2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
kurum inisiyatif almak istemediği için ,kendine göre en risksiz tercihi seçti .İstese o 27 kişiyi listeye dahil ederdi ama risk almak istemedi .Şimdi de yürütmeyi durdurma var diye o kişileri listeye dahil etmez etseydi başta ederdi .Bu davanın açılacağını biliyorlardı .Biz böyle yapalım onlar dava acsin diye düşündüler bence .Yürütmeyi durdurmaya da cevap olarak yönetmelik maddesini söyleyeceklerini düşünüyorum .Kimse elini taşın altina koyup evet ben o 27 kişinin sınava girmesini istiyorum demez .Davanın sonucu beklenir gibi geliyor bana .ben sınava girmeyeceğim ama tavsiyem sınav var gibi çalışmaniz .Calismazsaniz mi daha çok uzuleceksiniz yoksa calisirsaniz mi bunu düşünün
-
@varol hocam en başından beri yapıyor yok virüs var ertelensin yok 35 yaş ertelensin sürekli böyle aylardır bu sene de böyleleri çıktı forumda
-
@ztrkrdvn farkindayim hocam, normalde ben fazla polemige girmem forumda fakat vatandas ders calisin ertlenmeyecek gibisinden kesinlik bildiren bir cumle kurmus.
Ertelensin veyahut ertelenmesin; ders calismasini oneren bir kisiye sacma sapan yorum yapinca duramadim. Allah islah etsin diyelim ,hakkimizda hayirlisi olsun. sizede basarilar sinavda
-
Dostum gibi arayınca erteleme olmayacak dedi. Ben ona binayen yazdım arkadaşların moralini bozmak istesem zaten bunu yazmam. 13 martta sınav olur size de şimdiden başarılar dediler. Ama diğer arkadaş direk saldırıya geçti. Gibden sonra da idari hakim abimi aradım ona ortadaki dilekçeyi gönderdim. O da bana daha önce böyle davalar gördüm zaten dedi. Hakim zaten kararı sınavın ertelenmesine dair vermemiş dedi. Bu arkadaşların sınava girebilmesine dair vermiş böylece 13 martta onlarda dahil sınava girebilecek daha sonra asıl karar verilecek dedi. Ayni açıklamayı davayi açan avukatta söylüyor zaten. Ama burada insanların moralini bozmak çalışmasını engellemek için art niyetliler var. Ne diyim Allah herkese hakkında hayırlısını versin.
-
@varol ve teşekkür ederim
-
arkadaşlar dava açan bir hoca vardı hatta murat güzelli hoca paylaşmıştı kimdi bilen hatırlayan var mı
-
@elara idari yargı konusunda bilgisizsin sanırım, bunları diyen idari hakimse hele vay halimize. Hakim, idarenin yerine geçip de sınav erteleme şeklinde bir karar alamaz. İdari işlem niteliğinde bir karar tesis edemez. En basit idari yargılama usulü ilkeleridir bunlar.
İdare mahkemesi napar, olaydaki ilan şeklindeki idari işlemin yürürlüğünü durdurur. Şu an 5000 kişilik sınava girecek kişileri içeren ilanın yani sınavın bizzat üzerine inşa edileceği belge hukuken yok hükmünde, çünkü yürürlüğü durduruldu. Bu aşamada GİB farklı bir idari karar almadıkça o 27 kişiyi almadan sınavı yapamaz, çünkü adamlar yürürlüğünü durdurdu önceki işlemin.
-
@elara Ben size yine tek bir şey sormak istiyorum.
Sonuçta verilen karar, dava sonucu değil. Bu arkadaşlar sınava girdi, mülakatlar oldu ve 10 tanesi kazandı. Kazandıktan 2 ay sonra karar çıktı ve mahkeme kurum lehine karar verdi. Ne olacak o zaman?
Bu sınava 5001 kişi girerse ve o kişi benim ilimde olursa bu sefer ben gider dava açar, yd isterim.
-
@aytenka erdem cömert
-
Arkadaslar sinavda vergi hukuku yok mu acaba?
-
@elara
InsAllah siizn dediginiz gibi olur, moral falan kalmadı. Artık ders çalışmaktan, belirsizlikten yoruldum. -
Burada gerçekleşebilmesi ihtimal dahilinde olan şeyler hakkında istişare etmek yasak.
