Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@Bernstein hocam ben pek çalışamadım aslında hakimlik vardı il göçe girmedim o zaman sonra merkez gelince girmek istedim ve 20 gün tam çalışmışımdır ama kamu mezunuyum son kısıma uzak değildim iktisat maliye yaktı beni ki mevzuatta cumartesi sınavına göre zordu
-
@W-J-Baumol Hangi sınavdan bahsettiğinizi anlamadım
-
@hakimehanımm iktisat ve maliye hem merkezde hem taşrada beni de epey zorladı. Bizim bölümümüz degil diye mi bilmiyorum ama sinavlar icin karsilastirirsam iktisat ve maliye öbür il göçe göre zordu diyebilirim. Keza kanun ve muhtelif de öyleydi.
-
Arkadaşım 91 puan aldı kpss den merkezden 73 bekliyor her 91 alan 81 82 değil yani. Ayrıca hiçte kolay bir sınav değildi özellikle maliye
-
@Bernstein bence üniversite hazırladığı için ve ösym soru tarzına alıştığımız için bizleri zorluyor değişik soru kalıpları var ve ilk kez deneyimlendim değişik geldi zor desem zor değil kolay desem değil
-
Ben son kısma bu sınavdan bağımsız başka bir mülakat için çok çalıştığım ve uluslar mezunu olduğum için 19-1 yaptım ama çok kolaydı vs diyemem. Birçok insanın elinin güçlü olduğu bir alan vardır muhakkak ama 5 bölüm de aynı anda çok iyi yapılamaz.
-
arkadaşlar, en önemli fiyatlandirma politikası hangisidir sorusu vardı bu sorunun cevabını ortalama maliyet fiyatlandirmasi verilmis bu soruya itiraz edecek var mı cunku şıklarda ikinci en iyi fiyatlandirma da var.. iki cevabi var
-
@norm Adem kılıç hoca da sayfasında paylaşmış yanlış olduğunu düşünüyormuş sorunun
-
@hakimehanımm ayrıca ortalama maliyet fiyatlandirmasinda zirve talep fiyatlandirmasi da vardir yani talebi olabildigince en yuksege cikarmak vardir.. ortalama maliyet fiyatlandirmasini dogru yapan var mı bilerek cünkü şıklara hepsini koymuslar
-
@norm Vallahi öyle sorularda hep bi tuhaflık var hepsine itiraz edesim geliyor
-
Sorulardaki dil ve ifade sekli kesinlikle çok absürd özellikle iktisat ve maliye için diyorum..
-
@norm, içinde söyledi: Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
arkadaşlar, en önemli fiyatlandirma politikası hangisidir sorusu vardı bu sorunun cevabını ortalama maliyet fiyatlandirmasi verilmis bu soruya itiraz edecek var mı cunku şıklarda ikinci en iyi fiyatlandirma da var.. iki cevabi var (baska yanlis gordugunuz varsa onlara da itiraz edelim)
-
Arkadaşlar İktisatta 2 tane cevabı olan soru var ortalama maliyet fiyatlaması ve 2.en iyi fiyatlama
Hukukta şekle aykırılığın yaptırımı sorulmuş idareye göre yokluk borçlara göre mutlak Butlan soru net değil neye göre cevap mutlak Butlan bu soru da hatalı
İktisatta 2001 ve 2008 krizi bu soru da açık değil sebebini mi soruyorsun yoksa uygulanması Gereken müdahaleyi mi sorular Farklı şekilde yorumlanabiliyor ben mi yanlış düşünüyorum
Aynı şekilde iktisatta tüketici rantı sorusu -
@Claark 2001 ve 2008 krizi sorusunda cevabı yuksek faiz olarak vermis ama benim baktigim bir kaç kitap da merkez bankasi 2008 krizinde faiz indirimlerine gitmistir yaziyor soruda neyi kastettiklerini anlamadım ben
-
Şöyle üstün körü sorulara bir baktim 82 83 doğru saydım. Sorular genel olarak zordu açıkcası. Bakalım mülakata kalmaya yeteçek mi?
-
@norm 2008 kriziyle beraber FED faiz indirimine gitti ve dünya piyasalarına trilyonlarca dolar enjekte ederek krizin Avrupa'ya ve gelişmekte olan ülkelere sıçramasına engel olmaya çalıştı. Türkiye de diğer ülkelere nazaran yüksek faiz oranı sayesinde 2010-2011 yıllarında yüksek büyüme oranları yakaladı.
-
@Willsmithh kardeşim nasıldı sınav?
-
@ramsey @Willsmithh @aroma katılıyorum size yanlislik var
-
@sneijder5 benim kötü geçti hocam 78
-
@aroma Yurt dışında buluna, kurulan, merkezi yurt dışında bulunan ortaklık,şirket yabancı tüzel kişi sayılıyor.