29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@birsorumolacaktı Mayısta yapılması çok zor ne yazıkki. Mayısa kadar çözülecek bir durum yok şuan ortada.Mülakatların 2 ay ötelenmesi durumu konuşuluyordu. Erteleme olursa da sonuçların açıklanmasını geciktirmezler. Daha hızlı sonlandırırlar.
-
@birsorumolacaktı mayısta mülakat olmaz hocam. ayrıca mülakatları geciktirince sonuçları erken açıklarlar diye düşünüyorum. zaten geçen sene ağustosta açıkladıklarını ekimde başlatmışlar. bizim iş her türlü sonbahara kalacak. o yüzden stres yok
-
Arkadaşlar mülakatlar 3 ay ertelenecek diye duydum.
-
@Mambaa kaynağınız nedir?
-
@Mambaa haziran ortaları gibi başlar diye tahmin ediyorum. 3 ay niye ertelensin ki? tekrar sonbahara mı bırakacaklar mülakatları. çok saçma olur. maksimum 1 ay erteleme bekliyorum ben.
-
Sizce, erteleme halinde( ki büyük ihtimal ertelenicektir) mülakatların sırasını korurlar mı? Yani yine avukatlar için adli ile başlayıp idari yargı ve sonra mezunlar için adli yargıyla mı devam eder? Yoksa mezunlar için adli yi sabit tutup öteki iki grubu onun arkasına mı atarlar?
-
@CosmoKramer http://www.pgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/4-mayis-10-temmuz-2020-tarihleri-arasinda-yapilmasi-planlanan-hakim-ve-savci-adayligi-mulakatlarinin-ertelenmesine-iliskin-duyuru10042020071609
Erteleme geldi. Aynı sırayla yapılacak bu duyruudan onu anlıyorum. Yine idarileri önden alacaklar.
-
Tarihlerin belli olmamasından nasıl bir sonuç çıkarabiliriz arkadaşlar?
-
@Dumspirospero uzayacak gibi duruyor maalesef
-
@2pacalypse öyle bir duyum aldım hocam. Tarihler açıklanınca görmüş olucaz. Haziran en iyi tablo temmuzdaki kpssnin eylüle ertelendiğini düşününce 3 aylık bir erteleme çok da zor gözükmüyor açıkçası.
-
@2pacalypse aynen hocam. İdarilerin sayılarının az olması ve hem idari hem adli kazanan kişilerin de bulunması nedeniyle İdarileri önden çıkarma gibi bir tavır var bakanlıkta.
-
@Mambaa kpssnin eylüle ertelenmesi yks ile çakışması yüzünden. Riskli olsa yks yapilmazdi temmuzda. Ben temmuz ve ağustos ayları diyorum.
-
@2pacalypse umarım en erken tarih olur. Ben sadece duyumumu paylaştım.Söylediklerimiz tahmin ve duyumdan öteye gitmiyor. Tarihler netleşince öğrenmiş olacağız.
-
@Mambaa en kotu yine 7serli mülakata donseler 1 ayda bile biter. Ama bu sosyal mesafe kuralları falan komple rafa kalkmaz ki. Risk artık geçti tamam diyerekten 3900 kişiyi Ankara'ya toplarlar mi yaz aylarında ? 2 ayda etkisini kaybeder mi tamamen, ben sanmiyorum.
Ucu bilinmez bir yola girdik. Virüs ne zaman etkisini kaybeder, sosyal hayat ne zaman canlanır bunlari şu an kimse bilmiyor. Hakkımızda hayırlısı.
-
Sınav sorularına yönelik açılan iptal davaları aday lehine sonuçlanırsa sıralamalar değişebilir
-
@g-uzmanı sıralamalar değişse de şuan mülakata girmeye hak kazananlar mülakata girecek. İkinci hesaplama sonrasında ilk 300 içerisinde olmasa bile. Sonradan ilm 300e girenler için ek bir mülakat yapılıyor.
-
@Mambaa Mülakat yapılmadan sonuçlanırsa dava yeniden değerlenme listesine göre hareket edilir diye biliyorum.
-
@g-uzmanı yanlış biliyorsunuz.
-
@g-uzmanı yok hocam kazanılmış hak mevcut. Ayrı bir mülakat yapılır.
-
@g-uzmanı yok hocam, arkadaşların da dediği gibi kazanılmış hak mevcut ancak şöyle bir değişiklik yaşanabilir; eğer davalar daha önce sonuçlanırsa yeni listeye göre mülakata hak kazanan kişiler de mülakata şu anki sabit 300 kişiyle birlikte katılabilir.