2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@semihylc olsun hocam yine de ikisini aynı tarihe koyabilirlerdi .
-
Arkadaşlar sizede sınav giriş belgeleri gözükmüyor mu ben göremedim online sınav basvuru sisteminde
-
Sınav giriş yerleri sınav gününden 10 gün önce açıklanacak . Duyuruda öyle belirtmiş
-
@theekonomist hocam ilan ekinde belirtilmiş sınava girilecek yerlerde bi değişiklik yok ama muhtemelen dediğiniz gibi güncel giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce yayımlarlar. Bende az önce fark ettim gittiğini
-
Kendi çapımda önceki bakanın sınavı 1 yıl erteletmesine sesimi yükselttim, pandemi bahanesiyle sınavın ertelenmesine sesimi yükselttim , onca yapılan haksızlıga sesimi yükselttim.
Fakat 35 yaşını dolduran arkadaşların kazanılmış haklarını korunması için ne gerekiyorsa kendi adıma yapmaya ,sınavın ertelenmesi ihtimalini hiç önemsemeyerek kuruma dava yoluna gidilmesine sonuna kadar destekçiyim.
3 yılda 1 ilan verdiniz onuda beceremediniz. Her tarafı yamalı cekete döndü. Yazık -
Çok zor bir durum valla cok üzüldüm. Bu haksızlığa maruz kalan değerli büyüklerimize Allah sabır versin belki şu zamanalrda 25 li yaşlardayiz 35 yaş sınırına takılmıyoruz tuzumuz kuru ama yarin hepimizin başına bu ve bunun gibi hadiseler gelebilir. Gib Bu yanlıştan hemen dönmelidir. iş davaya bile kalmamalidir. Kazandıklari bir hakkın peşinden mahkeme mahkeme koşmak zorunda değilller, ayıptır yazıktır günahtır...
-
Guy Kayseri varsa özelden yazqbilir misiniz
-
Tek yapmaları gereken sınavın tarihini açıklamaktı.Onca insana yazık oldu.O insanlar haklı olarak dava açacaktır ki açmalıdır da zaten.Ondan sonra sınav yine ertelenir yine mağdur oluruz.Yine eski listedekiler olarak mağdur olacağız.Gib uğraştırmaktan insanları üzmekten yormaktan zevk alıyor ki böyle şeyler yapıyor yazıktır günahtır hepimize
-
Neresinden tutsan dehlizlerine kadar haksızlık ve hukuksuzluk barındırıyor. Lan aptal kurum 12 Aralık’taki Guy sınavı mücbir sebep içerisinde olan pandemi nedeniyle erteledin mademki böyle hukuksuzluk yapacaktın niye erteledin vaktin de yapsaydın da hiçkimse mağdur olmasaydı...Mademki erteledin yal mağduru olanları keyfiyeten liste dışı bırakmak da noluyor..GİB Ocak ayında Guy sınav ilanı verseydi yaşı dolduranlar için hadi güle güle derdik ancak sen bu sınavın ilanını 2020 Ekim ayında vermişsin ve şartları taşıyan herkes başvurdu ve küresel salgın nedeniyle erteledin ve hakları koruman hukuksal zorunluluktur..Uzun lafın kısası yaş mağduru olanlar GİB’e başvuru yapmayın vakit kaybı olur diyecekleri belli onun yerine direkt hiç vakit kaybetmeden Pazartesi günü yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açın ve haftaya acilen yürütmeyi durdurma kararı alınız..Bu ucube sınav yapılmamalı
-
Uzun lafın kısası yaş mağduru olanlar GİB’e başvuru yapmayın vakit kaybı olur diyecekleri belli onun yerine direkt hiç vakit kaybetmeden Pazartesi günü yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açın ve haftaya acilen yürütmeyi durdurma kararı alınız..Bu ucube sınav yapılmamalı
-
Kazanılmış hak korunur mu shshhshdjdj
Ben 2018 de vergi müfettişliği için -
@merasim34 başvurmuştum haklar korunacak demişlerdi
İlan buharlaştı -
@merasim34 vmy de haftaya açıklanır mı ?
