Kpss iktisat ve diğer dersler için kaynak ve çalışma biçimi tavsiyeleri
-
@cemalicoşan teşekkürler yorumlariniz iyi oldu benim için. Erdal unsaldan çalışmaya karar verdim
-
@cemalicoşan deneyeceğim, teşekkür ederim. Musa hocadan hiç verim alamıyorum.
-
@lakcingofsupply Netiniz çok iyi, ilk kez çalışıp da o kadar az sürede o neti yaptıysanız helal olsun
-
@damra kemal yıldırım Makro iktisat tavsiye edebilirim hocam.Erdal Ünsal ın İktisada giriş adlı kitabı ile başlamanızı tavsiye ederim.Makrosuna bulaşmayın derim.Bu iki kitap ve Yüksel Bilgili İktisat okulları ile desteklerseniz iktisatta level atlarsınız.Başarılar dilerim
-
@y-ayrancı_ogz01 tufan samet özdurak mikro veya yüksel bilgili mikro ile iktisada girişi destekleyebilirsiniz
-
Yüksel bilgili mikro makro konu anlatımı. Yüksel bilgili çıkmış sorular kitabı. Yüksel bilgili ceteris paribus. Yüksel bilgili doktrin tarihi. 4T optimal beşli. Pegem Economicus Soru bankası 1-2. Bu seti bitiren bitirebilen arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum iktisadı 35+ yapıcaktır
-
Kpss a dan 90 ustu veya 85-90 arası alanlar nasıl başardılar günde nasıl çalıştılar nasıl bir yol izlediler ?
-
@Su28A p3 oldukça düşük geldi bu sene benim(69.5) İktisat 32 doğru 3 yanlış,hukuk 36 doğru 3 yanlış,muhasebe 27 doğru 9 yanlış ve maliye 24 doğru 13 yanlış geldi.(P48 86.8)
Tavsiyem ;temeliniz varsa daha önceki yıllardan ,bolca deneme çözmeniz gerektiği yönünde olacak.
Hukukta bir dersi,iktisatta bir dersi kurban edebilirsiniz.Biraz stratejik davranmanın sizin için iyi olabileceğini düşünüyorum.Genel kültür ve genel yetenek için benim yaptığım gibi son bir haftaya bırakmak yerine son 2 ay kala iyi bir şekilde hazırlanmanız daha iyi olacaktır.P3 çok belirleyici kanımca. -
@Su28A Kpss alan eskisi gibi ders feda edilebilecek bir yer değil. 2019 kpss p48 den 90-91-92 alıp 2-3 sınava girip daha hiç mülakat göremeyen yada hiç mülakat beklentisi olmayan insanlar var. Giriyorsa kişi bu yola tüm dersleri her noktalara her ayrıntıya kadar çalışabilecekse girmeli. Hedefi 95 üstü ise girmeli. Kurumlar eskisi gibi kat kat çağırıp tekrar sınav yapmaktan kaçıyor 4 katı çağırıp mülakatla bitiriyor , 2020 kpss alan sonrası daha da yükselecek puanlar, Her gün ne olursa olsun saatlerse çalışabilecekse girmeli maddi-manevi tam hazır olmalı. Gky kısmı temeli olanlar çok avantajlı ancak tam kıstas değil sizler her branşı 30 üstü yapın p3 75 seviyesinde alacak kadar yapsanız bile p48 95 civarında gelecektir. Size ve kpss alan çalışan arkadaşlara en büyük tavsiyem her gün düzenli programlı çalışmalı sosyal medya yada forum sitelerinden sınava girene kadar uzak durmalı, ne çalıştığını ne kadar süreceğini iyi bilmeli. Allah yardımcınız olsun
-
@W-J-Baumol @y-ayrancı_ogz01 yayın önerileriniz var mı su derste buna mutlaka bak dediğiniz ?
-
arkadaşım eğer sade dil istiyorsan erdal ünsal'dan uzak durmanı öneririm. dili ağırdır, herkesin anlayabileceği tarzda değil.
konu anlatımı için SADE dil arıyorsan yüksel bilgili, soru için mahmut turgut un üstad iktisat işini görecektir. -
@W-J-Baumol insan kendisine inanırsa yapar hocam .Feda etmeden kasıt ,30 net üstüne çıkacak kadar yapabilmek.İnsanların çoğu en ince ayrıntısına kadar konuları yetiştiremiyor.Derya,deniz...Denizdede boğulmamak gerekiyor.
-
Tüm derslere çalışmak yerine YDS kasıp 70 üstü alıp sadece mezun olduğun bölüm dersi iktisat maliye ulus kasmak ve gk gy kasmak çok mantıklı sadece maliye alımlarını beklemektense ki bu bahar guy gelirse allah bilir bi daha ne zaman gelir.p3 de özellikle bu sene umduğunuzdan çok daha önemli
-
@merasim34 bencede çok mantıklı
-
@merasim34 kesinlikle hocam.A grubu artık eskisi gibi değil.Yds ve iyi bir p3 puanıyla merkez uzmanlıklarin en azindan mülakatina cok rahat kalinabilir.2 yıldır guy vmy yok.Mhuy keza öyle.
-
@zenginmemur zaten guy a endeksli kpss çalışmak tam bir harakiri Kaldı ki o bile gelmiyor..
-
@y-ayrancı_ogz01 anladım teşekkürler
-
Arkadaşlar iktisat özgün soru bankası alacağım
Yüksel biligili mi Tufan samet özdurak mı arasinda kararsız kaldım yardımcı olur musunuz -
@mc61 yüksel hocanın özgün sorularını hiç çözmedim onun hakkında bi şey diyemem ama tufan hocanın kitaplarından çok memnun kalmıştım
-
@mc61 tufan Samet ya da analiz iktisat ikisi de çok güzel kaynaklar memnun kalırsınız