilileri bu düzenlemeden çok hoşnut değillerdi geldiği gün. Hele geçen sene olanlardan sonra ÖSYM'nin icat ettiği herhangi bir şeye itibar edeceklerini sanmıyorum.
-
@albertcamus hocam sınavın ne zaman olacağı bilgisi güncellenmemiş herhalde. Çünkü pareto en son soruşturduğunda 2020 sonlarına doğru diye güncellemişti açılması beklenen sınavlar başlığında.
-
@paretowilfredo
Hocam bilgilendirme yazısında 2020 ortalarında sınav yapılmasını bekliyoruz denilmiş. Bu konuda bir duyum var mı acaba?
Kısa zamanda sizden konu hakkında bir bilgilendirme yazısı bekliyoruz. Sınav zamanı, kaynaklar vb. konular hakkında.
Şimdiden teşekkürler. -
Sayıştay başkanı konferansta söylemişti yıl ortasını işaret etti ancak ne zaman olur bilinmez. Şu bir gerçek gibi 2020 de sınav var hayirlı uğurlu olsun.
-
@marjinalmaliyt57 kpssden önce mi sonra mı olur gibi bir duyum var mı
-
@siyasallı77 yok hocam. Nokta atış aramayın gerek yok şu kısır sene de sinavın olma ihtimali bile bence yeterli. Eskiden en az alımı sayıştay yapardı şimdi en cok alımı sayıştay yapıcak nerdeyse
-
@marjinalmaliyt57 ben de tam onu diyecektim hocam.
-
Takipteyim, hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Hukuk mezunu olup da hazırlanmayı düşünen arkadaş var mıdır?
-
Bu başlık kaliteli başlık olsun troller gelmesin gerci sayıştay sınavına herkes hazırlanmayı göze alamıyor bu nedenle cok fazla başımız şişmeyecek gibi.
Şimdiden başlatayım ben. Daha önce kazanan hangi kaynakları önerir hangilerinden daha iyi performans aldılar ? -
Muhasebe ve hukuk için hangi kaynakları önerirsiniz? Hukukta murat var elimde ancak yeterli gelir mi bilemiyorum.
-
@lafz hocam yerinizde olsam hazir vakit varken tarayabildiginiz kadar kaynak tarayın her kaynaktan ogrenebildigimiz soru bize kar saglayacaktir sayistay sinavi ayni zamanda hız sınavı süreyi de yenmek gerekir diye dusunuyorum
Nacizane tavsiyem muasebede ferhat yildiz ve alican hoca hukukta da bol soru ve tekrar -
@marjinalmaliyt57 teşekkür ederim hocam, soru çözme anlamında doğru diyosunuz ben konu çalışma anlamında yeterli gelir mi diye merak ediyodum ama sizin dediginiz gibi soru ağırlıklı gitmek gerek galiba
-
@lafz hocam konuda bana sorarsanız pek faretmiyor. Herhangi kpss konu anlatımlı bir konu kitabi hukuk icin yeterli olucaktır diye düşunuyorum.
-
@lafz
Test sınavı için muhasebe sorularının çok da zor olmadığı söyleniyor. Ortalama bir çalışma ile yapılabilir. Ancak yazılı kısma kalır ve muhasebe seçerseniz kaliteli sorular geliyor. Muhasebede en detay ve can sıkan sorularda bile birşeyler yapmak istiyorsanız Alican Dovletov’un kitaplarından ilerleyebilirsiniz. Özellikle Rasyo Özgün Sorular temel ve ileri seviye olarak ikiye ayrılmıştır. Faydasını görürsünüz. Biraz zor ve detaylıdır kitapları ancak hakkını verirseniz çok şey kazandırır. -
@SRPR yardımlarınız için teşekkür ederim
-
Merhaba dostlar.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavına hazırlık yönergesi hazırlayacağımın sözünü vermiştim. Buyrunuz, çalışmamız hazır. İnşallah faydalı olur
Herkese iyi çalışmalar diliyorum. -
@paretowilfredo
Emeğiniz için teşekkürler hocam.
İktisatlar için Yüksel Bilgili uygun mudur sizce? -
Bir iibfli icin bence en tepe meslek.Yıllarca peşinden "kıymetlimisss" diyerek koştum.1 yıl aradan sonra bana tekrar deli gibi hukuk iktisat muhasebe maliye dersleri calistirtacak tek kadro.2020 ortasini da görünce hemen "vaktim var bu sefer olacak" diye düşünüp bir iibf alan kitapları satan websitesine girip kitaplar sipariş edesim geldi Ama hayattaki gerçeklerim aklima gelince bir dur dedim kendime.Kusura bakmayin burasi kisisel blogum değil farkindayim ama düşüncelerimi ifade etmek istedim
Bu arada klâsik sınavı vmy sinavindan pek de zor degil arkadaşlar,bir kere mulakatina kalma basarisini gosterebildim,olmadi.Klasik sinav icin o donemler kamu hukuku kismina themisten çalışmıştım,özel hukuk kismina da monopolden calismistim,hatta ticaret hukukuna kendi notlarimdan bakmistim (Toplam 90 sayfaydi notum) yeterli olmustu.Gözünüzde cok büyütüp kendi motivasyonunuzu sekteye uğratmayın,test sınavına odaklanin derim,testte rakipleriniz daha fazla ve şans unsuru da mevcut.isinizi testte sansa bırakmamak lazım. -
@paretowilfredo bi sayıştay duyumu olsa forumun morali tavan yapacak.