İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@onur06 ortalama vergi oranı yada yükü çok bir fark olduğunu ben düşünmüyorum. Neyse hocam sana daha fazla cevap vermiycem. Sen itirazını yap içinde kalmasın ama kimseyi algıcı o bu diye karalamadan yap.
-
@scofieldmustafa eyvallah buna bişey diyemem belki de sadece ıslm iptal olacaktır ama itiraza değer 3-4 soru olduğunu düşünüyorum. Senin nezdinde az önce kırdığım insanlar olduysa da affola
-
@Marsiyal dimi hocam sonuçta ikiside birbirine orantilanmasiyla bulunan bir sonuc ha yuk demissin ha oran
-
@Marsiyal en yakınındaki herhangi bi kaynaktan bakıp ortalama yükle oranın arasını fark olduğunu görebilirsin.
-
@80üstamadnnmsz olur hocam özelden mesaj atabilir misin haberleşelim
-
Beyler itiraz icin dislama sorusu gerekce olarak sunu yazdim.
Sorunun doğru cevabı C şıkkı olarak
gösterilmiş. Fakat B seçeneği de doğrudur.
Şöyleki LM’nin eğimini belirleyin iki faktör
vardır. Bunlar para talebinin gelire duyarlığı
ve para talebinin faize duyarlığı. Bu iki faktör
arasındaki oransal ilişki “para talebinin gelire
duyarlılığı” / “para talebinin faize
duyarlılığı” şeklindedir. B şıkkında
bahsedilen para talebinin faiz oranlarına
duyarlı olmaması durumunda LM’nin eğimi
sonsuz olacaktır. Bu durumda LM eğrisi faiz
eksenine paralel, gelir eksenine dik olacaktır.
LM bu konumda iken yapılan kamu
harcaması IS’yi sağa doğru kaydırarak
sadece faizlerin artmasına neden olacaktır.
Gelir üzerinde hiçbir etki yaratmayan bu
durumda tam dışlama olacaktır. Bu
sebepledir ki B şıkkı doğru bir seçenektir. -
İs lm icin gerekce olarak
Sorunun cevap anahtarında doğru şık için A
seçeneğini göstermekte. Fakat A seçeneğinde
maliye politikası tam etkin oluyor. Şöyleki
LM ne kadar çok yatık olursa genişletici
maliye politikasının etkinliği daha yüksek
olacaktır. LM’nin tam yatık olma durumunda
ise IS’nin sağa kayması faizleri arttırmadan
geliri arttıracağından maliye politikası tam
etkin olacaktır. Maliye politikasının
ekinliğinin sıfır olduğu durum ise LM’nin
faiz eksenine paralel olduğu durumdur. Bu
durumda IS, genişletici maliye politikasında
sadece faizler üzerinde etki edecek ve
dışlama etkisi yaratacağından politika etkisiz
olacaktır. Diğer seçeneklerden sadece B
seçeneği sorunun doğruluğuna bir nebze
olsun yaklaşıyor fakat likitide tuzağı dışında
LM’nin bulanabileceği iki durum
olduğundan ve maliye politikasının
etkinliğinin sıfır olduğu nokta bu iki
durumdan sadece birine –LM’nin dik olduğu
durum- karşılılk geldiğinden B seçeneği de
yanlıştır. -
@onur06 yük ile orana mı takıldın takıla takıla biraz bu tip sınavlarda yüzeysel düşünmeni tavsiye ederim fazla akademik bilimsel yaklaşmaya çalışmışsın
-
@Ysgnd5 şöyle düşündüm faizlerin artmasıyla hanehalkının elinde para tutmasının fırsat maliyeti artar. Bireyler genellikle bu durumda gelirlerinin büyük bölümünü tasarrufa kanalize ederler( genellikle bankalarda vadeli tevdiat hesaplarında) Y=C+S eşitliğinden kullanılabilir gelirin büyük kısmı tasarrufa gittiğinden C azalacaktır.
-
@onur06 yok hocam internetten yazilanlardan kirilacak kadar kirilgan bi yapim yok cok şükür. Doğrudur kesinlikle iptal edilmesi gerek. Sinav stresi barajda kalma korkusu olur böyle seyler fakat insanlara on yargiyal yaklasmayin lütfen. Bu süreçte @kemankeşş kardesimiz degerli bi kardeşimizdir
-
Stagflasyon sorusu doğru mu kabül edildi pek takip edemedim de ? Cidden sorunun yanlış olduğunu düşunen yok mu şaka gibisiniz yanlış olduğunu düşunen yoksa...
-
@varol yorum ya,arsaniz ona göre duzeltecem
-
@kemankeşş sizin cevabınız yanlış değil benimki de ama ortada iki cevap var ya iptal olacak ya da ikisi de doğru kabul edilecek hepimizin emeği var sonuçta
-
@varol yorum yazarsaniz ona gore duzenlicem
-
@kemankeşş sayfa 261e baktın mı cevap alamadım buna
-
@marjinalmaliyt57 ben düşünmüyorum açık bir makale var üzerinde yazılmış eğer bulur isem size atarım ki 4t kitaplarındada çözümler hep artar artar şeklinde
-
@errayn sorunun kökunü ben mi anlamadim acaba. Stagflasyon yaşandıgında keynesyen politika uygulanıyor ve ne olur diyor. Yani piyasada hali hazırda bir stagflasyon var ve keynesyen politika uygulanmamız isteniyor demi soru budur yani turkcede hata yok ?
-
@onur06 261 de devlet borçlanması var bende 6. Baskı
-
@varol güzel olmuş herkes böyle yazsın itiraz edecek
-
@errayn hocam 4t 4t tutturmuşlar çıkmış soruları hatalarla dolu bir kitap adam ösym nin cevap anahtarına bile bakmamış bide yanlış şıkka açıklama yapmış falan. Ben asla tavsiye etmiyorum kimseye. Ben maliye profesörü değilim ama ösym nin doğru kabul ettiği cevabı yanlış kabul edip açıklama yapan başka bi kitap görmedim ben. Ama adı çıkmış işte 4t diye orada yazan herşey doğrudur...