Yalnızca; ''umarım sınav ertelenmeden yapılır'' , ''inşallah ertelenmez bu sınav'' , ''yıllardır bu sınavı bekliyoruz, emeklerimiz çöp oldu ve bıktık artık ders çalışmaktan'' gibi şeyler yazılabilir.
Çünkü bunlar faydalı bilgi.Ve bazılarımız anne karnından direkt alan bilgisi donanımı ile birlikte dünyaya geldi.
-
@düdüklütencere2 herkesin kafası karısti kimse ne olacagini bilmiyor sanirim her kafadan yine bir ses cikmaya basladi
-
İnsanları kaosa sürüklemeye çalışanları umursamayın. Zamanında Aralık’ta sınav yapılmasın ailemizle yaşıyoruz, pandemi pik yaptı, bu zamanda Ankara’ya gidip gelinir mi? Ya bulaşırsa ertelenmeli, ertelesin bak ösym de sınavları erteledi kurumun insifiyatifinde her şey yazıp yazıp sonrada ertelensin vakalar düşsün takvimin belli olması için ne gerkiyorsa yapacağım “and olsun” diyen arkadaşlar. Şimdi yeninizi tutma zamanı.
-
@elara bende sınavın yapılacağını düşünüyorum ki dava sınava degil 2. Listenin yayınlandığı idari işleme açıldı ve mahkeme o listenin yürütmesini durdurdu bence ilk listeyle sınav yapilacaktir. Atanip kaybederseler memuriyetleri biter. Kazanirlarsa zaten problem yok.
-
Biz burda sınav ertelenmesin başka mağduriyetler doğmasın derken sen ve diğer arkadasın ertelensin sağlık dedin 13 Mart’ta sınav olursa koşa koşa sınava gireceksin 10 bin vaka varken bulaşmıyor mu virüs ? Gelip burda yıllarca bekleyenlerle dalga geçiyorsun samimi değilsin sizin olayınız sınav hiç olmasın olayı gelip burda algı yapıyorsunuz yoksa herkes bildiklerini söylüyor fikir veriyor sizin olayınız sınav olmasın
-
@maltus95
Gerçekleşmesi imkansız, anlamsız isteklerin peşinde koşacağınıza, azıcık aklı başında davranıp bu tarz mağduriyetlerin önüne geçecek sözler almaya yönelik talepleri akıl ederdiniz azıcık beni dinleseydiniz belki.
Bunu sen her durumda yalnızca kendi derdine düşenlere anlat.öte yandan 18 gün önceden bu mağduriyeti yaşayan arkadaşlar için tutumun tavrım bellidir.
öncelik bu mağduriyetin yaşanmaması idi ve nitekim oldu.
tavrını önce ben diyen tutumda olanlara karşı koy.@düdüklütencere2, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Ve bunu yapabilecek yalnızca o 27 kişi. Öğrendiğimiz kadarıyla idari davaları menfaati ihlal edilen kişiler açabiliyor yalnızca. (3 kuruşluk hukuk bilgimizle artist artist konuşmalar işte )
Bunun dışında vah çok üzüldüm, çok büyük haksızlık gibi söylemler çöpün yanına tenceresinin dibindeki yemek artığını koydu diye kendini dünyanın en hayvansever en iyi kalpli insanı sanan kişilerin vicdan rahatlatması gibi kalır.
Bu konuda mağduriyet yaşayanlardan burayı okuyanlar varsa bu konuda cesaretli davranmalarını temenni ve tavsiye ederim.
Çünkü; idare bu kararı alırken, zaten aksi bir karar çıkamaz diye değil; eğer aksi bir karar alınacaksa yani kanunda yazanın dışında bir karar alınacaksa, kendini kanunda yazanın dışında bir şey yapmış olmaktan sorumlu hissetmemek için, bunun sorumluluğunun mahkemece alınmış bir kararla olmasını yeğleyeceği için böyle bir tavır sergilemiştir.
