UZMAN KADROLARI
-
arkadaşlar meraba.İçişleri bakanlığında mesleğe direk "uzman" olarak girebileceğimiz bir kadro var mı? varsa bu kadrolar hangileri ? teşekkürler
-
@SonerY Hiçbir yerde direk “uzman” olarak girebileceğimiz bir kadro yok hocam. Yardımcılık unvani aday memurluk süreci olduğu icin veriliyor ilk girişte. Yeterlilik verildikten sonra zaten uzman oluyorsun.
-
Yani ben de şaşırdım. Bi tanıdığım bu şekilde direk uzman yazmış biyografisine. Aklıma aklıma uzman jandarma falan geldi ama bilemedim. Sorayım dedim
-
@SonerY hocam kamuda kariyer meslek olmayan b grubu arastirmaci, uzman unvanli kadrolar var öyle bir şey olabilir belki. Bazisi özelleştirme sonrasi kamu kurumlarina geçerkenki kadrolar diye dusunuyorum. Gorevde yukselmeye tabi kadro da olabilir, eger tabi ise kurumlarin gorevde yukselme yonetmeliklerinde gecer.
-
@sbf1983 yani düz memurla aynı statüde mi oluyorlar?
-
Bildiğim kadarıyla birkaç tane kalkınma ajansı direk uzman alıyor, onun dışında ilk önce yardımcılık yapılıyor.
-
@SonerY muhtemelen. A grubu dedigimiz kariyer meslekler yarisma sinavina tabi ve de yardimciliga tabi istisnai durumlar haric. Istisnai durumlar genelde kurum yapilarindaki degisiklikten kaynakli oluyor.
-
sağ olun arkadaşlar verdiğiz bilgiler için.