2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Yerimizi alalım.
İdari Yargı Hakimliği Sınav Konuları Nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/idari-yargi-hakimligi-sinav-konulari-h5810.html
Bu yazımızda İdari Yargı Hakimliği sınav konularını kalem kalem bulabilirsiniz. Detaylıca konulara hakim olmak isteyen dostlar için birebir olacaktır.
İdari Yargı Hakimliği MESLEK TANITIMI.
Hiç şüphesiz girmek istediğiniz mesleği tüm detaylarıyla tanımak istersiniz dostlar. Açık ara en detaylı meslek tanıtımıdır bulabileceğiniz. Umarım faydalı olur hepiniz için
Nasıl İdari Yargı Hakimi olunur? İdari Yargı Hakimliği sınavına hangi kaynaklarla, nasıl çalışılır?
Geriye yalnızca İdari Yargı Hakimliği'ne Nasıl Hazırlanılır? Kaynak önerileri, yöntemler ve diğer tüm detaylar için;
29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Taban Puanı Kaç Oldu?
-
@yourdreams Dökümanları aldım geldim dostum İlk iletiye ekledim dostlar gerekli olabilecek bilgileri içeren yazıları. Hepinize iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.
-
2020de alım planlanıyor mu acaba?
-
@law Bakanlığın bir rutini var dostum ama detaylı bilgi için bence henüz erken. Şu an ne söylesek afaki olur. Biraz daha sürecin olgunlaşmasını beklemek gerek.
-
@paretowilfredo anladım üstad çok teşekkür ederim ️
-
2019 yılında online hakimlik kursu alan veya online kurs tavsiyesinde bulunabilecek olan var mı?
-
2019 sınavı yargı sürecine kaldı artık sonuç olur olmaz ben de şimdilik burada yerimi alayım hepimiz için hayırlısını dilerim.
-
3-5 puan ıle sıralamaya gıremeyenlerden olarak 2019 bana icra müdürlüğü nasip etti 2020 inşallah hakime olarak devam ettirir diyerek yerimi sağlam adımlarla hiç hız kesmeden çalışmayı hızlandırarak alıyorum Rutin olarak Aralık sınav ayı olacak sanırım bu yüzden var mı yok mu olacak mı olmayacak mı soruları her yıl oluyor ama her yıl sınavda açılıyor .Bu nedenle ben şimdiden zamana yayarak calışmayı tavsiye ediyor herkese iyi çalışmalar diliyorum .
-
- denememde yazılıyı geçmiş biri olarak tavsiyem kalın kitaplardan, kamp adı altında satılan setlerden uzak durun! Bu sınav muhakeme yeteneği ölçme sınavından çok mevzuatı en iyi ezberleyenin geçtiği sınav haline geldi. O yüzden her dersi mümkün olduğunca kendi ana mevzuatından çalışmak sizin yararınıza.
-
@RootofAllEvil kesinlikle katılıyorum hicbir kaynağı kötülemek gibi bir niyetim yok oyuzden isim vermeyeceğim ama medeni için çok fazla tavsiye edilen bir kitap vardı yaklaşık bin küsür sayfa açıkçası medeniden soğuttu öyle detay ki aileden sonra bıraktım ve kanuna döndüm , ince bir kaynağım vardı medenide kpss kaynağı üzerine de eşya hukuku hariç medenideki kısımları kendimce önemli gördüğüm yerleri post it leyerek çalıştım 7de 7 yaptım ana kaynak kanun olmalı bence de
-
Arkadaşlar 2020deki sınav yardimcilik şeklinde olmayacak miydi, kanun çıkmıştı son son hani. Hatta yeni dersler de var sorumlu olduğumuz. Yanlış mi hatırlıyorum?
-
@2020son_ Hayır hocam. Gelen düzenlemeler sizleri kapsamayacak. Merak ettiğiniz hususlar için aşağıdaki yazıları okuyabilirsiniz.
İdari Yargı İçin İdari Yargı Ön Sınavı
Kimleri kapsıyor?
Sınav konuları
Adli Yargı İçin Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı
Kimleri kapsıyor?
Sınav konuları
-
Erkenden yerimi alayim ben de. İki yayin arasinda kaldim. Sizce medeni ve borçlar icin ikinci sayfa yayınlarını mi(mehmet remzi) yoksa tan tahsin zapata'yi mi tercih etmeliyim?
-
@2020son_ tan tahsin çok kalın diğerini bilmiyorum ama eğer biraz temeliniz varsa tan tahsin sizi boğar benim fikrim ben çok anlaşamadım
-
@2020son_ hocam benim tavsiyem medeni ,hmk,ceza,borçlar,idari yargılama usulü kanunu,213 sayılı vergi usul kanununu çıkartıp hepsini not gibi her gün okumanız ancak bu şekilde gereksiz ayrıntıda boğulmamış ve sınav odaklı çalışmış olursunuz en azından ben bu şekilde kazandım. Geçen sınav farkettim ki kanun odaklı sorular geliyor ve mevzuatı güzelce tekrar edip kavradıktan sonra ekstra olarak kitaptan çalışmanıza gerek kalmıyor. Yalnız medenide eşya bölümü için kitap tercih edebilirsiniz çünkü kanunun dili biraz ağır orda onun dısında aile,kişiler ve miras için mutlaka kanunu baz alım derim
-
2018'de 70 puan, 2019'da 82 puan aldığıma göre 2020'de X puan alacağım demektir. X sizce kaçtır ?
-
Arkadaşlar sınavda sorumlu olduğumuz mevzuatın tam listesi olan var mı acaba?
-
@sweezy hocam yukardaki linke tıklarsanız gerekli bilgiler orda mevcut.
-
@zafereadımadım, içinde söyledi: 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
2018'de 70 puan, 2019'da 82 puan aldığıma göre 2020'de X puan alacağım demektir. X sizce kaçtır ?
Kanun mu çalıştınız acaba??
-
@kendinehakime hocam kanunu ihmal etmeden çalıştım.