İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@Willsmithh demek istediğinizi anladım teşekkür ederim
-
@jellinek ben tüm ihtimalleri hesaplayıp başvuru yapmak istiyorum kimsenin hakkına girmemek için. O yüzden biraz fazla soru sordum kusura bakmayın .
-
@extraordinary üniversitenin sitesinde sorular var ordan inceleyin hocam alan bilginizi tabiki bilemem ama bol tekrar yapın iktisat çok temel düzeyde idi sorular maliye herkesi zorladı hukuk ortaydı mevzuat ve uluslar bölümü belirleyici oldu çalışanların çoğu 65 doğruları buldu ulus ve mevzuat bölümü iyi olanlar ise 70 ı geçti benim sınava dair yorumum bu başarılar 30 günlük süre çok yeterli bir süre ve geçen sınavdan daha kolay soracaklarini düşünüyorum yoksa 70 geçen 800 kişi olmaz
-
@kaderkismet kardeşim öncelikle eşine ALLAH şifalar versin. İl göç biraz guy gibi değil. Nasıl diyeyim guy da önceden iller belli ve aday ona göre bir ili seçip giriyor sınava. Bildiğim kadarı ile il gocte durum böyle değil. İller öyle sanıyorum ki mülakat asamasi vs bittikten sonra sistemde açılıyor. O aşamaya kadar bilmiyorsun hangi iller olduğunu. İstanbul acabilirde acmayabilirde. Fakat kuvvetle ihtimal açar İstanbul genelde. Heleki 200 kisilik alimla açma olasılığı daha çok. İl seçimi ise sanırım sınav puanı ve mülakat puanına göre yapılıyor. Tercih yapma hakkı tanıyorlar. Tabi kura çekme durumuda var zannedersem. Yinede o süreci çok bilmiyoru bilen bir arkadaş daha net açıklarsa iyi olur. Puan konusuna gelince 83 puan iyi bir puan yine kuvvetle muhtemel gelme olasılığı yüksek sana. Çünkü malum 4000 kişi girecek sınava. Son olarak misal herşey yolunda gitti atandin. Eşinde devlet memuru dolayısı ile bir sağlık durumuda söz konusu bunu göç idaresine beyan ettikten sonra ve eşinin oradan ayrılmaması gerekiyorsa tedavi içinde. Bunu kurum özel bir sebep olarak değerlendirip atamani İstanbul'a gerçekleştirebilir. Tabi bu söylediklerim benim düşüncelerim. Fakat devlet memuriyetinde böyle özel sebepleri göz önüne alıyorlar diye biliyorum. Misal bakmakla yükümlü yaşlı yatalak vs biri var böyle durumlarda bile ataman ona göre ayarlanabiliyor. Yine burda kazandigin kurumun idarecilerininde halden anlayan insanlar olmalarının önemi var.
-
Onceki 45 kisilik ilanda 900 kisiydi sinava cagrilanlar ve 88 le kapatmisti. 4000 kisi diyor simdi o yuzden 80 in altina bile iner simdi. Allah yardimciniz olsun. Umudunuzu kaybetmeyin. Ben 76 aldim yeniden hazirlaniyorum ama basvuracagim.
-
@babameraba, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@serra gmail ve şifrenizin küçük harfle başlaması gerekiyor sanırım , bnde yaşadım o sorunu küçük harfle girince oluyor.
Gmail mi ne için gerekli o?
-
Merhaba herkese öncelikle. P6 puan türünde 80,52 puanım var ve işin gerçeği başvurma konusunda kararsızım. Çünkü 2 yıldır, kurum sınavları ve mülakatlarına girmek için büyük hayal kırıklıkları yaşıyorum. Çünkü hep rekorla kapatıyor, şimdi 4000 kişi demiyor ama 900 kişi de 87,93 le kapattı. Benim tahminim 83,84 le kapatır hadi SGK lıların mülakatlarının belki olması 82 e düşürür. Hep aynı şeyi; aynı dejavuyy yaşıyorum sonuçlar belli olunca nasıl ya çok yüksek kaparmış buna cevap olarak da bunun nedeni ilansızlık diyorlar. Bu replik hep aynı dön güde tekrarlanıyor 2 yıldır.
