Türkiye'nin Otomobili
-
Emeği geçenlerin eline sağlık rekabetçi bir araç olmuş çok çok güzel inşallah seri üretime kısa sürede geçer zaten kendini kanıtlamış şirketler daha öncede yapılabilirdi doğal olarak kar maximizasyonu güdüyor devletimiz vergiden muaf tuttu inşallah daha fazla destek verirler yabancı ulkeler gitmez paralarımız yerli sermaye sahipleri kazansın katma değer üretsin
-
Gerçekten cok güzel olmuş.Tasarımı sade ve havalı duruyor.Şuan tek sorun birçok ücretli calışanın bu aracı alacak aylık ücretinin yetmeyiş oluşudur.Fiyatı uygun olursa talep patlaması olur
-
Araç gerçekten tasarım olarak premium standartta. Tabi bu artık elektrikli araçlar için bir iki istisna dışında piyasa standardı. Bu yönden çağı bugün itibariyle yakalamış bir prototip olması umut vaad ediyor.
Pil teknolojisi konusunda alt yapı yatırımı yapılması, ar ge süreçlerine başlanması projenin yaşaması için çok elzem. Çünkü 500 km menzil bugün için yeterli bir standart. Ancak üretime geçildiği zaman muhtemelen orta düzey bir menzil haline gelecektir. Bizim de eş zamanlı olarak ar ge yapmamız ve bu işi pil ile yazılımsal anlamda yakalamamız gerek. Doğru zamanlama, doğru adımlar bu işi sürekli kılar. Bugün halk otomobili olmayacağı açık bu aracın. Orta üst ve daha yukarıya hitap edecek gibi. Ancak süreklilik üretim maliyetlerini minimize edecektir. Bu şekilde 2025'e gelindiğinde 10 milyondan fazla araç satışı öngörülen elektrikli pazarında yerimizi alır aynı zamanda iç piyasada da satışı tabana yayarız.
Sürmesi bu dönüşümü yakalamak anlamında çok önemli.
Umarız 8 seneye yayılan ve bugüne dek yanlış yönetilen bu macera bu kez hayalperestliği milli ve projelendirilmesi ile realist bir zemine oturur da biz de artık bu alanda bir pazar payı ve söz hakkı ediniriz. -
Bana kalırsa başarıya ulaşmasında öncelikli kriter fiyatı olacak gibi duruyor, SUV modeli 200.000'den başlayacak olursa güzel tutunur.
-
Genelde prototip modele çok benzemez arabalar üretimden çıktığında. Ama inşallah çok değişikliğe uğramaz çok güzel olmuş çünkü. Özellikle sedan modeli Müthiş. Bir de 2022’deki kurlar nasıl olacak en önemlisi bu heralde fiyatı için. 180-200 bin lira ideal olur herhalde tamamen elektrikli bir araba için.
-
Yakışıklı sedan model
-
@LioN ben de benzettim hocam otomobillere ve ozellikle tasarimina ilgim vardir. Çinlilerin birebir bilindik markalarinin kopyalari oluyor fakat bizimki buyuk olcude özgun. Ben halen elektrikli otomobil olayina bir turlu alisamadim. Bir ara elektrikli fluence vardi uretimden kalkti. Kuzey avrupa ulkelerinde yayginlasmaya basladi bizde nasil olacak merak ediyorum acikcasi. Ama ulkemizde sifir km otomobil alimgucune gore ciddi pahali. B kadro memurken 2011 yilinda c sinifi sedan dizel otomobil almistim simdi cift maas vs ama gozum kesmiyor degistirmeye.
-
Fiyatı uçuk olacaktır
-
@errayn hocam muadili tesla değil toyota corolladır. Onun da vergiler dahil 206 bin lira olduğunu düşünürsek tamamen yerli bi otomobilin sedani 200 binden yüksek olamaz. 150 bin bile çok. Kendi vatandaşlarının alamayacağı bi arabayi üretip kime satmayi düşünecekler?
-
İşe girdiğimizde almak nasip olur inşallah gercekten çok güzel olmuş,ülkemiz için hayırlı olsun...
-
@scofieldmustafa hocam dediğin doğru ama fiyat tr dekine bağlı olarak direk dolar bazında satılırsa şu özellikte ve donanımda ihracatta bedava gibi birşey yurtdışı insanı için düz mantık düşünüyorum bu konu hakkında pek bilgim yok ama düşününce bunu derim
-
@errayn hocam o markalarla yarisacak gücümüz yok henuz. Satis yapabilmemiz icin ucuza satmamiz gerekecek
-
@scofieldmustafa işte bakalım umarım bizede ucuz olur asıl amaç ihracat olmazda
-
Bir de makam aracı gibi bir model uretseler de şu kamu kesimi komple yerli araç kullansa.
-
@gençler23 onlar mercedes Audi marka araçlardan başkasına binmezler
-
@LioN aman dikkat et dostum malum Ankara yerler buz tutar şimdiden
-
Öncelik yerli pazara verilip fiyatı uygun tutulmalı. SUV modeli gerçekten harika çok beğendim. İyi heyecanlandık bugün.
-
Kazanmamla babamın da artık bi araba alırsın bana esprisi ile yerli otomobillerin piyasaya çıkışı güzel raslantı oldu
-
@aroma alırsın birtane kaputu acip baba akü yok dersin o zaten vazgeçer sonra arabadan:)
-
@North-remembers evden çıkmadan ceketin cebine bir avuç sofra tuzunu doldururum. Baktım ilerde yaman bir buz tabakası hoop bir avuç daldırıp firlatirim güzergahima tamam o iş:)