2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
arkaadaşlar ne istiyorsunuz anlamıyorum ayda yılda bir açılan yolunu dört gözle beklediğimiz ilana hep beraber yine tepki mi gösterelim 27 kişi dahil oldu da tek bir ile dahil olmadı benim gireceğim ile de 2 arkadaş dahil oldu ama kusura bakmayın kesinlikle dava açmayı falan düşünmüyorum hiç de gerekli görmüyorum kim ne açıyorsa açsın bu bu sınav sonunda iptal olursa hiç şaşırmam
-
Peki siz ne olsun istiyorsunuz, açıkça yazın bilelim. Yani bir daha itiraz edelim bir daha YD kararı verilsin, süreç biraz daha uzasın. Zaten 1 yıl önce gelmiş bir ilan var süreç uzadıkça uzuyor. Kısıtlamalar gevşetildi eğer bu sınav 13 martta yapılamazsa kusura bakmayın daha da yapılmaz. Herkes bunun farkında. İnsanlar beklemekten sıkıldı. 3 yıldır bu ilanı bekliyorlar ve artık olumlu/olumsuz bir sonuç görmek istiyorlar. Bazılarının da bekleyecek gücü/durumu kalmamıştır belki de maddi manevi olarak. O yüzden ben 27 kişinin sınava girmesini, 5.000 kişinin girememesine yeğliyorum açıkcası.
-
Yani bu arada sınavın iptal olma olasılığı artık kalmadı. Ama 35 yaşdaki arkadaşların davası onların lehine sonuçlandığı vakit yerlerine alınanların akıbeti ne olur orası hala muamma. Eğer davayı idare kazanırsa da 35 yaşdaki arkadaşlar için muamma olacak. Şu an sadece yd var çünkü nihai karar verilmiş değil. Belki de dava sonucuna göre sınav iptalinin olmaması adına idare böyle bir karar verdi. Bilemiyoruz..
-
Kurum en baştan hata yaptı, çağır 10 yada 20 katına kadar adayı herkesin kafalar pırıl pırıl olsun.
-
Sıkılan son paragrafı okusun.
Dostum eğer bana sınavın bu listeyle yapılmasının çok daha büyük sorunlara yol açmayacağının garantisini verebiliyorsan gönül rahatlığıyla hep beraber sevinelim nihayet sınavımız yapılabiliyor diye.
Sürekli asıl tedirgin olunması gereken eksenden uzaklaşarak konu korkuyorsunuz, korkmuyorsunuz, adaletli, adaletsiz hususlarına kayıyor. tabi ki bu hususlar da önem arz etmekte ancak; asıl daha önemlisi sınav bu listeyle yapılırsa ve ileride bir mağduriyet yaşanırsa, ortaya çıkacak sürecin sınava girip çıkıp puan alınıp listelere girilmiş olunsa bile iptal olabilme ihtimalinin varlığı.
Davayı sen açmazsın, ben açmam, öbürü açmaz. Peki bu bize bu korkulan sürecin yaşanmaması garantisini verir mi ?
Bu ihtimal, sınava gireceği şehirde kişi sayısı artan-artmayan, korkan-korkmayan, bir an önce sınav oluyor işte ne güzel diyen-bu işte bi terslik var ne oluyor diyen herkese etki eder.
Yani asıl korkulması gereken şu; sınav bu liste ile yapıldığında, eğer bu liste dolayısıyla mağduriyet yaşayan biri olursa, liste açıkça yönetmeliğe aykırı iken, gayet haklı çıkacak olmasıyla, herkes elinde koca bir sıfırla kalabilir. Bunun yaşanmayacağının garantisi ise maalesef bu listeyle mümkün değil. Ha, bu konuda elbet ki şu sınavlara hazırlandığımız hukuk bilgisi dahilinde konuşuyoruz, ekstra bilgiyle gerçekleşebilecek ihtimallerin doğurabileceği sonuçları düzeltecek olan varsa da açık bırakıyorum yorumumun ucunu
-
En adaleti davranış GUY listesinin eski haline getirilmesi olurdu. Bunu en başında yazdım. Eski iletilerden görebilirsiniz. Ayrıca süreç uzamadan listenin güncellenebileceği bugün görüldü. Ayrıca ben burada en başından sınavın ertelenmemesi gerektiğini yazdım. Sanki beklemekten keyif alıyorum...
@leviathan-1, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Peki siz ne olsun istiyorsunuz, açıkça yazın bilelim. Yani bir daha itiraz edelim bir daha YD kararı verilsin, süreç biraz daha uzasın. Zaten 1 yıl önce gelmiş bir ilan var süreç uzadıkça uzuyor. Kısıtlamalar gevşetildi eğer bu sınav 13 martta yapılamazsa kusura bakmayın daha da yapılmaz. Herkes bunun farkında. İnsanlar beklemekten sıkıldı. 3 yıldır bu ilanı bekliyorlar ve artık olumlu/olumsuz bir sonuç görmek istiyorlar. Bazılarının da bekleyecek gücü/durumu kalmamıştır belki de maddi manevi olarak. O yüzden ben 27 kişinin sınava girmesini, 5.000 kişinin girememesine yeğliyorum açıkcası.