-
@kaderkismet Bu ince düşünceniz için çok teşekkür ederim. Her iibfli sizler gibi hassas olsa keşke. Neyse konumuza gelince hocam benim bilidiğim kadarıyla İstanbul'daki çalışma yeri vatandaki dediğiniz yer ve kpss+ kurum sınavı+mülakat puanının ortalaması ile il tercihini en son yapıyoruz. Mesela İstanbula 10 kişi alıcaz dediler eğer İstanbulu seçen puanı sizden yüksek 10 kişi olursa siz yerleşemezsiniz. Bu durumda kura ile boş kalan illere düşersiniz. Yani durum biraz riskli ve il göçte rotasyon var sizin için İstanbul olsa bile (inşallah olur) kalıcı olma durumunuz olmaz. Eşinizin rahatsızlığını nedeniyle kalıcı olmanız gerektiğini raporlarıyla birlikte giderek mahkemeden talep ederseniz bakmakla mükellef olduğunuz insan olduğu için başka yere gönderilmezsiniz
-
@kaderkismet dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla anlattım hocam inşallah aydınlatıcı olmuştur
-
Başvurusunu tamamlayanları alsınlar bence ekstra sınava ihtiyaç yok gibi duruyor, insanlar başvurmasın diye sistem yapmışlar ve bu engeli aşanlar kadroyu hak eder bence....
-
@LioN amin cümlemizin hastalarına Allah şifa versin. Cevabınız için çok teşekkürler. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur hepimiz için.
-
@jellinek öncelikle cevabınız için teşekkürler. Hepimiz senelerce ilan bekliyoruz. Tabiki bu hassasiyeti göstermemiz gerekiyor empati kuruyorum ben sadece. Umarım dediğiniz gibi herkes böyle hassas davranır. İnce eler sık dokur. Sonunu bilerek sınava başvurur. Gitmeyeceğimiz yerler için başvurup kimsenin hakkına girmeyi göze alamamalıyız. Benim eşim engelli öğretmen kadrosunda. Onun sağlık durumu olmasa her yer giderim ben.
İstanbul için servis imkanı oluyor mu acaba biliyor musunuz. Bu konuda ciddi strese girdim. Ona göre oturup ders çalışacağım. Şu an sadece kararsızım başvuru yapıp yapmama konusunda. Dediğim gibi kimsenin hakkını gasp etmek istemiyorum çünkü. -
@kaderkismet hocam Allah sizden razı olsun. Malesef kurumun servisi yok ama gerek il göçte gerek muhtelif vergi dairelerinde çalışıp Anadolu yakasında oturan karşıya gidip gelen bir çok arkadaşım var Avrupa yakasında kiralar çok yüksek olduğu için özellikle Anadolu yakasında oturuyorlar. Eğer İstanbul değilde başka küçük bir ile falan giderseniz oralarda da valilik binalarının içinde dolayısıyla merkez ilçelerde oluyor. Nacizane tavsiyem başvurun ve çalışın eğer Avrupa yakasından ziyade Kocaeli tarafına yakınsanız ve Kocaeliye alım olursa (büyük ihtimal olur) orayı da yazabilirsiniz
-
@jellinek hocam sizden de Allah razı olsun. Umarım Allah kabinize göre hayırlı bir iş verir. Ben Ümraniye'de oturuyorum. Kocaeliden ziyade karşıya daha yakınım yani. Düşününce Fatih çok uzun bir yolmuş gibi geliyor fakat bilemiyorum. giden arkadaşlarınız kendi araçları ile mi gidiyor acaba. Yoksa metrobüs falan mı kullanıyorlar.
-
Dostlar yardımınıza ihtiyacım var bu il göç ün 78.9 a gelme durumu hayal midir?Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.
-
@İbemodigliani Çok zor
-
@SonMaliyeci sağol hocam
-
@İbemodigliani gelip gelmemesini boşverip şuan alan çalışın zor yada kolay sonuçta belirsiz alan çalışın gelirse kanunlara bakarsınız gelmez ise belki başka bir yer gelir
-
@İbemodigliani benim de 79.91 p6 puanım ama diğer arkadaşların dediği gibi alana bakıyorum zaten şurda 15 gün çalışmış olacağız. 10 Ocakta girmeye hak kazananlar açıklanacağı için bize faydası guy gelirse ona çalışmak için hiç yoktan hevesimiz gelir. Ha olurda sıralamaya gireriz o zaman da kanuna bakarız 20 soru geliyor az değil zaman da yeterli.
-
@sena_25 Başvuruyu bugün de yapamadım . Ne yapmam gerekiyor