Ha özele girip mevcut durumda ne isterimi merak ediyosan;
öncelik o 27 kişinin hakkının teslim edilmesiydi ve bu gerçekleşti. o nedenle buna sevinirim
bu hakkın teslimi ile birlikte sınav yine aynı tarihte yapılabilecek ise; iyi bari fazladan beklemicez diye sevinirim.
bu hakkın teslimi için gereken yol beklememize yol açacak ise; iyi bari en azından bu süreçte dereceli puanlı adayların bekledikleri mülakatlar açıklanır üst puanlar temizlenir yarışacağımız güçlü rakiplerden bi kısmı temizlenmiş olur diye sevinirim. zira aksi halde duy başvurularından sonra karşılaştığımız tablonun benzerini kurum sınavı doğru sayılarında da görür ve yuh 90 doğru ile açıkta kaldık cümlelerinin havada uçuşlarını seyrederiz.
benim için 2 durumda da sakınca yok açıkçası.
-
İdare hukuku gören bir arkadaşın yazdığı yoruma bakalım:
Atanip kaybederseler memuriyetleri biter.
Hadi bu arkadaşın yazdığı ütopik şeyler oldu diyelim, memurlukları düştü.Yahu o zaman sınavdan başarısız olan kişi gider itiraz eder, bu adamı neden sınava soktun, girmeseydi ben listedeydim diye. Sonra gider yedek 1 itiraz eder, beni almalısınız diye. Yedeğe kalamayan ilk aday itiraz eder o kişi girmeseydi ben yedektim diye. Cidden bazı yorumları okurken çok gülüyorum
-
İcra iflas hukukuyla ilgili güncel PDF dosyası olan var mı
-
ya abicim sen hala nasıl bu cümleyi kurabiliyorsun
tabi ki sağlık derim.
ve benim ne dediğimden ne istediğimden bağımsız bir şekilde o dönemde girilen süreçte erteleneceğini ve zaten bunun da doğru olduğunu savundum. tek yaptığım bu yani. nasıl hala böle saçma bir taraftarlık duygusu içindesin.devamında da sürecin nasıl ilerleyeceğini izah ettiğimde, tarih istiyor ya da sınavımız hemen yapılsın istiyor oluşunuzun imkansız istekler olduğunu, bu isteklerin gerçekleşmesinin baskı ile bir alakası olmayacağını, eğer baskı ve etkinlik yapılacaksa daha akla yatan taleplerle yapılması gerektiğini ve 3 aşağı 5 yukarı sürecin nasıl ilerleyebileceğini anlattım ve nitekim de süreç dediğim şekilde ilerledi.
O zaman ertelenme kaçınılmazdı ve ertelendi
Sonrasında ösym takviminden önce tarih verilemezdi ve ösym takviminden sonra tarih de belirlendi
Kanunda yazanı uygulamakla yükümlü olduklarından kanunda yazan uygulandı ve buna karşı dava açıldı
Kanunda yazanın dışında bir yol izlenecekse buna karar verecek olan kişi hakimdi ve o da kararını verdiYani bizim ne istediğimizden bağımsız şekilde yalnızca bu talihsiz sürecin gerektirdiği şeyler yani olması gereken şeyler yaşandı.
Kimilerimiz bunları tahmin etti kimilerimiz edemedi. Edemeyenler ise bunları tahmin edenleri bu durumlara sebep olmakla itham etti. Akla mantığa ise hiç yatmayacak şekilde.Taa o zamanlar demiştim şimdi bulamadım, bu tarz gerçekleşmesi kimsenin şu an inisiyatifinde olmayan imkansız isteklerle etkinlik yapacağınıza bazı şeylerin en azından sınavın yapılması ne zaman mümkün olacaksa olsun şimdiden sözünü almak minvalinde makul isteklerle etkinlik yapın diye. Hiç bana gelmeyin bunlarla.
*Bu bitmek bilmeyen girdap tartışmaya da aylar sonra dönmek asla istemiyorum, bu konuyu sen açtın, bana cevap hakkı doğdu.
Eğer bu tartışmayı şahsi bir tartışmaya çevirecek olursan tek yapacağım şikayet etmektir.
Kısacası tartışmamız şahsiyetler üzerinden olacaksa sana şimdiden eyvallah.
Eğer fikirler çatışacaksa amenna.*