2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@ignoRe bu sene açıkçası duyumlara da dayanarak tan ilanın gelmesi biraz mucize. Akademi dolu ve gerçekten idari yargıda boş yer yok. 2021 Aralık konusuluyor büyük ihtimalle. Planlar bnce buna göre yapılsın
-
Tecrubeli arkadaslar size bi sorum olacak acaba kamu yonetimi mezunu olarak girip girmeyecegimi nasil teyit ettirebilirim sinava girmeden once . ?
-
@mrvguy 1 tane hukuk dersi alsanız bile yeterli sınava girebilirsiniz ki kamu yönetimi ise daha fazla almışsınızdır
-
@birsorumolacaktı bana da öyle geliyor bu yeni sistemi netleştirip yardımcılık kapsamında bi alım yapılacaktır sayı bari fazla gelse diyorum şöyle 200 idari fena olmaz
-
@hakimehanımm tesekkur ler hocam
-
Arkadaşlar sizce bir tercih hakkınız olda hakimlik mi kaymakamlık mı tercih edilmeli?
-
@hakimadayı06 hayat tarzına,hayat bakış acısına göre değişir. Kendini nasıl bir makamda gormek istediğine göre degısebilir. Para için mi istiyorsun meslek seciminde yoksa prestij için mi ? Rahat bir meslek mi istiyorsun tam bağımsız şekilde karar vermek mi yoksa biraz daha sancılı bir meslek mi ? Durumu olmayanlara el uzatmak mı istiyorsun yoksa haklının yanında olarak hüküm vermek mi hocam ikisi de bence çok farklı değerli meslekler. Kaymakamlık parası icin yapılmaz gercekten gönül mesleğidir ve bu zihniyetle gidenler bir kaç yıl sonra başka mesleklere yönelmeye başlıyorlar. Hakimlik bir çok kişinin idealdir maddi manevi seni tatmin edebilir. Ama en iyisi sayıştaydır tabi benim gözümde
-
@marjinalmaliyt57 hocam hakimlik,kaymakamlık ve Sayıştay üçününde mülakatına giricem şimdiden hiç birinin garantisi yok ama insan düşünüyor birden fazla olursa ne yaparım diye inşallah en az biri olumlu olur
-
@hakimadayı06 hukuk mezunu musun hocam? hukuk mezunuysan Sayıştay seni zorlayabilir diye dusunuyorum. Şahsen ben de isterdim ama o denli kompleks bir maliye iktisat bilgim yok. Idari hakimliktekini bile zar zor yaptım Hukuk mezunu değilsen en uygunu Sayıştay gibi ama. Duyduğum ve bildiğim kadarıyla. Zaten alımı en az olan da o sanirim. Girmesi en zor olan da bir de hukuk mezunu değilsen idari hakimlikte kota muhabbeti de var biliyorsundur. Şansı yüzde 10-15lere kadar düşüren bir durum ilk 300de 180-200 iibfli olduğunu düşünürsek. Diğer meslekler için şansın daha fazla. Kaymakamlikta da 400 cagrilip 100 alınıyordu sanirim. Orda da %25 gerçi cidden zor bir bahar sizi bekliyor, umarım en az birisi olumlu sonuçlanır. Hepsi olumsuz olursa yıkılır insan yahu.
-
@hakimadayı06 inşallah hocam.oncelikle nasibiniz neyse o olsun daha sonra mutlu olacağınız bir meslek olsun. Bu meslekler bence herkesi tek tek mutlu edebilecek meslekler.
-
@2pacalypse iibf mezunuyum hocam inşallah en az biri olur gönlüm kaymakamlık istiyor ama kime sorsam Sayıştay diyor artık en az ikisi olmadan düşünmeyeceğim hangisi diye inşallah en az biri olur yoksa hüsran olur
-
@hakimadayı06 bu azmin elinden bir şey kaçamaz hocam, inşallah başarırsın.
-
@2pacalypse hocam bu sene olmazsa yine gireceğim sınavlara nasibimizde vardır üçünden biri olur
-
@hakimadayı06 Sınavlara ne şekilde hazırlandınız?
-
@tnr17 ben hali hazırda kamuda çalışıyorum geri kalan vaktimi hızlı konu çalışarak bol soru çözerek geçirdim
-
@hakimadayı06 olur inşallah hocam hakkının karşılığını zor da olsa bir şekilde alıyorsan bu kadar çaba boşa gitmeyecektir.
-
@birsorumolacaktı tşkr ederim cvbın için. Bişey sorsam, duyumlar derken? Duyumların kaynağı ne... Duyum mu tahmin mi... Çunku sanki hiç ses soluk yok gibi...
-
Arkadaşlar, dün khk kaymakamlik grubunda torehan adinda bir kisi Aralık'ta hakimlik sınavı olacağını soylemis, 100 kisi idari. siz ne düşünüyorsunuz? Var mi bir duyum?
-
@2020son_ bu sene olmayacağı yönünde, çünkü kadrolar dolu ve sadece adli olacağı söyleniyor olursa
-
@birsorumolacaktı böyle söylentiler varsa kesin sınav olur:)