2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@modifix yeni aradım görüşme devam ediyormuş bugün veya yarın bilgi verilir siteden dendi
-
Bende şimdi aradım aynısını söyledi.
-
Facebookta bir arkadaş paylaşmış, iptal söz konusu değil ama 1 aylık bir erteleme söz konusu olabilir denmiş.
-
@leviathan-1 Hocam neden bir ay ? 1 ay içinde mahkemenin karar vereceğinden çok emin herhalde
-
Teşekkürler hocam umarım en kısa zamanda bilgilendirme yaparlar
-
27 arkadaş listeye dahil edilip tarih güncellenir belki
-
#İibfİçinİnsafaGelGİB LÜTFEN DESTEK OLUN!
-
@mahlas bunu ne için oluşturdunuz şimdi anlayamadım henüz bir karar verilmedi ki
-
@beyaz-fil benim bi bilgim yok hocam, grupta gördüm burdan yazıyım dedim
-
@aytenka genel olarak bir tag, şahsi olarak 5027 kişi için merkezi atama istediğimizi yazıp paylaşıyorum. Büyük bir kesim şuan bu tag ı kullanarak paylaşım yapıyor. Desteklerinizi esirgemeyin lütfen
-
Hocam bu arkadaşın derdi sınavın hiç olmaması
-
Eski listeyle sınav yerleride belli olsun olsun bitsin artık.
-
Sinirlerim bozuldu zaten son gunlerde bizi bunlarla ugrastirarak ders calistirmayip hakkimuza girdiler bu dunyanin obur dunyasida var mulakattan elenirsin yazili sinavdan elenursin anlarim bizim hakkimiz olan sinava girmemiz engelleniyor
-
Mahkeme idari işlemin yürütülmesini durdurma kararı verir deniliyor ya sınav kararını mı yoksa liste dışı kalma kararını mı durduruyo uygulamalı iyuk dersi gibi oldu bu olay iyice yemin ediyorum sınavda olay sorusu olarak karşımıza geliyomuş gib son şakasını yapıyomuş ️️
-
@tugceozdmr Kararda 13/03/2021 tarihinde sınav yapılacağı ve ilanda ismi yer almayan kişiler açısından bunun telafisi güç zararlar doğuracağından falan bahsediyor. Sınav kararına karşı YD olsa tarihten bahsedilmezdi. Liste dışı kalma olayı yani +35 arkadaşların olmadığı o ilan işleminin yürürlüğü durdu. Mahkeme +35 arkadaşların Mart sınavında liste dışı kalmaları dolayısıyla hukuka aykırılık olduğunu ve 5000 kişilik sınava girecekler listesi şeklindeki idari işlemin yürürlüğü durdu şu anda. GİB yeniden liste yayımlamak zorunda bu yüzden.
-
27 kişi eklenir, liste güncellenir, biz de sınavımıza gireriz diyen arkadaşlar bunu neye dayanarak, hangi mevzuata oturtarak söylüyor merak ediyorum? Hukuki olarak hangi zemine oturtuyorsunuz bu söylediklerinizi ? GİB'in o 27 kişiyi almamasının sebebi sınav günü itibariyle 35 yaşı doldurmuş olmaları. Hukuki açıdan bakınca sorunsuz. Ama mücbir sebep olayına girince nasıl bir hukuki gerekçe yapılacak, işlem nasıl çözülecek gerçekten merak içerisindeyim. İdare hukukunda mücbir sebep kavramını açıklayabilecek arkadaş varsa çok iyi olur
Ben şahsen bu davada YD verilmez, 27 arkadaş mağdur olduğuyla kalır diyordum, en kötü iptal kararı verilse bile hakimlikte olduğu gibi ek mülakat tarzı ek sınav açılır falan diyordum ama mahkeme onları çok büyük olasılıkla haklı gördü ve işlemleri durdurdu tamamen şimdilik. Süreç nasıl gelişecek ben çok merak ediyorum. Mesela ÖSYM sınavlarında hiç YD verilmez, ek mülakat, ek sınav yöntemiyle çözülür bu iş. Hakimlikte 3 defa açıklandı geçen yılın sınavı, kaymakamlık yine açıklandı 2020'nin. Tekrar listeye girenler ek mülakat oldu, bitti. Keşke GİB de böyle bir şey yapabilseydi.
Ama ortada YD kararı varken, kuruma savunma süresi falan verilmişken GİB'in kendi kendine olayı düzelteceğini hiç sanmıyorum. Davanın seyrini takip eder şekilde süreci uzattıkça uzatacaklardır maalesef
-
@aintmadatcha Bazı online eğitim hocaları kılıf bulmaya çalışıyorlar.
Arkadaşlar dava henüz sonuçlanmadı. Telafisi güç bir durum olduğu tespit edildi ve YD kararı verildi. Hadi bazı hocaların dediği gibi liste için YD verildi, sınava hepimiz girelim. Mülakatlarımız açıklandı, 1 ay geçti, mahkeme kurumu haklı buldu. Şimdi ne olacak?
-
@aintmadatcha kesin ertelendi mi ertelenir mi sınav
-
@merasim34 sınava bişey olmaz gidin sınavınıza çalışın. 13 martta sınav yapılacak. alınan yd kararı ise sınavı durdurmaya yönelik değil. liste dışı bırakılan kişilerin sınava alınmasına yöneliktir. herkese kolay gelsin.
-
@elara Şu tiplere de inanmayın. sonra üzülüyorsunuz.