-
Kimse sınav iptal edilsin, yeniden ertelensin, yapılmasın demiyor ki. Haksızlık gördüğümüzde sadece bir iki kelam edelim yeter. Örneğin mülakatlarda torpil olduğunu düşünmeyen bir kişi yoktur. Ancak sadece her sınav sonrası “yine birileri torpil yaptı, yine dayısı olanı aldılar, vay efendim hakkım şöyle haram olsun” diye söylemler uzar gider. Etkili bir eleştiri, çözüm, sonuç odaklı bir hareket yok. Hep beraber tüm haksızlıklara zamanında ses çıkarmazsak elbette bir gün bizim de hakkımız yenir. (Bkz: 2020 Kaymakamlık Mülakatları başlığı)
Burada arkadaşlar sadece yeniden haksızlık olduğunu dile getirdiler. Bunu herkes biliyor. Yanlışa yanlış demek size bir şey kaybettirmez. Buradaki söylemlerimiz kurumun dikkatinde olsa bunca zamana kadar ilan gelirdi, atanırdık belki bile yıllardır.
-
kurumun yerinde karar veremediğini sürekli birşeyleri ters yaptığını hepimiz görüyoruz bence bu olayı daha fazla sürüncemede bırakmamak gerekir bu durumda çalışma hızımı 2 katına çıkarıp çalışalım ve fazladan dahil olan rakiplerimizi de eleyelim derim ben
-
Bu saatten sonra liste değişmez. Dava açacak olanlar açsa da bunun görüşülmesi falan derken sınav olur zaten. Dava kesin kararı sonrası sınav sonucuna göre idare doğaçlama bir çözüm geliştirir gibi duruyor. 5000 kişi + Zonguldak olarak sınava gireceğiz sonuç olarak
-
@onuktekin
Peki, sorum şu tekin beyYazılı bir sınavda olay sorusu gelmiş gibi düşünün.
Ben, gireceğim ilin listesine 10 kişi de eklense fazladan derim ki iyi olan kazansın.
Benlik bi sıkıntı yok.Lakin; tut ki, bir kişi tam o ilin kurum sınavını geçeceği sıralamaya girmeyi 1 kişi ile kaçırdı ve baktı ki önündeki adaylarda listeye sonradan 35yaş yerine eklenen kişilerden biri var. Ve çıldırdı dedi ki aman allah'ım adalet arayacağım. Gitti davasını açtı ve dedi ki bu sınav yapılırken oluşturulan liste yönetmeliğe aykırı.
Buradan ne sonuç çıkabilir ?
-
@düdüklütencere2
o kolay gib 60 gün boyunca açıklamaz sınavı. dava süresi bitince açıklar olur biter açmayı düşünen şimdi açsın davasınıbu arada ben de sonradan dahil edilen 27 kişinin bu sınava hakkı olduğunu düşünmüyorum. şimdi onlar dışarda kalsa mağdur felan olmazlar. zaten saçma bir işlem yapılmasaydı sınava giremiyordu ki o kişiler. rekabet kısmına katılmıyorum ama sınava girmeleri bence de haksızlık.
hukuksuz bir işlemle elde ettiğiniz bir hakkı kaybetmeniz bana göre sizi mağdur durumuna sokmaz. ortada bir hakkınız yok çünkü.
ne tantana döndü gerçekten şu guy için ya.
ilerde çok hatırlanır atıf yapılır bu döneme. -
Adam haklı bence. Gib yd kararını yanlış yorumladı. Daha doğrusu aldıkları kararın doğruluğuna inanmış adamlar. Yoksa ilk liste ile çıkarlardı.
Sınav iptal olmaz ama o aday çıkarılırsa da yedekten çağırır dava açanı çağırması için de dava açanın kendi mülakat sonucuna da dava açması gerekir. Sonuç ne olur kestirmek zor. -
@duha ille de liyakat diyoruz işte bu yüzden. O kişileri listeden çıkarmak için kim ısrar ettiyse ve hâlâ bunda ısrar edip ikinci listeyle birinciyi birleştirmek fikrini ortaya koyan da odur. Daha az sorumluluk alacağı bir iş yapsaydı bu kadar insan mağdur olmayacaktı.
-
@locke yani buna kesinlikle katılıyorum.35 yaş durumunda kalan arkadaşlar için nasıl haksızlık dediysek buna da diyebilmek gerekir. Çünkü evet haksızlık. Kimse de birileri bunu dile getirdiği için gelip burada fırça atamaz. Üstte bir kaç entry gördüm buna binayen polemiğe girmemek adına burada söylemek istedim.
