Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@aroma kıymetli hocam azalan verimler çıktı ile alakalı bir durum değil mi heryerde kısa dönem uretim.fonksiyonu bölümünde anlatılır toplam ürün ve marjinal ürünle alakalı bir durum burda maliyetler ile ilgili durum nedir
-
@Willsmithh hocam maliyet ve verimliliğin ters calismasindan mütevellit soruda azalan verimleri maliyet eğrileri ile bagdastirmamiz istenmiş Soruda . Maliyet ve verimlilik egrilerini cizdigimizde üretimin 2.bölgesinde (azalan verimler) apl nin max olup ardindan azalması dolaysıyla ac nin de min olup artması gerekir. Ancak a seçeneğinde ac nin er geç artacağı yazıyor buna uyan seçenek b olmalı ..Kaçırdığım goremedigim bişey mi var acaba. Çünkü itiraz edeceğim sorular var
-
@aroma ben de sizin gibi düşünüp b yi işaretledim
-
- Soruda enflasyon artmasi dememis dikkatten kaçmış bu durumda talep enflasyonun artması ekonomik istikrarı sağlama nedeniyle kamu harcamalarını gerçekte artırır diye düşünüp gerçekte artar dedim ...
-
@ramsey itiraz dilekçesini akşam yazacam hocam . Biraz daha kafayi toparlayıp .
-
79 doğru da benden kaçla kapatır ya ütopya olmayan bir fikir tespiti yapsak iyi olur. En son merkez 14 kişi 76 ile kapatmış şimdi 20 kişi ?
-
82 doğru da bende var arkadaşlar. Puanları liste halinde yapabilecek olan var mı. Ya da toplayan.
-
İktisatta AFC sorusuna mutlaka itiraz edilmesi gerekiyor çünkü onun azalmasıyla azalan verimlerin bir alakası yok tufan Samet hocanın kitabında da o şekilde ifade ettiğini net bir şekilde hatırlıyorum keza dernek sorusu da sıkıntılı
-
Arkadaslar tuketici artığı sorusunda da bir yanlışlık olabilir mi siz ne düşünüyorsunuz
-
@ramsey hocam tüketici artığı maksimum olur diye kitabımda yazıyor bende öyle yaptım kimse ses çıkarmadı anlamadım ben
-
@Willsmithh ben de sonsuz olur şıkkını işaretledim emin olarak ona da yanlış demiş cevap anahtarı
-
@ramsey soru yanlış bence de .hatta b seçeneği ifadesi tüketici attığı tanımına ters değil mi ben mi bugün soruları anlamıyorum. Hatta tekelin 1. Derece fiyat farklilastirmasi p= mr eşitliğinde sağlaması sebebiyle tüketici rantını tamamen ele geçiriyor ve t. Rantı sıfır diye hatırlayıp yaptım sınavda. Hatta bunları bunları es geçsem de p= mc esitlginde mr=ne eşitliği otomatik sağlanıp yatay cizersek de t rantı yok ..
-
Hocam ben ona itiraz etmeyi düşünüyorum sonsuz olur
-
@ankara0648 hocam tüketicinin ödemeye razı olduğu max fiyat ole ödediği fiyat aynı iken nasıl rant elde eder ve sonsuz olur ?
-
@aroma ben de tüketici artigi yoktur demiştim hocam.
-
@aroma hocam ben de tuketici artığı yoktur dedim ama kimseden ses cikmayinca kendimden şüphe duyuyorum
-
@Bernstein itiraz edelim bende edeceğim hocam
-
Tam rekabet piyasasında D=P=mc=mr=ar durumunda tuketinci rantının sıfır olmasi gerekiyor(tuketici rantı; talep eğrisinin altında, denge fiyatının üstünde kalan alandır. tam rekabet piyasasında D=P=mcdir. Dolayısıyla tüketici rantı oluşmayacaktır) diye biliyorum o yuzden ben a şıkkını işaretledim.
-
Arkadaşlar 15. Soruya dair düşünceniz nedir? B kitapçığından bahsediyorum
-
@Bernstein ödemeye razı oldugu max fiyat belirtilmemiş ama hocam. ordan gitmek yanlış olur