2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
-
@hayırlısı035 keşke kalksa başka ne isterim ki
-
A kadrolar için çok da beklemeyin, b merkez atamaları için geçerlidir. Zaten ek madde koymuşlar "görevin niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakat kaldırılacak." biz o niteliğe sahip grubuz.
-
@hellsing Ben ve bir arkadaş da öyle yorumladı. Ama üstadın @paretowilfredo yorumunu merak ediyorum.
-
@sokrates12 öyle olmuyor. Güçlü olan yine kazanıyor
-
@sokrates12 ben sıralamaya göre atama yapılmasından yanayım o zaman böyle şeyler yaşanmayacak puanı daha iyi olan dışarda kalmayacak
-
@akncıı
kamuda bazı kadrolarda görev yapabilmek için sınavlardan iyi puan almak yetmez. kadrolara göre farklı nitelikler de aranır.
A grubunda mülakat kaldırılmamalı bana göre.
Haksızlığı gidermek için farklı yollar bulunabilir. Kpss, kurum sınavı puanı eklenir, tüm mülakatlar kayıtlı olur, adayın elenme sebebine ulaşması ve itiraz hakkı kolaylaşır vb.
Öyle herkese alan bilgisini ezberleyip sınavlardan iyi puanlar aldı diye ciddi yetkiler verilemez.
Kaş yaparken göz çıkarmayalım. -
@duha o zaman yanlış bilmiyorsam öğretmenler gibi kpss puanı dan düşük puan verilmemesi gerekir mülakatta . Kesinlikle mülakat işin içinde olunca bizlerin bilgisinden emeğinden çıkıyor iş . Ben emek veren çalışan adamın yeterli puanı kpss alan derslerinde var ise mülakatta da kolay kolay elenmemeli diye düşünüyorum . O emekler boşa gitmemeli.
-
@su28a
kesinlikle haklısın dostum. herkesin emeğinin karşılığını alması gerek. bahsettiğiniz gibi farklı yöntemler olabilir.
benim söylemek istediğim şu;
burada suçlu mülakat değildir. Mülakatı liyakatsiz atamalara alet edenlerdir. Mülakat kaldırılınca herşey düzelecek mi? Kendi adamını almak isteyen güçlü bir irade ne yapar eder alır yine. Birkaç sene öncesine kadar neler öğrendik.. Sorularımızı çalıp kimleri nerelere getirmişler Allah tan korkmaz insanlar.
Belirli kariyer mesleklerde mülakat şarttır. Ciddi yetkileri yönetebilecek bir kişilik de gerekir. Bunun için her mülakat komisyonuna uzman psikolog zorunluluğu da olmalıdır bana göre.
Suçlu mülakat sistemi değil, likayakate önem vermeyen zihniyettir. Sorunu yanlış tespit ediyoruz bana göre. -
Mülakat konusunda olması gereken 1.5 veya 2 kat adayı mülakata çağırmaktır. 4 kat mülakat olayı torpili olup puan alamayan insanlarıda listeye dahil etmek için. Baska açıklaması yok.
-
Buna mülakata girmeyen anlayamaz. Ben 4 katı olan ilgöçten de elendim 2 katı olan guy dan da ama şöyle bir tribe giriyor insan. Göç mülakatında %25 şansın oluyor ve zaten mülakata kadar aklını yiyip bitiren bir torpil sendromu var. Huzursuz ediyor. Ama Guy da elinde olan %50 şansla daha umutlu gidebiliyorsun ve daha çok kendini verebiliyorsun. Maalesef ülkemiz gerçekleri üzücü Bende mülakatlarda en az %50 şans olması gerektiğine inanıyorum.
-
@hayırlısı035 Kaymakamlık, Sayıştay, İdari hâkimlik dışında mülakatlar gereksiz.Millet zaten rüştünü ispat ediyor zira ülkede ÖSYM'den daha zor soru hazırlayan kurum yok.Kurum sınavı haliyle gereksizleşiyor.Temennim bu durumun A grubu alımlarını da kapsaması.Her gün torpille referansla ilgili haberler okuyoruz inşallah kökten çözülür bu sorun.
-
Kesinlikle tek düşüncem . Listeye 1. Sıradaki kişinin elenip 300. Sıradakinin alınması yerine en önce o 1. Sıradaki puani daha yüksek olan kişinin emeğinin karşılığını vermektir . Adam zaten gelmiş oraya kadar alan bilgisiyle almış puanını. Puanı 85 olanı mülakatta 30-40 verip elemek çok büyük adaletsizliktir bana göre. Birşeyleri aşabildikten sonra atanmak zorlaşmamali. Çünkü başa dönmek büyük yıkım oluyor.
-
@eomer kesinlikle sen gibi düşünüyorum dostum. Belli başlı meslekler dışında a grubunda bana göre kurum sınavı da gereksiz mülakatta hala neyi ispatlamaya çalışıyoruz ki . Zaten alanı yapabilmek büyük marifet oraya belli emekler belli şeylerden feragat ederek çalışıp gelmişiz puanımızla. Kişinin kpss puanı olup belkide kurum sınavı günü olumsuz birşey geçti başından psikolojik olarak iyi değil ve kurum sınavından elendi . Ee noldu nereye gitti puanı çöp oldu gitti . Zaten ÖSYM ölçüyor bilgimizi . Gerisi çok çalışanın hak ederek atanmasidir
-
@su28a
herkesin düşüncesine saygı duyarım. kastettiğim tam olarak anlaşılamamış sanırım.
bana göre kamuda kariyer mesleklerinde görev yapabilmek için bilginizi ispat etmeniz yetersizdir. sıkıntılı bir insana, gücü yetkiyi yönetemeyecek bir insana 1. oldun diye inceleme, teftiş yetkisi veremezsiniz. kariyer grubunda bilgi tek başına kriter olamaz diyorum.
ha şu tartışılabilir; yetki bulunmayan, yalnızca mevzuatı uygulama görevi olan mesleklerde gerek var mıdır diyebilirsiniz? bana göre orda da vardır. size göre olmayabilir orası tartışılabilir.
kamuda istihdamın artmasının yanında kamu hizmetinin, devletin işleyişinin kalitesi de önemlidir. bir kere kamuya aldığınız adamı kolay kolay atamazsınız. -
@duha suan ciddi olduğunuza inanmak istemiyorum kusura bakmayın. ya çok iyi niyetlisiniz ya da hiç bunu tecrübe etmemişsiniz.
-
@akncıı
tecrübe ettiğime emin olabilirsin dostum detay vermeme gerek yok bu konuda.
bakın adamın birisi silahla birini öldürmüş, siz silaha kızıyorsunuz adamı vurdu alçak diye.. bıçakla da öldürürdü silah olmasa, öldürmek istiyor çünkü.
tepki yanlış yere sevgili dostlarım yanlış yere..
mülakat kalkınca hakkımı alacağım zanneden varsa bıçağı unutmasın..
söyleyeceklerim bu kadar mülakat konusunda. anlayan dostlar anlamıştır. -
@sokrates12 hocam davanin durumu nasil da?
-
@duha ben sisteme tamamen karşıyım ama bir kere bu yola girmiş oldum yolu yoldayken öğrendik sıkıntı orada ama ne diyelim inşallah hakedenin hakettiğinı aldığı günler de gelir
-
hocam yurtdısı olsa tamam ama burası türkiye burda o dediğine bakan pek yok 20.000 öğretmen mujdesi verdi c.baskanı bizde burda didisip duralım atı alan üsküdarı geciyor