Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@onuktekin hocam tüzel kişilikte uyrukluk için bi kriter belirtmiyor soruda ve kanuni /iş merkezî .. seçenekleri eleme ile tr dışında bu seçenek kalıyor sadece. Yine çok kaliteli soru sormuşlar
-
@aroma Türkiye'de bununla ilgili doğrudan bir düzenleme olmadığı için medeni kanun, vatandaşlık kanunu,ttk baz alınıyor. Uyruk önemli bu noktada. Tüzel kişinin uyruğuna bakmak gerekiyor. Şıklardan tek farklı olan da C) zaten bilgi sorsa derin soru olurmuş.
-
Arkadaşlar şimdi itiraz edecek varmı ve hangi soruya edecek organize olalım boşa para vermeyelim
-
@Willsmithh bence ortalama maliyet fiyatlandirmasi yanlis adem kilic bir iktisat sorusu kesin yanlis demis ortak bir dilekce hazirlayip verelim
-
Ortalama maliyet fiyat sorusu marjinal maliyet fiyatlama olmayacak mı? Hatalı bana göre bu sorunun şıkkı marjinal maliyet olarak değiştirilmeli
-
@SonMaliyeci kamu ekonomisinin devam edebilmesi için diyor arkadaşlar yani kamu ekonomisi mali tekel ile sürdürülüyor 1960-1980 arası gibi bunlarda ortalama maliyet fiyatlandırma yapmak zorunda aksi halde zaten çalışamaz ve piyasadan çekilir.Sorunun başındaki kamu ekonomisi demesi bu yüzden marjinal maliyeti sorsa piyasa ekonomisi veya bir ekonomide diye sorardı
-
Ben sadece gördüğüm kadarıyla azalan verimleri yanlış.çünkü azalan verimler çıktı ile alakalı bir durum verimlilik eşittir çıktı zaten maliyetler ile alakalı bir durum yok değişken faktörün arttıkça once marjinal ürünü arttırması daha sonra belli bir seviyeden sonra düşürmesi yanı değişken faktörün verimi değişiyor. Burda maliyetle alakalı bir durum yok azalan veriler yasası kısa dönemde değişken faktörün artması ile alakalı bir durum
-
Soru iptali olursa herkese mi puan gelecek yani 99 soru üzerinden mi bir puan dağılımı yapılıyor yoksa sadece doğru yapanlara mı
-
@hakimehanımm hocam o soru yok sayılıyor doğru cevaplarınız 100/99 ile çarpılır
-
@Willsmithh hocam verim ve maliyetler ters çalışır. Verimle alakası var o sorunun
-
@Willsmithh teşekkür ederim
-
@yavuzselim hocam esneklik ile eğim de ters çalışır ama soruda inelastik elastik yerine negatif eğimli ıveya dik diye bahsedilirmı ? Azalan veriler direk değişken faktör ile alakalı maliyet ile verim grafiklerinin ters çalışması birşey değiştirmez bence
-
@Willsmithh Hocam verim dediğiniz şey değişken faktörün kullanımı sonucu çıktıda nasıl değişme meydana geldiği ve bu durumun maliyetlere nasıl yansıdığı ile alakalı. Artan verim durumunda üretim artarak artıyor ve maliyetleri azaltıyo. Azalan verimlere gectiğinde üretim azalarak artıyo ve maliyetler doğla olarak artmaya başlıyor. esneklik eğim arasındaki ilişki daha başka bir konu ve esneklik ile eğim her zaman ters çalışmaz. mesela negatif eğimli talep doğrusu üzerinde eğim heryerde aynı iken esneklikler değişiyo
-
@Willsmithh cevabin ortalama maliyet olmasina itirazim degil bu dogru fakat şıklara ikinci en iyi fiyatlandirma koymuslar maliye kitaplariniza bakin ikisi ayni sey demek.. mesela fonksiyonel gelir dagiliminin diger adi ney birincil gelir dagilimi ikisini de koyunca haliyle ikisi de ayni ve cevap oluyo kastettigim bu
-
@norm ben o şıkkı gormemistim olabilir hocam
-
@yavuzselim anladim.hocam ben şıklarda değişken faktör veya toplam.marjinal.ürün aradjm bulamayınca hiçbiri dedim. Siklarda sıkıntı olduğunu soyleyende var
-
@Willsmithh hocam şıklar benide bi çok soruda yanılttı. bazıları çok alakasız oluyo şüpheye düşürüyo insanı
-
@yavuzselim facebook ve burda aciklayanlara göre kacla.kapatır sizce sınav zorladimi.sizleri ? Sınav zor değildi aşırı ama şıklar ve sorlar çok düşürücu idi bu aşağı cekermi
-
@Willsmithh hocam bence 78-79 gibi kapatır. İptal olacak soru var mı veya kaç tane iptal olur oda önemli tabi
-
@Willsmithh
100-85 (5 kişi)
84 (5 kişi)
83 (5 kişi)
82 (10 kişi)
81 (15 kişi)
80 (15 kişi)
79 (20 kişi)
78 (20 kişi)
Diye bir dağılım olabilir diye düşünüyorum yani ya 77 ya 78 de kapatacak gibi