Kpss iktisat ve diğer dersler için kaynak ve çalışma biçimi tavsiyeleri
-
Merhaba arkadaşlar,
Özellikle iktisat için tavsiyelerinizi beklerim.
Ibni haldun iktisat kitabından çalışan var mı acaba? -
Analiz iktisat çözümlü soru bankasını kullanıyorum ben beğendim.
-
Konu anlatımlı olarak basit dili olan bir kitap tavsiye edebilir misiniz peki?
-
@damra a kadro makro mikro 5 li iktisat
-
@damra zeynel dinler
-
@damra
4T mikro makro katalaksi fena değil -
Eğer ankaradaysan metro is hani furkan fotokopide çok iyi bir iktisat ders notu var tüm iktisat dahil bence hiç boştan yere kitaplara gömülmeye değmez oku oku bitmiyor arkasina da çözümlü bir soru bankası fazlasıyla yeterli olur bana kalırsa.
-
@gençler23 musa hocanın notlarını mı diyorsunuz?
-
@damra evet
-
@gençler23 onu aldım ama malesef anlayamıyorum
-
@beveridge-eğrisi 5 parça halinde mi o kitaplar?
-
@damra kitap uzunmuş, zaman alırmış, ders notuymuş vs hepsi hikâye kardeş.
Mikroyu ya Zeynel'den ya Erdal'dan,
Makroyu da Erdal'dan
haldır haldır çalışacaksın ve göreceksin ki iktisatta çok iyi netler yapamasan bile her konuyu o kadar iyi anlayacaksın ki.
Ders notları hikâye; üniversitede vize final olsa bir nebze anlaşılabilir ama kpssydi kurum sınavıydı mülakattı vs iktisatı baştan aşağı oturt kurtul derim ben. -
@cemalicoşan iktisada girişten başlamak gerekir mi peki sence erdal unsalda?
-
@cemalicoşan keşke yeterli vakit olsa da tüm dersleri dediğin gibi fakultedeki gibi yaya yaya çalışsak ancak vakit ve para kısıtı varsa bu dediğin şekilde 2 seneden aşağıya hazirlanamazsin. Temmuzda sınava girecek birisi biran önce mantığı kavrayıp soru üzerinden yorum yapmayı öğrenmek zorunda.
-
@gençler23 ankara siyasaldan terkim. Orada okurken de erdal unsaldan ders alıyordum ve kitaplarını bitirememiştim. Dersleri de hiç geçemedim. Yıllar sonra aöf diplomasiyla sınava girmeye niyet ettim. Dersanede de musa hocadan ders alıyorum. Ondan da anlamıyorum iktisadı.
-
@damra uzmanmışım gibi her soruya atlamak haddime de değil de bence gerek yok. Zeynel Hocanın mikrosundan başla, 15 gün sonra ki mikronun başlangıcının doğru anlaşılması önemli bir donedir, eğer kavramayamazsan kendine yeni bir rota belirlersin.
Tekrar belirteyim haddime olmayarak kanaatimi belirtiyorum. -
@damra Musa Hoca mı Allaaah konu derinleşiyor... Musa Hoca henüz makroya başlamadan koşa koşa kaynakları edin. Aksi hâlde makronun, Musa Hocanın anlatısı kadar olduğu yanılgısına düşersin.
Başarılar dilerim. İnş yüksek puanlar alırsın. Hak ettiğin yerlere yerleşirsin. -
@damra parite iktisat diye bir soru bankasi var. pek bilinmis degil. baslangic icin bizim hocamiz onu onermisti. Kitap iktisat hakkinda hic bisey bilmeyen sifir olan bi kisi icin cok iyi. Cok sade bi dili var. mantik kurduyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Ayni sekilde analizi de cozdum. O da onu da tavsiye ederim
-
@lakcingofsupply 2019 alana 3 ay kala basladim. Pariteyi bide economicusun mikro ve makrosunu cozdum 29 net yaptim. Tabi diger derslere cok vaktim olmadigi icin puanim dusuk geldi
-
@lakcingofsupply hocam konu anlatımlı lazım bana. Çözümlü soru var elimde onları da denedim