-
Bursa gibi yüksek kapatan bir ilden gireceğim sınava ... eklenen bir kişi de var sanırım Bursa için ... 1 kişi fazla yada eksik ne farkeder... olacaksa nasibimse zaten olur... ayrıca eklenen arkadaşlar adına da çok sevindim , sonuçta hem 35 yaş belki bir daha sınava giremeyecekler hemde ikinci liste ile eklenen arkadaşların hevesleri kursağında kalmadı ... insallah herkes için hayırlı sonuçlanır ... bu saatten sonra tartışmayı yersiz buluyorum ...sınavı kazanıp aynı yerde görev yapma ihtimalımız var arkadaşlar .. birbirimizi kırmayalım ...
-
ARKADAŞLAR BU SURECLE HIC ALAKASI OLMAYAN BIR ARKADASIMA SINAVIN YAPILACAGINI AMA BAZI ARKADASLARINDA 27 KISI FAZLA GIRDIGI ICIN DAVA ACMAK NIYETINDE OLDUKLARINI SOYLEDIGIMDE ŞOKA GIRDI ONLAR SINAVA GIRIYOR OLAMAZ IMKANSIZ DEDI CUNKU BASINDAN SURECIN SIKINTISI ORTADA BAZI SEYLER NASIPTIR BU NEYIN MATEMATIKSEL UFAK HESAPLARI ??SIRF MOTIVASYON DUSURMEK YANI BUKADARMI BOŞA ATACAK ZAMANINIZ VAR OLMAZSA OLMASIN DA BASKA YOL CIZELIM YOLUMUZA BAKALIM BELIRSIZLIK EN KOTUSU ARTIK ELENSEMDE SU SINAV OLSUN DIYORUM NEYIN MANTIGI BU
-
Peki hocam biraz yukarıda verdiğim örnekteki durum yaşanırsa ve birisi gidip bu duruma karşı çıkarsa; sınavın usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle sınav iptal olursa ya da arkadaşın dediği gibi bu münasebetlerin yaşanmaması için sınavın sonuçlarının açıklanma süreci uzarsa ya da iptal gibi çok üzücü bir karar yerine daha bireysel sonuçlara yönelik çözümlerin kararları için süreçler beklenerek sonuç alma süreci umduğunuzdan çok daha uzun sürerse bu sevinçlerinizi tekrardan bizimle paylaşabilecek misiniz ?
Bunları tam olarak neye sevindiğinizin farkında olun diye belirtiyorum.
Çünkü; o 27 kişiden bir kişinin dahi kurum sınavını geçmesi bu ihtimalin şartlarını sağlamış oluyor. Tam bu mesajı yazarken bir sonraki arkadaşın mesajını da gördüm; bu küçük bir matematiksel ihtimal değil. Her ilde elbet ki 1 kişi ile kaçıran olacak; eğer sonradan eklenen 27 kişiden biri kurum sınavını geçmişse şart sağlanmış olacak. -
@düdüklütencere2 hocam daha önce söylediğinize benzer durumla karşılaştım ... evet süreç uzadı ... sonuçta girdik mülakatımıza... psikolojik olarak ne kadar yorucu olsa da ...burda kavga da etsek, hakarette etsek değişen birsey olmayacak ... sınava kalmış 11 gün sakınce son tekrarlarınızı yapın , empati yapın ... sınava odaklanın ... 35 yaşında olup 3 yıldır bu sınavı bekleyen sizde bende olabilirdik ... başarılar diliyorum size sınavda insallah kazanırsınız ...
-
@idarihakimmm
Hocam ben zaten bulunduğum ile değil 1 kişi fazladan 10 kişi bile girse iyi olan kazansın der geçerim, bunu yukarıda da belirttim. Öte yandan bu pozisyonda 1 kişi ile sınavı kaybetsem dahi gidip de itiraz etmem ben zaten bunu kabullenmişim. Ayrıca sınava girme konusunda ne kadar çok insan sevinirse ona da sevinirim.Lakin başımıza gelebilecek durumlardan bahsediyorum ve bu ihtimallerin varlığı bu liste ile her an mümkün olduğunu söylüyorum.
Öte yandan işin haklı haksız boyutuna gelirsek; ben zaten 35 yaşa takılıp da listeden çıkartılanları kastetmiyorum, onlar için en başından beri sınava dahil edilmeleri tarafındaydım. Kastettiğim 27 kişi 35 yaş listeden çıkarıldığında eklenip, 35 yaş tekrar listeye dahil edildiğinde listeden çıkartılmayanlar.
Bak yine söylüyorum, heveslerinin kursaklarında kalmasını istemem tabi; ancak listenin bu haliyle başa gelebilecekler konusunda yaşanacaklardan duyulması gereken tedirginlikleri ifade ediyorum.
-
@düdüklütencere2 o arkadaşların sınava alınmasına da sevindim hocam daha önce cevap değişip liste dışı kalmış biri olarak diyorum bunu ... insan ümitlenip sonra elinden gitmesi kötü birsey ... insallah düşündükleriniz olmaz , hızlı bir şekilde sonuçlanır sınavımızda , mülakatımızda ... sizde bunları düşünüp sınav öncesi motivasyonunuzu bozmayın bence ... hayırlısı olsun hepimiz için