-
@merasim34
3 yıldır sonucu açıklanmayan bir mülakat geldi aklıma... -
Bu yolda sürekli birileri mağdur oluyor gerçekten bin pişmanım bu yola girdiğime. Tabiki 35 yaş sınırı sebebiyle hakları yananlar çok çok haklılar şimdi onlar istediğine kavuşsa listeye yeni girip mutlu olan insanlar bu sefer mağdur olucak. Ne bileyim sürekli birileri mağdur oluyor yani herkesin istediği aslında çok basitken neden bu kadar zor koşuyorlar anlamıyorum. İlanın geldiğine sınavın yapılıcak olmasına bile sevinmez olduk
-
Yürütmenin durdurulması kararı almak nerdeyse idari işlemin iptal edilmesiyle eş değerdir ikisi de geçmişe yürüyor ve yürütmenin durdurulması kararı verildiyse bil ki idari işlem hukuka aykırıdır. Acilen haftaya yürütmenin durdurulması kararı alınması gerekir bu şartlarda bu sınav yapılamaz..Ortada büyük bir mağduriyet var..Her Firavun’un karşısında Musa olacağız!
-
Ben kendi adıma kararı verdim yaş mağduriyetinden haksızlığa uğrayan kardeşlerimin açacağı haklı davalarına avukatımla müdahil olmaya karar verdim. Sınava girecek kardeşlerim de bu haklı davada müdahil olmalarına davet ediyorum...İYUK’un ilgili maddelerini işletelim ve hakkın yanında yer alıp hukuksuzluğun karşısında yer alalım.
-
Bilmediğimden soruyorum şimdi kuruma yapılan itiraz sonucunda idare yaş olayını hemen esnetebilir mi ya da şartları yeniden düzenleyebilir mi davalık olmadan ? Çok saçma çünkü ortada mücbir sebep var nasıl kazanılmış hakkı yok sayabilir aklım almıyor . Sanki keyiften ertelendi sınav. Neresinden bakarsak sonu mağduriyet
-
Kardeşim GİB’e itiraz etmeye gerek yok anlamazlar boşa vakit kaybı olur. Ancak onların anladığı dilden gitmek daha akılcıldır. Acilen yürütmeyi durdurma kararı talepli iptal davası açılıp YD kararı alınması yeterlidir.
-
@mathilda
hocam gib in listeleri böyle düzenlemesinin sebebi açık.paylaştığım yönetmelik hükmü gereğince böyle yapılmış. “sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 i doldurmamış olmak”
2021 e sarkınca doğal olarak 2021 ocak baz alındı ve böyle birşey oluştu.
ilgili hüküm başvurunun geçerliliğini etkiler mi etkilemez mi bu teknik bir konu. bu konuda idari yargıda uzman avukatlarla görüşmeli arkadaşlar.
ayrıca mücbir sebep durumu idarenin sorumluluğunu azaltan hallerdendir aynı zamanda. idare ben tüm tedbirleri aldım ancak ülkenin durumu ortada en erkek bu vakitti diyecektir. sonraki yıla sarkması da yönetmelik hükmünü devreye soktu.
yani vicdani olarak bakıldığında haksızlık olduğu aşikar. ancak hukuki ve teknik anlamda biraz karmaşık konu. idari yargıda hemen yd kararı çıkar bu konuda diyemeyiz.
bence pazartesi günü ilgili arkadaşlar idare ile görüşüp durumu anlatmalı, karşılık bulunamazsa uzman avukat ile yargıya gidilebilir ancak karmaşık biraz. uzman avukat daha iyi bilecektir.
kaldı ki idare bu işlemi uygularken bu ihtimalleri de değerlendirmiştir bana kalırsa. listeleri yenilerken düşünülmüştür bunlar da. kurumun da avukatları var elbette.
tek temennim herkes için hayırlı olacak bir sonucun ortaya çıkması.